Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Okyanus davası kurgu ve kumpastı”

“Okyanus davası kurgu ve kumpastı”
“Okyanus davası kurgu ve kumpastı”

Okyanus Şirketler Gurubu’yla ilgili olarak Konya Merkezli gerçekleştirilen operasyonda bir kaç yıl önce Afyonkarahisar’dan da isimler gözaltına alınmıştı. Okyanus Operasyonunun Konya’daki yargılama süreci devam ediyor. Okyanus Şirketler Grubu’nun sahibi Nusret Argun, paralel yapıya haraç vermeyenin yaşama şansının olmadığını söyledi. “Paralel Devlet Yapılanması” iddialarına ilişkin Konya 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde açılan davada müşteki sıfatıyla dinlenen işadamı Argun, devlet eliyle yapılan zulmü anlatacağını söyledi. İhaleleri hileyle değil, en yüksek fiyatı vererek aldığını belirten Argun, “Beni ve ailemi ‘Yahudilerin işbirlikçisi’ diye lanse ettiler. Kara propagandayla, kamu ihalelerinde yolsuzluk yapmışım gibi algı oluşturuldu” diye konuştu.
BOYUN EĞMEDİK
Zulmetmeye alışkın bu kişilere hiçbir zaman boyun eğmediklerini savunan Argun, şunları kaydetti: “234 kişiye ızdırap dolu yıllar yaşattılar. Ülkenin üstüne kara bulut gibi çökmüş bu örgütün temizlenmesi için ben de elimden ne geliyorsa yapacağım. Dinlemeler başlamadan 4 ay öncesine kadar zamanın Konya Emniyet Müdürü Salih Tuzcu ile aramız iyiydi. Adım adım beni, ailemi, şirket çalışanlarını takip etmişler. Ömrümde adını hiç duymadığım değişik suç örgütüyle bağlantım kurulmuş. O dönem bize kumpas kuruldu.”
Kendisine yönelik operasyon düzenlendiğinde, ihalelerin birileri tarafından “akbaba” gibi paylaşılmaya çalışıldığını da kaydeden işadamı Nusret Argun, “Zarar görmem için sahte isimlerle, sahte mektuplar düzenlenmiştir. Hukuk dışı taleplerini, kendi isteklerini yerine getirmeyen hâkim ve savcıları tasfiye etmişlerdir. O dönem bize kumpas kuruldu” diye konuştu.
2009 yılında Konya’da Okyanus Şirketler Grubu’na yönelik düzenlenen operasyonda gözaltına alınan, aralarında şirketin yönetim kurulu başkanı Nusret Argun, Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süleyman Okudan ile bazı dekanlar, çok sayıda hastane başhekimi, doktor, müfettiş ve Afyonkarahisar Devlet Hastanesi’nden de resmi görevlilerin bulunduğu 45’i tutuklu, 5’i aranan 234 kişi hakkında, 756 sayfalık iddianame ile dava açılmıştı. Konya’da ‘enerji, turizm, inşaat-taahhüt, konut, alışveriş merkezleri, servis hizmetleri, sağlık ve plastik’ alanlarında faaliyet gösteren Okyanus Şirketler Grubu’nun çeşitli illerde girdiği ‘tıbbi malzeme, temizlik, güvenlik, yemek ve doğalgaz dağıtım ihalelerinden devleti yaklaşık 350 milyon lira zarara uğrattığı’ iddia edilmişti. 26 Nisan-27 Eylül 2008 tarihleri arasında operasyonlar yapıldı. Afyonkarahisar, Karaman, Kütahya, Eskişehir, Nevşehir, Antalya, Bartın, Kahramanmaraş, Isparta, Adıyaman ile Konya’nın Seydişehir, Akşehir ve Ereğli, Afyonkarahisar’ın Dinar, Bolvadin, Isparta’nın Eğirdir İlçesi’nde yapılan operasyonlarda 229 kişi gözaltına alınmıştı. (Kocatepe Haber Merkezi)