'Öğretmen Akademilerine 957 Öğretmen Gönüllü Olarak Katıldı'
Afyonkarahisar İl Milli Eğitim Müdürü Miraç Sünnetci, Öğretmen Akademileri kapanış programında yaptığı konuşmada, toplamda 51 faaliyetin gerçekleştiğini ve 957 öğretmenin gönüllü olarak katıldığını vurguladı.
Afyonkarahisar Öğretmen Akademileri kapanış programı, Kamil Miras Anadolu Lisesi'nde yer alan Şehit Kerim Üye Konferans Salonu'nda gerçekleşti. Edebiyat, Şehir ve Kültür, Biyografi ve Müzik Akademisi olmak üzere 4 alanda gerçekleştirilen Öğretmen Akademileri kapanış programına, Afyonkarahisar Valisi Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı, Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Dr. Ömer Faruk Yelkenci, Afyonkarahisar İl Milli Eğitim Müdürü Miraç Sünnetci, Afyonkarahisar İl Sağlık Müdürü Serhat Korkmaz, ilçe milli eğitim müdürleri ve öğretmenler katıldı.
Program öncesinde Afyonkarahisar Valisi Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı, Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Dr. Ömer Faruk Yelkenci, Afyonkarahisar İl Milli Eğitim Müdürü Miraç Sünnetci ve protokol üyeleri sergiyi ziyaret etti.
Öğretmen Akademisi kapanış programı, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Afyonkarahisar İl Milli Eğitim Müdürü Miraç Sünnetci, programın açış konuşmasında öğretmen akademilerinin, Maarif Modeli'nin paradigması olduğunu belirtti.
Sünnetci, "Eğitim Ailesi olarak yolların, gönüllerin, tarihin ve kültürlerin kavşak noktası Afyonkarahisar'da, "Öğretmen Akademileri Kapanış Programında" sizleri ağırlamaktan onur ve mutluluk duyduğumuzu belirtmek isterim. Programımıza hepiniz hoş geldiniz. Her alanda dönüşüm ve gelişimin yaşandığı bir dönemde Türkiye Yüzyılı vizyonu ile çıkılan bu yolda eğitim alanında Bakanımız Sayın Prof. Dr. Yusuf Tekin'in ortaya koyduğu Maarif Modeli temel paradigmalardan biri olmuştur." ifadelerini kullandı.
Maarif modelin, köklerden alınan değerlerin geleceğe aktardığının altını çizen Sünnetci, "Bu model; sadece öğrencilerimizi değil, öğretmenlerimizi de merkeze alan bütüncül bir yaklaşımdır. Bu model; bilgili bireyler değil, bilge insanlar yetiştirmeyi amaçlamaktadır. Bu model; köklerden geleceğe vurgusuyla, değerlerine yaslanan, ahlaki duruşlu bireyler yetiştirmeyi hedeflemektedir. Bu vizyonun en güçlü uygulayıcıları ise şüphesiz ki öğretmenlerimizdir." dedi.
Edebiyat, Şehir ve Kültür, Biyografi ve Müzik olmak üzere 4 dalda düzenlenen akademilerin mesleki gelişimlerine katkı sağladığını ifade eden Sünnetci, öğretmenlerin gönüllü olarak katıldığının altını çizdi. Sünnetci, "Bakanlığımızın himayelerinde ilimizde Edebiyat Akademisi, Müzik Akademisi, Şehir ve Kültür Akademisi ve Biyografi Akademisi olmak üzere 4 ana akademi üzerinden çalışmalar yürütülmüştür. Afyonkarahisar İl Milli Eğitim Müdürlüğü olarak Öğretmen Akademileri'nde öğretmenlerimizin mesleki gelişimlerini desteklenmesi yanında kültürel, sanatsal ve entelektüel derinliğe sahip bireyler olması amaçlanmıştır. Akademilerin en önemli katkısı ise öğretmenlerimizin bir araya gelmelerini sağlamıştır. Bu süreçte ilimizde 51 faaliyet gerçekleştirilmiş olup 957 öğretmenimiz bu faaliyetlere gönüllü olarak katılmıştır." ifadelerini kullandı.
Afyonkarahisar İl Milli Eğitim Müdürü Miraç Sünnetci, akademi faaliyetleri kapsamında öğretmenlerin yanında olduklarını belirtti. Sünnetci sözlerini şu ifadelerle tamamladı:
"Akademi faaliyetlerinde bizler de mümkün olduğunca öğretmenlerimizin yanında olmaya gayret ettik. Taşhan'da birlikte türkü söylerken Sandıklı Yaren Gecelerinde birlikte eğlendik. Yaşadığımız coğrafyanın ruhunu Kocatepe'de birlikte tattık. Yapılan bu etkinliklerin sınıfta öğrencilerimize de katkısının olacağına inancım tamdır. Bu vesile ile programımıza katılımlarından dolayı Valimiz Sayın Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı'na, ilimize teşrif eden Bakan Yardımcımız Sayın Dr. Ömer Faruk Yelkenci'ye ve tüm katılımcılara şükranlarımı sunuyorum."
Bakmadan Geçme





