Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Onkoloji Hastanesi rüyası gerçek oluyor

Bu haberin fotoğrafı yok
Onkoloji Hastanesi rüyası gerçek oluyor

Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Onkoloji ve Hematoloji Hastanesi’nin temeli Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’nun katılımıyla Ali Çetinkaya Yerleşkesi’nde gerçekleştirilen törenle atıldı

Bakan Eroğlu, seçim çalışmaları kapsamında geldiği memleketi Afyonkarahisar’da, Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) tarafından yaptırılan 180 yataklı Onkoloji ve Hematoloji Hastanesi’nin temel atma törenine katıldı. Gerçekleştirilen açılış törenine Bakan Eroğlu’nun yanı sıra Afyonkarahisar Valisi Hakan Yusuf Güner, AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Halil Ürün, İl Genel Meclis (İGM) Başkanı Salih Sel, AK Parti Afyonkarahisar İl Başkanı İbrahim Yurdunuseven, AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili adayları katıldı. Törenin açılış konuşmasını yapan Bakan Eroğlu, AK Parti hükümetinin iktidara geldikten sonra sağlıkta yaptığı dönüşümden bahsederek, dünyaya örnek teşkil edecek bir dönüşüme imza atıldığını ifade etti.
Bakan Eroğlu konuşmasında şunları söyledi:
“Hükümetimiz çok büyük sağlık yatırımlarına imza attı. Afyonkarahisar’da vatandaşlar sağlık ve hastane alanında her şey tamam olduğunu, ancak kanser tedavisi için başka yerlere gittiklerini söyleyince diğer Milletvekillerimizle birlikte buna üzüldük ve hemen harekete geçtik. AKÜ ile görüşerek bu hastanenin kurulması için çalışmaları başlattık. Sağlıkta nereden nereye, her ilçeye neredeyse bir hastane yaptık. Sağlıkta dünyanın en ileri sistemini kurmanın da mutluluğunu yaşıyoruz. Eskiden çok büyük sıkıntılar vardı, sağlık konusunda. Sağlıktaki dönüşüm dünyaya örnek oldu. Afrika’daki kabile devletlerinin sağlık sisteminden, dünyanın şuanda gurur duyduğu sağlık sistemine geçtik. Dünyanın en iyi sağlık sistemine biz sahibiz. Hastanelerde eskiden enjektör ve eldiven bulunmazdı, eskiden hastanelerde cihazla bulunamazken şimdi hastanelerde dünyanın en ileri cihazları var. İşte vatandaşa hizmet bu. Sağlığa büyük önem veriyoruz. Sağlık yatırımları 10 kat arttı sağlık yatırımları 85 katrilyona çıktı. Türkiye’nin en muhteşem fizik tedavi ve rehabilitasyon merkezi burada inşa edildi. Şimdi bu hastane ile birlikte Afyon sağlığın ve sağlık turizminin merkezi olacak. Bunu yapmanın mutluluğunu hep birlikte yaşıyoruz.”
HASTANE 2017 YILINDA TAMAMLANACAK
AKÜ Rektörü Prof Dr. Mustafa Solak, yaptığı konuşmada hastane ile ilgili teknik bilgiler verdi. Solak, yapılan bilimsel araştırmalara göre toplumumuzda halen her 100 kişiden 3’ü kanser hastası olup tedavi görmekte, Kanser sıklığı her yıl % 1-2 oranında artmakta, Türkiye’de her yıl 150 bin kanser hastalığı teşhis edildiğini ifade ederek, “Onkoloji ve Hematoloji Hastanesi 30 bin m2 kapalı alana sahip olup inşaat ihalesi 27 Ocak 2015 tarihinde gerçekleştirildi. Yeni Hastane 2 ana bölümden oluşacak. İlki tanı ve tedavi birimlerinin bulunduğu zemin+5 katlı büyük ana bina, diğeri ise zemin+1 kattan oluşan “Radyasyon Onkolojisi ve Nükleer Tıp Binası”dır. Hastane inşaatının tamamlanması ile cihaz ve donanımı için 100 milyon TL harcanacaktır. Entegre sağlık hizmetlerinin yapılabilmesi için Yeni hastane FTR Hastanesine tüp geçit ile bağlanacaktır. Hastane bünyesinde; Çocuk Onkoloji – Hematoloji ünitesi, Kemoterapi Ünitesi, Yetişkin Kemoterapi Ünitesi, Pediatrik ve Erişkin Kemik İliği Nakil Ünitesi, Endoskopi Ünitesi, Outpatient Kliniği, Cerrahi Onkoloji, Jinekolojik Onkoloji, Bronkoskopi Ünitesi, Radyoloji Ünitesi, Aferez Ünitesi, Tıbbi Onkoloji Ünitesi, Psiko – Onkoloji Ünitesi gibi önemli birimler bulunacaktır. İlk etapta 180 yataklı olarak planlanan hastane fiziksel imkanı ile 300 yatak kapasitesine sahip olup içinde 10 adet ameliyathane ile 79 yatak kapasiteli yoğun bakım ünitesi bulunacaktır. Biraz sonra temelini atacağımız Radyasyon Onkolojisi ve Nükleer Tıp Ünitelerinin inşaatı ile cihaz ve donanımı için 20 milyon lira harcanacak, inşaat ile cihaz ve donanım temin çalışmaları eş zamanlı yürütülerek 7 ay içinde hizmete açılacaktır. Ana hastane binası ise 2017 yılında tamamlanarak hizmete açılacaktır” diye konuştu.
Konuşmaların ardından Bakan Eroğlu ve beraberindeki protokol üyeleri sahnede hazırlanan masalardaki butonlara basarak hastanenin temelini attılar. Bakan Eroğlu daha sonra Şuhut İlçesine hareket ederek vatandaşlara seslendi. (Kocatepe Haber Merkezi)

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti