Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Öncelik koalisyon ilk seçenek seçim değil

Bu haberin fotoğrafı yok
Öncelik koalisyon ilk seçenek seçim değil

AK Parti İl Danışma Meclisi’nin 60’ncı toplantısı gündeminde terör olayları ve hükümetin kurulması vardı. Milletvekilleri önceliğin koalisyon ilk seçeneğin seçim olmadığı mesajını verdiler

Adalet ve Kalkınma Partisi’nin (AK Parti) 60’ncı İl Danışma Meclisi toplantısı Eşrefpaşa’da Belediye Sosyal Tesisleri’nde gerçekleştirildi. Toplantı açılış bölümü konuşmalarının ardından basına kapalı olarak devam etti. Toplantı divanı; İl Başkan Yardımcısı Ahmet Keser’in başkanlığında, Fatih Okyar, İsmail Şenoğul, Ulviye Yılmaz ve Kübra Akçiçek’ten oluştu.
TERÖRÜN DİNİ IRKI YOK
AK Parti 60’ncı İl Danışma Meclisi toplantısının açılış konuşmasını İl Başkanı Av. İbrahim Yurdunuseven yaptı. 60’ncı İl Danışma Meclisi toplantısının hayırlara vesile olmasını dileyen AK Parti İl Başkanı İbrahim Yurdunuseven, son bir kaç haftadır terör olaylarında artış olduğunu söyledi. Yurdunuseven; “Son bir kaç hatfadır bilindiği üzere terör olaylarında fazlalaşma oldu. Öncelikle bu terör olaylarında Suruç ile başlayan, akabinde şehit düşen güvenlik kuvvetleri mensuplarımıza Allah’tan rahmet diliyorum. Dikkat edilirse doğu ve güneydoğu da bütün düşmanlar PKK, IŞİD, PYD ve paraleli hepsi bir araya gelmiş terör oyunu oynuyorlar. Demek ki Türkiye doğru yolda gidiyor. Terör olaylarının son birkaç hafta da bir anda yoğunlaşması ve hükümetinde kurulma aşamasında olması belki birilerinin canını çok sıkıyor. Bu da oluyor ki liderlerimiz doğru yolda gidiyorlar. Koalisyon çalışmaları da bu yoğunluk içerisinde hayırlara vesile olur. Bize karşı dostane davranan herkese dost olmuşuzdur. Ama düşmanca tavırda bulunanlara da en şiddetli şekilde cevap vermeyi de bilen bir devletiz ve milletiz. Allah’ın izni ile de bu güce de sahibiz. Hiç kimsenin bir karış toprağında ve çakıl taşında gözümüz olmadığı gibi hiç kimseye de verilecek bir çakıl taşımızda yoktur. Terörün her şeklini şiddetle kınıyorum. Buna karşıyız ve özellikle de belirtiyoruz. Terörün dini de olmaz ırkı da olmaz” dedi.
“GEREKİRSE SİNE-İ MİLLETE DÖNERİZ”
AK Parti İl Başkanı İbrahim Yurdunuseven, Başbakan Davutoğlu’nun sıkça ifade ettiği şekli ile milleti ve devleti hiçbir zaman hükümetsiz bırakmayacaklarını kaydetti. Partisinin teşkilatlarının her zaman seçime hazır olduğunu belirten Yurdunuseven; “7 Haziran seçimlerinden sonra ilk defa bir danışma meclis toplantısı yapıyoruz. 7 Haziran seçimleri öncesi ve sonrası hep söyledik; ‘Bu devleti ve bu milleti hükümetsiz bırakmayacağız.’ Hükümet kurulması gereken bütün işlemleri biz yapacağız. Ama netice itibariyle de koalisyona ortak olacak diğer partilerden de bir karşılık göremezsek sine-i millete dönme düsturunda olan kişileriz. Bu nedenle parti teşkilatlarımız her zaman dik ve diri olması çok önemlidir. Bu dik ve diriliği her zaman görüyoruz. Sayın vekillerimizle birlikte seçim sonrası ilçelerimize yaptığımız ziyaretler sonrası teşkilatlarımızın canlılığını görüyoruz. Biz her zaman diyoruz; koalisyon olacaksa hükümet olmaya, olmayacaksa da her zaman seçime hazır durumda olduğumuzun da bilinmesini isteriz” diye konuştu.
GENEL MERKEZ İYİ KRİTİK EDECEK
Toplantının ikinci konuşmasını Belediye Başkanı Burhanettin Çoban yaptı. Çoban, Milletvekili Genel Seçimleri ardından oluşan ülke gündemi, terör olayları ve nedenlerine AK Parti İl Başkanı İbrahim Yurdunuseven tarafından değinildiğini kaydetti. Milletvekillerinin de konuşmalarında bu konuları irdeleyeceğini belirten Çoban, Belediye Başkanlarına yönelik bir kaç gözlemini aktarmak istediğini söyledi. Genel seçimlerin ardından AK Parti Genel Merkezi’nin teşkilat başkanları, İGM Başkanları, Belediye Başkanlarını toplantıya çağırdığını kaydeden Çoban; “Biz de Türkiye’de ki AK Partili İl Belediye Başkanları olarak büyükşehir Belediye Başkanlarımızla beraber genel merkez yetkilileri ve bizzat Sayın Başbakanımızla sözlü olarak herhangi bir süre kısıtlaması olmaksızın tavsiye ve telkinlerini en geniş manada ifade ettiler. Şu bilinmeli ki burada ki havzirunun her biri, aklına geleni fazlasyla, söylenmesi gerekeni en güzel şekli ile yetkililere izah edildi. Örneğin bizim ilgili başkanlara ilettiğimiz görüşler yine bizim huzurumuz da Sayın Başbakanımıza ‘Afyon Belediye Başkanımız şunu söyledi, Çorum Belediye Başkanımız şunu söyledi.’ şeklinde iletildi. Genel merkezimizin bu seçim sonuçlarından en güzel tahmini yapacağına inanıyorum” şeklinde konuştu.
AFYON BELEDİYESİ AYLIK 720 BİN LİRA KARDA
Burhanettin Çoban, başkentte sözünü ettiği toplantı da Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in ısrarlı bir şekilde arkasına da diğer Belediye Başkanlarımızın gücünü olarak Başbakan Davutoğlu’na “Sayın Başbakanım bir güzellik yaptınız 1 Ocak-30 Haziran tarihinde Belediyelerimizin İller Bankasına olan borçları kesintiyi kaldırdınız. Ne olur bunu 2015 sonuna kadar uzatın” dediğini aktardı. Çoban; “Toplantımız ertesi güne kaldı. Ertesi günde aynı şeyleri tekrar söyledi. Aradan 20 gün geçmeden Bakanlar Kurulu kararı yararlandı. Eski Belediye Başkanı arkadaşlarım bilir. Kesintilerin Belediyeler bakımından ne kadar önemli olduğunun bir göstergesidir. Bakanlar Kurulu kararı ile 31 Aralık 2015 tarihi sonuna kadar Belediyelerin eğer taahhütlü bir borcu yoksa, Belediye bir kredi kullanmamışsa borçları kesintiye uğramayacak. Bizim gibi geçmişten kalan borçları ödeyen Başkanlar için büyük bir nimet oldu. Afyon Belediyesi için bu rakam aylık 720 bin liraya yakın bir bedeldir. Bizim ölçümüzde önemli bir bedeldir. Yılda bizden kesilmeyecek olan para 8 milyon 400 bin TL yapıyor. Bu kesilmeyen para ne olacak? Bu para ile daha çok hizmet yapacağız. Sayın Başbakanımız Belediye Başkanlarının bu talebine bigane kalmadı. En güzel şekilde çözdüler” ifadelerini kullandı.
“TÜRKİYE VE DÜNYA DA AFYON KONUŞULUYOR”
Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, 21-25 Temmuz arasında Afyonkarahisar’da futbol şöleni düzenlediklerini kaydetti. Şölene Avrupa ve Türkiye’den önemli takımların katıldıklarını aktaran Çoban şu ifadeleri kullandı: “Burada yapılan maçları 16 ülkenin televizyonu canlı olarak yayınladı. Aynı maçlar banttan tekrar tekrar yayınlandı. Halen maç gösterimleri sürüyor. Bizler Afyon Belediyesi olarak her Zafer Haftası’nda yalaşık 250-350 bin lira civarında tanıtıma yönelik Afyon için bir para harcıyoruz. Konserler, paneller, yemekler, toplantılar gerçekleştiriyoruz. İnanın biz de Belediye olarak şu futbol festivali için bu kadar para harcadık. Daha fazla değil. Basın tribününe masa, protokol tribününe gerekenleri yaptırdık. Kalıcı hizmetleri yaptık, yeşillendirdik, alt yapısın düzelttik. İşe yarayacak hizmetler yaptık. Yaklaşık 450 bin lira civarında bir para harcadık. Havaya giden, kullanılmayacak birşeye para harcamadık. Buna rağmen Türkiye ve dünya da Afyon konuşuluyor. Zaten bizim amacımız da buydu. Afyon’un zaten termal turizm de önemli bir yeri vardı. Sağlık yönü ile de iyi bir ilerleme var. Termal ve sağlık turizmi gelişti. Spor turizmini de biz buna ilave ettik.”
BİZ KOALİSYON
TARAFTARIYIZ
AK Parti Milletvekili Prof. Dr. Remziye Sıvacı, güneydoğu da yaşanan sıcak çatışmalar ve terör olaylarından duyduğu rahatsızlığı dile getirerek konuşmasına başladı. Sıvacı, şehitlere Allah’tan rahmet, yaralılara şifa diledi. Daha huzurlu bir Türkiye’ye ulaşmayı temenni eden Sıvacı şunları söyledi: “7 Haziran seçimleri öncesi daha büyük tehlikelerle karşı karşıya kalındı. Ama partimizin teşkilatları bunların üstesinden çok daha güzel bir şekilde gelmiş diye düşünüyorum. Çünkü bir bloktan bahsediliyordu. Her ne kadar çözülmüş bir blokta olsa yeni dirsek temasları ile bölme çalışmaları, hükümetin kurulma süreci dahi sıkıntıya sokulmaya çalışılıyordu. Bu çabaların Türkiye Cumhuriyeti ufak tefek darbeler vereceğini düşünüyorum. Çünkü Sayın Cumhurbaşkanımız, Başbakanımız, TBMM’nin değerli vekilleri bu konuda hemfikirler. Başbakanımız bir konuşmasında ‘Ben bu ekiple herşeye varım ve ekibime güveniyorum, teşekkür ediyorum. Milletimizden aldığımız güçle alacağımız hiçbir karardan geri durmayacağız. Ülkemize yapılan her türlü saldırı da dik duruşumuzu sergileyeceğiz.’ demişti. Umarım bir daha böylesi üzüntüleri konuşma fırsatımız olmaz. Bunlar bizlerin şevkini kırıyor, şehit ailelerine çok büyük üzüntüler yaşatıyor. Biz AK Parti olarak koalisyon taraftarı olduğumuzu seçimi birinci seçenek yapmadığımızı her türlü konuşmamız da dile getirdik.”
KOALİSYON GÖRÜŞMELERİ SÜRECEK
AK Parti Milletvekili Av. Ali Özkaya toplantının basına açık bölümünde ki son konuşmayı yaptı. 7 Haziran seçim sonuçları ile birlikte milletin koalisyon kurma yetkisi verdiğini belirten Özkaya, partisinin yüzde 41 oy oranıyla demokrasi tarihinde yüksek bir oy aldığını kaydetti. Özkaya şöyle konuştu:
“Ben hep söylüyorum Ecevit’in 1977 seçimlerinde aldığı oy oranı yüzde 41’dir. Onların tarihinde ki en büyük mutluluk oranı olan yüzde 41 bizim açımızdan bir üzüntü kaynağıdır. Olaya öyle bakmak lazım. Bu oranın gücünü bilmemiz lazım. Seçim sonrası hükümeti mutlak surette AK Parit kuracaktır. AK Parti bu yürüyen sistemin aklı, motoru, beynidir. Buna bir yardımcı parti bir koalisyon ortağı olacaktır. Genel Merkezimiz iki görüşme kurulu oluşturdu. Biri CHP ile diğeri MHP ile. Birinci tur görüşmeler bitti. Şimdi ikinci tur da belirtilen kişilerden oluşan kurulla görüşmeler başladı. Bu görüşmeler bir mutabakat ya da mutabakatsızlık sağlanıncaya kadar sürecek. HDP ile bir hükümet kurmayacağımızı ifade ettik. Bu partinin iradesinin millete değil Kandil’de ki örgüte dayalı olduğunu kendileri de söylediler.”
CUMHURBAŞKANI DEVLETİ BİRLİĞİ SİMGELİYOR
AK Partinin ilkeleri ve hedefleri olan bir parti olduğunu vurgulayan Özkaya sözlerine şöyle devam etti: “13 yıldır bu memlekette iktidarız. Sayın Cumhurbaşkanımız 10 Ağustos tarihinde bir yıl önce bu aziz milletin yüzde 52’nin oyu ile ilk defa Türk tarihinde doğrudan seçilen bir Cumhurbaşkanı, bir Başkan oldu. Böyle olunca devletin birlik ve beraberliğini temsil eden Cumhurbaşkanımıza karşı hiçbir partinin saygısızlık yapmasına ve onu tartışmaya açmasına muvaffakatımız yoktur bu kesindir. Sayın Cumhurbaşkanımız bizler ve tüm mazlumlar için bir ümit kaynağıdır. Bu makamda olan kişinin tartışılması ve ona saygısızlık yapılmasına gönlümüz razı değildir kabul edilebilir değildir. Bu bizim ilkemizdir. Dönüşümlü Başbakanlık için oy oranının aynı olması gerekir.” Toplantıya; Milletvekilleri Av. Ali Özkaya, Prof. Dr. Remziye Sıvacı, Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, İl Başkanı İbrahim Yurdunuseven’in yanı sıra İl Yönetimi Kurulu Üyeleri, İlçe Başkanları ve yönetimleri, il kadın ve gençlik kolları başkan ve yönetimleri, il genel ve belediye meclis üyeleri ile çok sayıda partili katıldı.
>> Burcu AYDIN’ın haberi

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti