Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Ot yangını mahalleyi korkuttu – Kocatepe Gazetesi

Bu haberin fotoğrafı yok
Ot yangını mahalleyi korkuttu

Afyonkarahisar’da evlerin çevresindeki otluk alanda çıkan yangın çevre sakinlerine korku dolu anlat yaşattı. Yangın mahalledeki çocukların su taşıması ile söndürüldü

Yerleşim birimlerini de tehdit eden ot yangını dün saat 14:00 sıralarında meydana geldi. Fakıpaşa Mahallesi’nde yerleşim alanlarının üst tarafındaki otların tutuşması ile oluşan yangın, rüzgarında etkisi ile yayıldı. Ateşleri fark eden mahalle sakinleri çocuklarla birlikte yangına müdahale etti. Bazı çocuklar kovalarla su taşırken, bazıları da ellerine aldıkları küreklerle yangını sündürmeye çalıştı.
Yangın ihbarı üzerine olay yerine gelen itfaiye ekipleri dar sokaklar yüzünden yangına dağlık bölgeden müdahale etmek istedi. İtfaiye dağlık alana çıkana kadar mahalleli yangını kontrol altına alarak söndürdü. İtfaiye ekipleri söndürme çalışması yaptı.
Yangına müdahale eden mahalle sakinleri otların arasında yangının içinde kalan bir kaplumbağayı kürekle yangından kurtardı. Mahalle sakinlerinin yüreklerini ağzına getiren ot yangının küçük çocukların çakmakla oynarken çıkardığı tahmin ediliyor. (Kocatepe Haber Merkezi)