Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Ortakarabağ Köyü’nün içme suyu sorunu çözüldü

İl Özel İdaresi Genel

İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Murat Toy, ilgili ve yetkili çevrelerle yapılan görüşmeler sonucu sağlanan uzlaşı ile Bolvadin İlçesi’ne bağlı Ortakarabağ Köyü’ne 9 Kasım Pazar gününden itibaren içme suyu verilmeye başlandığını açıkladı

 

İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Murat Toy, 11 Kasım Pazartesi günü gazetelerde Bolvadin İlçesi’ne bağlı Ortakarabağ Köyü’nde 40 gündür su akmadığı yönünde haberlerin yer aldığını belirtti.
“2017’DE İKİ KÖYÜN KULLANIMINA SUNULDU”
Ortabağ Köyü’ne içme suyu temininin 1970 yılından 2017 yılı Eylül ayına kadar Sultandağı Taşköprü grubundan sağlandığını dile getiren Toy, “Taşköprü grubunun isale hattı çok uzun ve işletme güçlüğünden dolayı bölgede 15’e yakın sondaj çalışması yapılmış fakat içme suyuna elverişli su bulunamamıştır. 2016 yılı Derekarabağ Köyü’nün kendilerinin açtırdığı kuyunun aynı yıl içinde tahlilleri yapılarak içme suyuna elverişli olduğu anlaşılıp Bolvadin Kaymakamlığında iki köy arasında protokol yaptırılmıştır. Bolvadin Kaymakamlığınca 2017 yılı KÖYDES programına alınarak yapımı tamamlanmış ve içme suyu tesisi Derebağ ve Ortakarabağ köylerinin kullanımına sunulmuştur.” dedi.
“DEREKARABAĞ KATKI PAYI TALEP ETTİ”
İki köyün 2017 yılı Eylül ayından itibaren Derekarabağ’daki sondaj kuyusundan içme suyunu temin ederken dalgıç pompasının koparak kuyuya düşmesiyle sorun yaşandığını hatırlatan Toy, “Tüm çalışmalara rağmen pompa çıkarılamamıştır. İşin aciliyetine binaen Derekarabağ Muhtarına Sultandağı Taşköprü grubunun aktif olduğu buradan içme suyu ihtiyaçlarını temin edebilecekleri bilgisi verilmiştir. Derekarabağ Köyü Muhtarı kendi imkânlarıyla acilen sondaj kuyusu açmış Ortakarabağ Köyü’ne de sondaj açmak için katkı payı sağladıkları takdirde su verebileceklerini aksi takdirde kuyudan faydalanamayacaklarını beyan etmişlerdir.” diye konuştu.
“9 KASIM PAZAR GÜNÜNDEN İTİBAREN SU VERİLİYOR”
Ortakarabağ Köy Muhtarının köylerine açılan DSİ’ye ait kuyudan içme suyu ihtiyaçlarını temin edeceklerini bildirdiğini aktaran Toy, “Ortakarabağ Köy Muhtarı İl Özel İdaresi’nden ENH Terfi Hattı yeni bir depo yapımı talebinde bulunmuşlardır. İl Özel İdaresi olarak bu bölgedeki kuyulardan elde edilen suların içme suyuna elverişli olmadığı, tahlil sonuçlarının olumlu çıkması halinde ve DSİ’den yasal izin alındıktan sonra kuyuya tesis yapılabileceği bildirilmiştir. Yapılan tahlil sonuçlarında kuyuda aşırı derece de ağır metal çıktığından bu suyun içme suyu olarak kullanılamayacağı anlaşılmıştır. Bunun üzerine İl Özel İdaremizin de yardım ve desteği ile Bolvadin Kaymakamı Âdem Öztürk, İl Genel Meclisi Üyesi Abdülkadir Emrullahoğlu ve Carullah Kolay Ortakarabağ Köyü muhtarı ve Derekarabağ Köyü Muhtarı ile gerekli görüşmeler yapılarak uzlaşma sağlanmıştır. 9 Kasım Pazar gününden itibaren Ortakarabağ Köyüne içme suyu verilmeye başlanmıştır.” şeklinde konuştu.

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti