Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

On çocuğunun annesini öldüren sanığa 16 yıl ceza verildi

YASAL UYARI Kocatepe Gazetesi’ne

YASAL UYARI

Kocatepe Gazetesi’ne ait haberlerin alınıp/kopyalanıp başka yayın organlarında kullanılması halinde yasal yollara başvurulacaktır. Telif hakkı davası açılacaktır. Haberlerin belirli bir kısmını alarak yada başlığını değiştirerek veyahut alt üst edilerek de (gazeteci tabiri ile takla attırıp) alınıp/kopyalanıp başka yayın organlarında kullanılması halinde de yasal yollara başvurulacaktır. Telif hakkı davası açılacaktır.

 

 

Afyonkarahisar 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde on çocuğunun annesi nikâhsız yaşadığı Mukadder Noğay’ı öldüren sanık R.D’nin müebbet hapis cezası bir üst mahkemece bozuldu. Tekrar görülen duruşmada mahkeme heyeti oy çokluğu ile sanığın 16 yıl mahkûmiyetine hükmetti. Sanık R.D’nin tutukluluk hali devam ediyor

 

Maktul Mukadder Noğay’ın ailesi ile sanık R.D. arasındaki anlaşmazlık nedeniyle izlerini kaybettirerek Çavdarlı Köyü’ne 8 yıl önce geldikleri belirtildi.
Aslen Ağrı’lı olan sanık R.D, on çocuğunun annesi resmi nikâhsız eşi Mukadder Noğay’ısaçlarını yolup sopa ile dövmek suretiyle işkence ederek öldürdüğü iddiasıyla Afyonkarahisar 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılanarak müebbet hapis cezasına çarptırılmıştı.
SANIK AĞIR YARALAMADAN HÜKÜM GİYDİ
14 Kasım 2019 tarihinde başlayan ilk duruşma sanık R.D’nin üzerine atılı suçu sabit gören mahkeme 1 Şubat 2020 tarihinde davayı müebbet hapis cezası olarak karara bağladı. Konya Bölge Adliye Mahkemesi 1. Ceza Dairesinin yerel mahkemenin kararını bozması ile dün görülen duruşmada sanık R.D hakkında her ne kadar“Kasten İnsan Öldürme” suçuyla cezalandırılması talebiyle kamu davası açılsa da yapılan yargılama ve toplanan delillere göre sanık eyleminin “Neticesi Sebebiyle Ağırlaşmış Yaralama” suçunu oluşturduğu bildirildi.
Afyonkarahisar 1. Ağır Ceza Mahkemesinde dün sabah görülen duruşmada iddia makamı sanık R.D’nin cezalandırılması yönünde mütalaa verdi. Mütalaaya karşı görüşü sorulan sanık R.D, “Pişmanım. O anda öfke sonucu bu eylemi gerçekleştirdim. 14 yıllık eşimi kaybettim. Mütalaaya katılmıyorum.” dedi. Maktul Mukadder Noğay ile on çocuğuna kayyum olarak atanan Gülcan Bulut, “Mağdur çocuklar adına şikâyetçiyim, davaya katılım talebim vardır.” dedi. Bulut’un davaya katılma talebi mahkemece kabul edildi.
KARAR OY ÇOKLUĞU İLE ALINDI
Mahkeme Başkanı tarafından karar öncesi son sözü sorulan sanık R.D, “Pişmanım. Rahmetli eşimi kaybettim. Çocuklarımda ailemde perişan oldu. Beraatımı talep ederim.” ifadelerini kullandı. Mahkeme heyeti oy çokluğu ile sanık R.D’nin “Neticesi Sebebiyle Ağırlaşmış Yaralama” suçunda sübut bulan eylemine uyan, suç tarihi itibariyle yürürlükte olan ve sanığın lehine olan 7242 sayılı kanunun 12. maddesinde yapılan değişiklikten önceki 5237 Sayılı TCK’nın 87/4 maddesi gereğince 16 yıl hapis cezası ile cezalandırılmasına hükmetti.
Sanık R.D’nin geçmişi, sosyal ilişkileri, fiilden sonraki ve yargılama sürecindeki davranışları nazarı dikkate alınarak sanık hakkında iyi hal indirimine, hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına, seçenek yaptırımlara çevrilmesine ve cezanın ertelenmesine yer olmadığına karar verildi.
Öte yandan mahkeme heyeti üyesi bir hâkim sanık R.D’nin ‘Kasten İnsan Öldürme” suçuyla yargılanması yönünde görüş bildirerek itiraz etmesiyle karar oy çokluğu ile alındı. Sanığın tutukluk hali devam ediyor. >> Burcu AYDIN’ın Haberi

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti