Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Oy Kullanmamanın Cezası Ne Kadar?

31 Mart 2024 Mahalli İdareler Genel Seçimine sayılı günler kaldı. Oy kullanmayı düşünmeyenler oy kullanmamanın ceza ücretini araştırıyor.

31 Mart 2024 Mahalli

Yaklaşan 31 Mart yerel seçimleri için oy kullanmanın zorunlu olup olmadığı ve cezasının olup olmadığı da gündemdeki konular arasında bulunuyor.

SEÇİMLERİ YSK DÜZENLİYOR

Türkiye’deki seçimler Yüksek Seçim Kurulu (YSK) tarafından düzenlenmektedir. 31 Mart 2024 tarihinde sandık başına gidemeyen seçmenlerin para cezası ödeyip, ödemeyecekleri araştırılıyor. Oy kullanmama cezası var mı? Varsa ne kadar?

OY KULLANMAMA CEZASI VAR MI?

2010’da yapılan bir açıklamada, oy kullanmama cezasının 22 TL olduğu duyurulmuştu. Ancak 2023 yılında yapılan Genel Seçimlerde, oy kullanmama cezası 300 TL olarak belirlenmişti. Oy kullanmayan seçmenlere ceza tebligatı gönderilir ve bu cezaların ödeme işlemleri genellikle Maliye Bakanlığı veya PTT gibi kurumlar aracılığıyla gerçekleştirilir.

OY KULLANMAMA CEZASI VAR MI?

Sandığa gitmemeyi düşünen seçmenler oy kullanmamanın cezai yaptırımı olup olmayacağı konusunu sorguluyor. 2010 yılında oy kullanmama para cezasının 22 TL olurken 2023 yılında yapılan Milletvekili Genel Seçimlerinde oy kullanmama para cezasının 300 TL olacağı bildirilmişti. Oy kullanmadığı belirlenen seçmenlere ceza tebligatı gönderiliyor. Ceza ödeme işlemleri Maliye Bakanlığı veya PTT gibi kurumlar aracılığıyla yapılmaktadır

SEÇİMLERDE OY KULLANMAK ZORUNLU MU?

298 Sayılı Seçimlerin Temel Hükümleri ve Seçmen Kütükleri Hakkında Kanun’un 25’nci maddesi gereğince, seçimlerde oy kullanmak yasal bir yükümlülüktür. Seçme hakkı, bir vatandaşlık görevidir.