Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Oruç açmanın maliyeti zamlandı” – Kocatepe Gazetesi

Türkiye Kamu-Sen Araştırma Geliştirme
“Oruç açmanın maliyeti zamlandı”

Türkiye Kamu-Sen Araştırma Geliştirme Merkezi, Ramazan ayında oruç ibadetini yerine getiren vatandaşlar için iftar yapmanın bedelini hesapladı. Buna göre 4 kişilik bir ailenin iftar yapması için gerekli olan günlük tutarın en az 65,7 TL; 29 gün sürecek Ramazan boyunca oruç açmanın maliyetinin ise asgari olarak 1.905,3 TL olduğu belirlendi.
Türkiye Kamu-Sen İl Temsilcisi Nizamettin Şenol, oruç açma maliyetini yorumladı. Şenol, “Ortalama memur maaşı 2 bin 784 lira 96 kuruştur. Yalnızca oruç açmak için bir memur, maaşının yüzde 68,4’ünü, yani üçte ikisinden fazlasını ayırmak zorunda. Çalışanların kazançları gıda ihtiyacına dahi zor yetiyor, diğer ihtiyaçlar için ise para kalmıyor. Geçen yıla göre oruç açmanın maliyeti yüzde 11,3 oranında yükseldi” dedi.
Şenol, şöyle devam etti:
“Bu yıl memur maaşlarına yüzde 3, yani ortalama 81 lira gibi son derece yetersiz bir zam yapıldı. Bu zam zaten geçtiğimiz dört aylık yüzde 5,71’lik enflasyon karşısında erimiş, alım gücü 2016 yılının bile gerisine düşmüştü. Şimdi ise iftar sofrasının maliyetinin de tam 193,4 lira pahalandığı ortaya çıktı. Henüz Ramazan ayının başında olduğumuz düşünüldüğünde, ay boyunca özellikle gıda ürünlerine yapılacak fahiş zamlar, iftar sofralarını daha da pahalı hale getirecek.”