Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Öğrencilerimizin Uzay Yolculuğu Yarışmasına Katılımını Bekliyoruz”

Merkez Atatürk İlkolulu Müdürü Abdullah Demir, “Türkiye’nin İlk Uzay Yolculuğu” yarışmasına öğrencilerin katılmasını beklediklerini açıkladı.

Merkez Atatürk İlkolulu Müdürü

Türkiye’nin ilk uzay yolculuğu yarışma başvuruları başladı. Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı ilkokullar arası “Türkiye’nin İlk Uzay Yolculuğu” temalı yarışma için başvurular 12 Şubat- 20 Mart tarihleri arasında alınacak.

“ÖĞRENCİLERİMİZ ÖZEL VE GÜZEL ÇALIŞMALAR YAPACAKLAR”

Merkez Atatürk İlkolulu Müdürü Abdullah Demir,  yarışmaya öğrencilerin katılmasını beklediklerini açıkladı. Müdür Demir açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “Okulumuzun öğrencilerinin ‘Türkiye’nin İlk Uzay Yolculuğu’ temalı yarışmaya katılmalarını bekliyoruz. Öğrencilerimizin sınırsız hayal gücü ile birbirinden özel ve güzel resimler yapacaklarını, farklı anlatımlarla dolu olacak kompozisyonlar ile yarışmaya katılacaklarına olan inancım tamdır. Bu kapsamda 12 Şubat 2024 tarihi itibariyle başlayacak yarışma 23 Nisan haftasında TUA’da düzenlenecek olan ödül töreninde birinci olan öğrencilere dizüstü bilgisayar, ikinci olan öğrencilere tablet, üçüncü olan öğrencilere akıllı saat hediye edilecek. Mansiyon ödülü olarak da kablosuz kulaklık verilecek.”

YARIŞMA İLE UZAY ARAŞTIRMALARININ ÖNEMİNE DİKKAT ÇEKİLECEK

Milli Eğitim Bakanlığı ile Türkiye Uzay Ajansı (TUA) işbirliği ile ilkokul be ortaokul öğrencilerine yönelik resim ve kompozisyon yarışması düzenleniyor. Düzenlenen bu yarışmayla astronomi, astrofizik, uzay bilimi gibi dallarda önemli keşiflere imkân sağlayan ve yeni teknolojilerin geliştirilmesine katkıda bulunan uzay araştırmalarının önemine dikkat çekilecek. 17 Ocak 2024’te Türkiye’nin ilk astronotu olan Alper Gezeravcı’nın yapmış olduğu uzay yolculuğu ile tüm çocukların uzaya olan merakı daha da arttı.

“Öğrencilerimizin Uzay Yolculuğu Yarışmasına Katılımını Bekliyoruz”

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti