Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

OSB’nin büyümesi için düğmeye basıldı

Bu haberin fotoğrafı yok
OSB'nin büyümesi için düğmeye basıldı

OSB içerisinde yatırım yapmak için dışarıdan ve içeriden gelen taleplere hitap edebilmek için Afyonkarahisar Belediye Meclisi’nden 4 milyon metrekarelik alanda genişleme kararı çıktı. Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, bundan sonrasının OSB yönetimi ile Sanayi Ticaret Bakanlığına ait olduğunu vurguladı

Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, Organize Sanayi Bölgesi’nin genişletilmesi konusunda yatırım yapmak isteyen firmaların taleplerine hitap edecek bir OSB oluşturma ihtiyacının ön plana çıkması ile meclisten OSB’nin 4 milyon metrekarelik bir alanda büyümesini kararlaştırdıklarını açıkladı.
Eti Holdingin süt fabrikası yatırımı için kendilerine başvurduklarında OSB içerisinde doğal gazlı bir arazi talep ettiği örneğini veren Belediye Başkanı Burhanettin Çoban; “Biz bu firmaya ya da başka firmalarada Şuhut OSB boş. Alt yapısıda hemen hemen çözülüyor yol kenarında buradan bedava arsa verelim dedik. Böyle bir öneri sunduk. Şuhut Kaymakamımız, Belediye Başkanımız ve Valimiz bu konuda gayret gösteriyorlar. Önerimiz üzerine bize ‘Hayır efendim biz doğal gaz olmayan yere tesis kurmayız.’ cevabını verdiler. Çünkü diğer yakıtlar gerçekten çok pahalı. Yatırımcıların ilk şartı OSB içinde ve doğal gazlı arazi oluyor. Bu şartları taşıyan merkez OSB’miz dışında bir arazimiz yok. Ama burada da yer bulamıyoruz. Ticaret Borsamız, Ticaret Odamız, OSB Başkanımız, Valimiz, işadamlarımız hepimiz biraraya geldik. Şu anda Afyonkarahisar’dan birçok işadamımız yatırımını büyütmek için OSB’de arazi arıyor. Gerek Afyonkarahisar’dan gerekse dışarıdan gelen işadamlarımızın taleplerini karşılamak amacıyla OSB Başkanımız Bekir Yeşilay’ın üstün gayretleriyle yaklaşık 4 milyon metrekarelik bir alanda büyümeyi kararlaştırdık. Bu kararımızda meclisten geçti. Artık bundan sonrası OSB yönetim kuruluna ve Sanayi Ticaret Bakanlığına ait” diye konuştu.

HABER: BURCU AYDIN

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti