Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Okumuş ve Dereci Protokol imzaladı

Okumuş ve Dereci Protokol imzaladı

Afyonkarahisar Sağlık Bilimleri Üniversitesi ile Afyonkarahisar Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü arasında “İş Birliği Protokolü” imzalandı

 

Rektör Prof. Dr. Nurullah Okumuş ile Gençlik ve Spor İl Müdürü Feyzullah Dereci tarafından imzalanan protokol çerçevesinde Zafer Sağlık Külliyesi içinde kurulacak Gençlik Ofisi ile kültür, sanat, spor ve eğitim alanlarında ortak çalışmalar yürütülecek. Pandemi koşullarında da aralıksız çalışmaya devam ettiklerini kaydeden Prof. Dr. Okumuş, “Pandemi er ya da geç son bulacak. Dolayısıyla biz bir yandan pandemi kısıtlamalarının öğrencilerimize ve akademisyenlerimize etkisini azaltmak için çalışırken bir yandan da pandemi sonrasında AFSÜ’yü daha başarılı, güçlü ve cazip bir üniversite kılabilmek için girişimlerde bulunmaya ve yatırımlar yapmaya devam ediyoruz.” dedi.
“GENÇLİK OFİSİ ÖĞRENCİLERİMİZ İÇİN BÜYÜK BİR FIRSAT”
Rektör Prof. Dr. Nurullah Okumuş, öğrenciler başta olmak üzere akademik ve idari personelin eğitsel, kültürel ve sportif faaliyetlerinin geliştirilmesi; bağımlılıkla mücadele, sosyal sorumluluk ve gönüllülük algılarının güçlendirilmesinin yanı sıra gençlerin yükseköğrenimleri sürecinde almış oldukları eğitimle birlikte kişisel kapasite gelişimlerine katkı sağlanması yönünde iş birliğinin arttırılması ve desteklenmesi amacıyla kurulacak Gençlik Ofisinin, AFSÜ öğrencileri için büyük bir fırsat olduğunu söyledi.
İmzalanan kurumlar arası iş birliği protokolü sayesinde AFSÜ’nün spor başta olmak üzere farklı alanlarda birçok faaliyeti Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ile ortak yürüteceğini belirten Prof. Dr. Okumuş, “Öğrencilerimize hayırlı olmasını temenni ettiğim bu protokol ile Zafer Sağlık Külliyesinde bir Gençlik Ofisi kurulmasına yönelik iş birliği için adım atmış olduk. İnşallah pandemi kontrol altına alınıp öğrencilerimiz yüz yüze eğitime geri döndüklerinde, Gençlik Ofisimiz de kullanıma hazır hale gelmiş olacak. AFSÜ’nün akademik kadrosunu ve teknik altyapısın güçlendirmek için yaptığımız yatırımların yanı sıra öğrencilerimizin sportif, kültürel ve sanatsal alanlardaki gelişimlerine katkı sağlayacak; onların nitelikli şekilde sosyalleşebilecekleri eğlenceli bir kampüs atmosferi oluşturmak için çalışıyoruz. Bu kapsamda ihtiyacı karşılayabilecek büyüklükte bir alanı Gençlik ve Spor Bakanlığı nezdinde İl Müdürlüğümüze tahsis ettik. ” dedi.
Rektörlük binası zemin katında yer alan bu alanda, bütün öğrencilerimizin yararlanacağı ama öğrenci kulüp ve topluluklarımızın daha aktif kullanmasını beklediğimiz müzik, resim, el sanatları atölyeleri, bilgisayar çalışma odası, baskı hizmetleri odası, fitness salonu, sesli betimleme ve kitap okuma odası, kütüphane, mescit ve dinlenme salonları yer alacak.
Öğrenciler için bu yatırımın gerçekleştirilmesi dolayısıyla başta Gençlik ve Spor Bakanımız Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu ve bakanlık bürokratları olmak üzere Gençlik ve Spor İl Müdürü Feyzullah Dereci’ye ve ekibine teşekkür eden Rektör Okumuş, “Üniversitemiz, inşallah ilerleyen süreçte farklı kurumlar ile yeni müşterek çalışmalar geliştirmeye devam edecektir.” ifadelerine yer verdi.
Afyonkarahisar Gençlik Merkezi Müdürü Ahmet Ertürk’ün de hazır bulunduğu protokolün imzası esnasında, Gençlik ve Spor İl Müdürü Feyzullah Dereci üniversite öğrencilerinin farklı alanlardaki gelişimine verdiği önem ve Gençlik Ofisi kurulması konusundaki istekli tutumu için Rektörü Prof. Dr. Nurullah Okumuş’a ve çalışma arkadaşlarına teşekkür etti.
>> Mustafa ERTÜRK’ün Haberi