Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

OSODER Afyon’da toplandı

Organize Sanayi Bölgeleri Özel

Organize Sanayi Bölgeleri Özel Okullar Derneği (OSODER) Rahmiye Sare Palalı Teknik Koleji’nin ev sahipliğinde Afyonkarahisar’da toplandı

 

Türkiye’nin ücretsiz eğitim verme özelliğini taşıyan Organize Sanayi Bölgeleri içerisinde hizmet veren kolejlerin kurucuları ve müdürleri Rahmiye Sare Palalı Teknik Koleji’nin ev sahipliğini yaptığı organizasyonda buluştu. Yüze yakın okulun katıldığı toplantı hafta sonu Afyonkarahisar Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü toplantı salonunda yapıldı. Çalıştay havasında geçen toplantıda eğitim sistemi, Türkiye’deki meslek okullarının önemi, ara eleman ihtiyacı ve üniversite başarıları gibi birçok konu ele alındı.
“BİRÇOK BAŞARILI İŞE İMZA ATTIK”
Toplantının ev sahipliğini yapan Rahmiye Sare Palalı Teknik Koleji kurucusu OSODER Başkan Yardımcısı Önder Artuk, çalıştayın okullardaki eğitim kalitesini yükseltmek, istek ve talepleri masaya yatırmak için yapılacağını söyleyerek, “Okullarımız bu ülkenin birer değeridir ve 2023 eğitim vizyonun en önemli temel taşlarındandır. Hepimizin derneği sahiplenmesi gerekiyor. Okullarımızdaki tüm eksik ve güzel yapılan işler ile fikir alışverişi yaparak hedeflenen başarıya ulaşmalıyız. OSODER olarak bu güne kadar birçok başarılı işlere imza attık. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Eğitim Komitesine girdik. Millî Eğitim Bakanlığımız ile sürekli görüşme halindeyiz. Bakanlık ile okullarımızın hak ve talepleri konusunda belirli bir noktaya geldik. 11. Sanayi Kalkınma Planında ve 2023 eğitim vizyonunda okullarımızın desteklenmesi maddesi eklendi. Biz okullarımızdaki eğitim seviyemizi en üst seviyeye çıkartmak için hızla çalışmalıyız. Ülkemizin dört bir köşesinden katılarak bizlere şeref verdiniz. Okullarımızın istek ve taleplerini masaya yatırarak çözüm önerilerini konuşacağız.” dedi.
Organize Sanayi Bölgeleri Özel Okullar Derneği (OSODER) Genel Başkanı, İstanbul İkitelli OSB Teknik Kolej kurucusu Tahir Fırat Şuekinci katılımcılara OSODER’in faaliyetleri hakkında bilgiler vererek, “2015 yılında kurulan derneğimizin amacı ülkemizde organize sanayi bölgesinde hizmet veren okulları bir çatı altında toplayıp istek ve talepleri tek bir dilden dile getirmektir.” diye konuştu.
Toplantı sonrası Rahmiye Sare Palalı Teknik Koleji’nin düzenlediği öğle yemeğine geçen katılımcılar Afyonkarahisar’ın yöresel lezzetlerini tatma fırsatı buldu.

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti