Ölçüm cihazları kullanım eğitimi tamamlandı
Biyomedikal Cihaz Kalibrasyonunda Kullanılan Ölçüm Cihazlarının Kullanım eğitiminin verilmesi projesi kapsamında eğitime katılanlara sertifikaları törenle verildi Zafer Kalkınma Ajansının desteği, Sağlık Müdürlüğü ve AKÜ Mühendislik Fakültesi'nin ortaklığı ile yürütülen projenin Uygulamalı Biyomedikal Kalibrasyon Eğitimlerine katılan 20 teknik personele sertifikaları AKÜ Mühendislik Fakültesi Konferans Salonunda verildi.Sertifika töreninin açılış konuşmasını yapan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Süleyman Taşgetiren [&hellip]
Biyomedikal Cihaz Kalibrasyonunda Kullanılan Ölçüm Cihazlarının Kullanım eğitiminin verilmesi projesi kapsamında eğitime katılanlara sertifikaları törenle verildi
Zafer Kalkınma Ajansının desteği, Sağlık Müdürlüğü ve AKÜ Mühendislik Fakültesi’nin ortaklığı ile yürütülen projenin Uygulamalı Biyomedikal Kalibrasyon Eğitimlerine katılan 20 teknik personele sertifikaları AKÜ Mühendislik Fakültesi Konferans Salonunda verildi.
Sertifika töreninin açılış konuşmasını yapan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Süleyman Taşgetiren Mühendislik Fakültesi bünyesinde Biyomedikal Mühendislik dalının üniversitede henüz 1 yıl önce kurulduğunu, akademik kadrolarının bile henüz oluşturulmasına rağmen hızla eğitim programının gerçekleştirdiğini belirtti.
Paydaş kurumlar önemli
Biyomedikal mühendisli hakkında bilgiler veren Prof. Dr. Taşgetiren; “Biyomedikal mühendislik alanında, sağlık alanında kullanılan cihazların tasarım ve işletilmesini sağlayacak mühendisler yetiştiri-lir. Tıp Fakültesinden sonra en yüksek puanla öğrenci alan 2. fakültedir. Rektörlük olarak işbirliğine girdiğimiz kurumlara biz paydaş diyoruz ve biz paydaş kurumlarla olan ilişkilerimize çok önem veriyoruz. Bu eğitimin katılan tüm personele ve personellerin bağlı bulunduğu kurumlara faydalı olacağını düşünüyorum.” şeklinde konuştu.
Hastanelere kalibrasyon birimleri kurulacak
Eğitimin son derece faydalı olduğunu dile getiren İl Sağlık Müdür Yardımcısı Dr. Mehmet Pektaş; “Sağlık Müdürlüğü olarak önemsenen ve değer verilen bir eğitimin son aşamasına geldik. Alınan bu eğitimin mevcut haliyle kalmasını istemiyor ve birkaç adım ileriye taşınmasını arzu ediyoruz. Bundan sonraki hedefimiz hastanelerimizde kalibrasyon birimlerinin kurularak cihazların kalibrasyonlarını eğitim alan personelimiz tarafından yapılması. Eğitimde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” diye konuştu.
Uygulamalı Biyomedikal Kalibrasyon Eğitimleri toplam 10 gün sürdü. Eğitim sırasında hem teorik hem de pratik çalışmalar yürütüldü. Eğitim sonunda eğitimcilere teşekkür belgesi verilirken eğitim alanlara da sertifikaları verildi. (Kocatepe)