Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Önergeye AK Parti reddi – Kocatepe Gazetesi

Önergeye AK Parti reddi – Kocatepe Gazetesi
Önergeye AK Parti reddi

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Afyonkarahisar Milletvekili Kemalettin Yılmaz ve 19 MHP Milletvekili tarafından emniyet mensuplarının sorunlarının araştırılarak gereklitedbirlerin alınıp çözüm yollarının tespiti amacıyla bir araştırma komisyonu kurulmasıistendi. MHP’lilerin bu isteği AK Parti’nin ret oyları ile kabul edilmedi

Konuyla ilgili yazılı açıklamada bulunan MHP Afyonkarahisar Milletvekili Kemalettin Yılmaz, emniyet mensuplarının yaşadığı hem özlük hakları hem de çalışma koşulları ile ilgili sorunlar olduğunu söyledi. Bu sorunların yıllardır çözülemediğini, çalışma koşullarının gittikçe ağırlaşmaya devam ettiğini kaydeden Yılmaz; “Ülkemizin refah ve huzuru için mesai kavramı olmadan, gece gündüz, yağmur-soğuk dinlemeden fedakârca hizmet eden emniyet mensuplarımızın sosyal hakları, çalışma saatleri ve koşulları gibi birçok konuda düzenlemelerin yapılması elzemdir. Milliyetçi Hareket Partisi olarak emniyet teşkilatımızın sorunlarının tespit edilmesi, çözüm yollarının tespit edilmesi ve çözümleri noktasında gerekli yasal düzenlemelerin yapılması amacıyla bir araştırma komisyonu kurulmasını istedik” şeklinde konuştu.
Araştırma önergesi TBMM’de görüşülürken AK Parti Kırıkkale Milletvekili, Eski Emniyet Genel Müdürü Oğuz Kağan Köksal’ın önerge aleyhinde söz alıp emniyet teşkilatının hiçbir sorunun olmadığı yönünde pembe bir tablo çizdiğini ifade eden Yılmaz; “Daha önce teşkilatın başında bulunan Oğuz Kağan Köksal bu teşkilata en fazla sahip çıkması gereken kişi olması gerekirken polislerimizin sosyal yaşantılarından, çalışma koşullarından tutundan ekonomik durumlarından ve emekliliklerine kadar aklınıza gelebilecek her türlü sorunu karşısında adeta emniyet mensuplarının bir eli yağda bir eli balda bir şekilde anlatmış, pembe bir tablo çizerek önergemize karşı olduğunu belirtmiştir. Görüşme sonucunda ise önergemiz AK Parti oyları ile reddedilmiş, polisimizin çözülmesi bekleyen sorunları AK Parti tarafından rafa kaldırılmıştır” diye konuştu. (Kocatepe)