Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Oktar: DEVA çözüm siyaseti yapacak

Oktar: DEVA çözüm siyaseti yapacak

DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı Sanem Oktar, Afyonkarahisar’ın ilçelerinde süre gelen teşkilatlanma çalışmalarını
takdirle izlediklerini belirtti. Oktar, siyasette yeni bir anlayışla DEVA Partisi olarak çözüm siyaseti yapacaklarını söyledi

 

Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA) teşkilatlanma faaliyetleri için Afyonkarahisar’a gelen partinin genel merkez yetkilileri dün öğlen partide basın toplantısı düzenledi. Toplantıda DEVA Partisi İl Başkanı Kadir Daylık’ın yanı sıra; Genel Başkan Yardımcısı Sanem Oktar, eski Milletvekili Abdurrahim Aksoy, Genel Başkan Başdanışmanı Cem Avşar, Afyonkarahisar Kordinatörü Merve Mollamehmetoğlu Keleş hazır bulundu.
“AFYON’A DEVA OLMAK İÇİN
GÜZEL GÜNLER BİZİ BEKLİYOR”
Basın toplantısında konuşan DEVA Partisi Afyonkarahisar İl Başkanı Kadir Daylık, olası bir erken genel seçimi göz önünde bulundurarak çalışmalarını devam ettirdiğini söyledi. Daylık, “DEVA Partisi teşkilatları çalışmalarını heyecanla sürdürmektedir. İlimizin teşkilatlanma çalışmalarına destek olma adına çalışmalarımıza katkı sağlamak adına partimizin genel merkez yöneticileri ilimize geldi. DEVA Partisi iktidarında yüksek bir Türkiye’yi nasıl inşa edeceğimiz hiçte zor değil. Vatandaşlarımızın önemli bir kesimi tarafından büyük bir umut olarak değerlendirilen hareketimiz gün geçtikçe umutları artırmaktadır. Emin adımlarla büyümeye devam etmektedir. İnşallah Afyon’un DEVA’sı olmak için güzel günler bizi bekliyor.” dedi.
“MAALESEF ÇOK CİDDİ ZİHNİYET
PROBLEMİ VAR”
DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı Sanem Oktar, Türkiye’nin büyük sorunlarının çözülmesi için gerek iktidara gerekse muhalefete inanmadıkları için DEVA Partisini kurduklarını söyledi. Temel olarak ülkenin özellikle Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile beraber tüm alanlarda kötüye gittiğini ileri süren Oktar, “Ülkemizde Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile beraber tüm alanlarda kötüye gidiş vardır. Tüm skorlarda ciddi düşüşler yaşandığını görüyoruz. Maalesef çok ciddi bir zihniyet problemi var. Bu zihniyet probleminin de dönüşmeden, değişmeden ülkenin gerçek anlamda düzlüğe çıkamayacağını, hukuk ve adaletin sağlanamayacağını düşündüğümüz için bugün bu partideyiz. Afyonkarahisar’da il ve ilçe teşkilatlarımızla da biraraya geleceğiz.” diye konuştu.
“TARIMDA DEVA ESKİSİ GİBİ KENDİNE YETEBİLEN ÜLKEYİ HEDEFLİYOR”
Sanem Oktar, DEVA Partisi olarak Türkiye’nin yetkin, liyakatli, işini bilen kadrolarla, iyi bir programla hak ettiği refah seviyesine ulaşabileceğine inandıklarını kaydetti. Oktar, “Partımizin kurulmasıyla birlikte parti programında yer alan ilke ve değerler bazında çalışmaya başladık. DEVA’nın politikası çok net; DEVA Partisi olarak biz çözüm siyaseti yapıyoruz. Şimdiye kadar muhalefet daha çok sorunlardan bahsederken iktidar da sorun yaratmaya devam etti. Oysa bizler sorunların nasıl çözüleceğini dair öneriler içeren ve bunu halka anlatan bir parti olmak üzere kurulduk. Birkaç gün önce başlattığımız DEVA iktidarının ilk 90 gününde ve ilk 360 gününde neler yapacağını detaylarıyla açıkladık. ‘Tarımın DEVA’sı’ var diyerek tarım konusunu ortaya koyduk. Tarım konusunda amacımız Türkiye’yi yeniden kendine yetebilen bir ülke haline getirmektir. Daha sonra da dünyayı doyuran bir ülke haline getirmektir. Bunun duyurusunu partimizin Genel Başkanı Sayın Ali Babacan’la beraber yaptık.” şeklinde konuştu.
“DEVA ÇÖZÜMLERİ SUNMAYA DEVAM EDECEK”
Adana’da parti eylem planı kapsamında başlattıkları “Tarımın DEVA’sı” tanıtımı sonrası Konya’dan Afyonkarahisar’a geldiklerini belirten Oktar şunları kaydetti: “Doğrum tarım politikalarına, önce bir politikaya ihtiyacımız vardır. Her yerde olduğu gibi, öncelikle bir 5-10 yıllık planların olması gerekmektedir. Ama bu da yeterli değildir. Bu planları hayata geçirecek liyakatli, bilgili kadroların iş başında olması zorunludur. İşte biz çözüm siyaseti dediğimiz bu siyasette bunu anlatmaya başladık. ‘Tarımın DEVA’sı’ tanımıtı ile birlikte 81 ilde teşkilat üyelerimiz sahaya çıkarak çiftçilerimiz buluştu. Sivil toplumlarla, derneklerle biraraya geldik. Biz önümüzde ki dönem bunları anlatmaya ve çözümleri sunmaya devam edeceğiz.”
“AFYON’DA TEŞKİLATLANMALAR SÜRÜYOR”
DEVA Partisi’nin “Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem” üzerinde çalıştığının altını çizen Oktar şöyle konuştu: “Partimizin ilk kurulduğu günden itibaren ‘Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem’ üzerine bir örneği vardır. Genel Başkanımız Ali Babacan tüm siyasi partileri ziyaretinde bunu açıklamış hatta ‘Gelin beraber açıklayalım.’ demişti. Ama partiler ayrı açıkladılar. Bizde ‘Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem’i ülkenin sorunlarını çözmek için sistematik olarak ne yapabiliriz noktasında onun açıklamasını gerçekleştireceğiz. Özellikle sosyal yardımlara yönelik neler yapabileceğimizin açıklamasında bulunacağız. Biz çözüm siyasetine dayalı net yol haritalarımızı, eylem planlarımızı sunmaya devam edeceğiz. Afyonkarahisar ilçelerinde teşkilatlanmalarımız devam ediyor. Yeterli sayılara ulaşıldığında en kısa sürede kongrelerimizi gerçekleştireceğiz. Afyonkarahisar’da çok güçlü bir ekibimiz var canla başla çalışıp, çalmadık kapı bırakmıyorlar. Bu vesile ile tüm vatandaşlarımıza çağrıda bulunuyorum. Yepyeni bir siyaset anlayışı geliştiriyoruz.” >> Burcu AYDIN’ın Haberi