Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Ortak karar Türkiye’nin istikrarı – Kocatepe Gazetesi

Bu haberin fotoğrafı yok
Ortak karar Türkiye'nin istikrarı

Afyonkarahisar Ortak Akıl Plaftormu adına açıklama yapan Memur-Sen İl Temsilcisi Abdullah Çelik, platform olarak ortak kararlarının Türkiye’nin istikrarı yönünde ilerlemek olduğunu kamuoyuna ilan etti

Türkiye genelinde eş zamanlı olarak dün sabah saat 11.30’da Gedik Ahmet Paşa Medresesi’nde (Taş Medrese) Ortak Akıl Plaftormu tarafından basın açıklaması yapıldı.
“ARTIK SÖZ SADECE MİLLETİN”
Afyonkarahisar Ortak Akıl Plaftormu adına açıklama yapan Memur-Sen İl Temsilcisi Abdullah Çelik, ortak akıl platformu adına Türkiye’nin tarihsel sürecinin farkında olduklarını söyledi. Çelik; “Vesayet zeminlerine, darbeciIere, yasaklara ve ‘kutsal devlet’ yalanına, milletin egemenliğinin elinden almmasına, istiklalinin riske atılması, tehditlere, tertiplere maruz bırakılmaması için hayata geçirildiğini görerek milletimizle birlikte gerekli cevabı verdik. Menderes’in 1946’da ‘Yeter Söz Miletindir’ itirazıyla başlattığı ‘vesayeti ifşa ve imha’ yolculuğunun, son dönemde gerçekleştirilen sessiz devrimlerle ‘Artık Söz Sadece Milletindir.’ sonucuyla taçlanmasının paydaşı olduk.” dedi.
“ASLA FIRSAT VERMEYECEĞİZ”
Milletin elde edinilenlerle yetinmeyerek “Yeniden Büyük Türkiye’yi” inşaaya ve “Adil Bir Dünya” hedefleriyle yeni ufuklara dogru yol alacağına olan inançlarını dile getiren Çelik; “Özgürleşme, sivilleşme ve demokratikleşme adımları nedeniyle merhum Turgut Özal’a yaşatılanları, 54. hükümetin merhum Başbakanı Necmettin Erbakan’a 28 Şubat’ın kirli kararları üzerinden dayatılanları unutmadık, unutmayacağız, unutturmayacağız. Sivil iradeyi işlevsiz hale getirmek, millet iradesini yok etmek için kurulan tezgahlara, hazırlanan kumpaslara bir daha düşmeyeceğiz. Bir daha asla izin vermeyeceğiz. Milli egemenliği çalmak, birliğimizi yok etmek isteyen küresel aktörlere ve onların içerdeki işbirlikçilerine de asla fırsat vermeyeceğiz.” diye konuştu.
“İSTİKRAR SÜRECİNİN
DEVAMINDAN YANAYIZ”
27 Nisan’da e-muhtıra üzerinden gerçekleştirilen vesayet kalkışmasına karşı dik duranların yanında olacaklarını söyleyen Abdullah Çelik, dışarıda yazılıp içeride sahneye konmak istenilen Gezi Kalkışması senaryosuna bütün sahnelerini kapatan her kararlı duruşun arkasında olacaklarını belirtti.
Çelik; “Vesayete imkan yok; darbe fırsatı oluşturalım hezeyamyla okyanus ötesinden planlanan 17-25 Aralık darbe girişimlerini püskürtenleri, bu girişimlerin faili paralel tetikçilere hadlerini bildirenleri yalnız bırakmayacağız. Mütedeyyin Kürt kardeşlerimizi sindirme ve Çözüm Sürecini bitirme amacıyla 6-8 Ekim’de Kobani bahanesiyle sahaya sürülen ‘Beyaz Türk, Beyaz Kürt’ işbirliğini çökerten sivil siyasi iradeye desteğimizi sürdüreceğiz. Bizler istikrar sürecinin devam etmesinden yanayız. Bütün bu gerçeklerden hareketle 7 Haziran’da gerçekleşecek 25. Dönem Milletvekili seçimlerinde çözüm süreci, yeni anayasa ve Yeniden Büyük Türkiye hedeflerini gerçekleştirmeyi önceleyenleri önemseyeceğiz.” şeklinde konuştu.
PLATFORMA SİVİL
TOPLUMDAN TAM DESTEK
Ortak Akıl Platformunu; Memur-Sen, Eğitim-Bir-Sen, İlim Yayma Cemiyeti, Diyanet-Sen Şubesi, Genç Memur-Sen, Bem-Bir-Sen, Altınoluk, Eğitim-Bir-Sen 2 Nolu Şube, Ensar Vakfı, Sağlık-Sen Şubesi, Semerkand, Toç-Bir-Sen Şubesi, MÜSİAD, Büro Memur-Sen, Beşir Derneği, Enerji Bir-Sen Şubesi, Muradiye Vakfı, Ulaştırma Memur-Sen Şubesi, Sıla Derneği, Birli Haber-Sen Şubesi, Genç Memur-Sen Üniversite Şubesi, Emekli Bir-Sen İl Temsilciliği, Hayrat Vakfı, Bayındır Memur-Sen İl Temsilciliği, IHH, Karşıyaka İlim Yayma Derneği, MTTB, Kültür Memur-Sen İl Temsilciliği, Cihannüma, Güzel Yarınlar Derneği, Balı Sultan Derneği, Genç IHH, Çayırbağ İlim Yayma Gençlik Derneği, Deniz Feneri, Hak-İş, Beyaz Ay Derneği, Karder oluşturdu. (Kocatepe Haber Merkezi)

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti