Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Özel Harekat’a tatbikatlı açılış

Bu haberin fotoğrafı yok

Afyonkarahisar Emniyet Müdürlüğü bünyesinde yeni kurulan Özel Harekat Şube Müdürlüğü’nün resmi açılışı törenle yapıldı. Açılış töreni içerisinde yeni birimin rehine araç kurtarma tatbikatı da yer aldı.

İl Emniyet Müdürü İsmail Türkmenli, Özel Harekat Şubesi’nin Afyonkarahisar için ciddi anlamda bir şans olduğunu vurguladı. Vali Haluk İmga, her tedbirin emniyet için olduğunu belirterek Özel Harekat Şube Müdürlüğü timlerinin verecekleri hizmetlerde tüm personele başarılar diledi. Özel Hareket Şube Müdür Vekili Emniyet Amiri Hasan Ünlü, özel harekat polisinin geçmişte olduğu gibi, bugün ve gelecekte de Türk Bayrağı’nın gölgesinde nefes alarak görevlerini icra edeceklerini söyledi.Şehidimizin ruhu şad olsun
Bölge Trafik Müdürlüğü’nün arka bölümünde yeni açılan Özel Harekat Şube Müdürlüğü’nün resmi açılış töreni dün gerçekleştirildi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasının ardından törenin açılış konuşmasını Afyonkarahisar Emniyet Müdürü İsmail Türkmenli yaptı. Türkmenli, önceki gün Tunceli’nin Ovacık ilçesi Garipuşağı köyünde güvenlik güçleri ile terör örgütü mensupları arasında çıkan silahlı çatışmada Afyonkarahisarlı Jandarma Uzman Çavuş Yasin Mergen’ in şehit haberini büyük bir üzüntüyle öğrendiklerini söyledi. Şehidimize Allah’tan rahmet; ailesi başta olmak üzere il halkına, aziz milletimize başsağlığı ve sabırlar dileyen İl Emniyet Müdürü İsmail Türkmenli; “Açılış törenimizin bitiminde ikindi namazını müteakiben aziz şehidimiz ebediyete uğurlanacaktır. Şehidimizin ruhu şad olsun. Malumlarımız olduğu üzere geçmişte olduğu gibi, günümüzde de insanların en önemli ve öncelikli ihtiyacı, güvenlik ihtiyacı olarak karşımızda bulunmaktadır. İli-miz, ulaşım yollarının kesiştiği, ticareti, tarihi, turizmi ve sanayisi ile son yıllarda büyük aktivitelerin yoğunlaştığı bir il haline gelmiştir. Başta sağlık turizmi olmak üzere, tarihi ve kültürel kaynaklarımız, her geçen gün gelişmekte olan sanayi, ticari ve tarımsal faaliyetler ili-mizin popülaritesini artırmış, sonuç olarak ilimiz yerli ve yabancı devlet ve siyaset adamları ile sanayici ve işadamlarının uğrak noktası haline gelmiştir. Kocatepe Üniversitemiz, 32 bin civarında öğrencisi ile ülkemizin en büyük ve etkin üniversitelerinin arasında bulunması, yaptığı eğitim, kültür ve sanatsal faaliyetleri ile ilimize ayrı bir hareketlilik ve aktivite getirmektedir.” dedi.
“Gece gündüz
vatandaşımızın yanındayız”
Başlıcalarını saymaya çalıştığı faaliyetlerin etkin bir şekilde yerine getiri-lebilmesinin; ancak, huzurlu, asayiş ve güvenliğin var olduğu ortamlarda yapılabileceğine şüphe bulunmadığına değinen İl Emniyet Müdürü İsmail Türkmenli, Afyonkarahisar Emniyeti olarak bu ortamı oluşturmak üzere yoğun bir çalışma içerisinde olduklarını söyledi. En önemli hedeflerinin, önleyici hizmetleri en etkin bir şekilde uygulamak olduğundan söz eden Türkmenli; “Önleyici asayiş hizmetlerini adeta bir koruyucu hekimlik gibi düşünerek, meydana gelebilecek olayların oluşmasını engelleme faaliyetleri olarak görü-yoruz. Bunun da, vatandaşlarımızın bulunduğu her ortamda gerek sivil gerek resmi, yaya ya da motorize olarak vatandaşlarımızın yanlarında olmakla mümkün olabileceğini biliyoruz. Böylelikle bizim vermiş olduğumuz iki mesajımız bulunmaktadır. Biz, gece gündüz her yerde vatandaşımızın yanında olmakla, devletine ve milletine bağlı, kanunlara saygılı kişilere, güvende olduklarını hissettirirken, kötü niyetli, kanunsuz iş yapanlara da böyle bir işe kalkıştıklarında bunun karşılıksız kalmayacağını, mutlaka tesirsiz hale getirilip adalet karşısına çıkarılacağı mesajı verdiğimizi düşünüyorum. Böylelikle devlet otoritesinin teminini sağlamak ve kanunsuz işlerin yapılmaması için ciddi bir caydırıcılık ortamı oluşturulacağı düşünülmektedir.” diye konuştu.
“Güvenlik hizmetlerinin kalitesi arttı”
Meydana getirmeye çalıştıkları huzurlu ortamın oluşturulması için gerekli altyapı çalışmalarının sürekli devam ettiğine temas eden İl Emniyet Müdürü İsmail Türkmenli, teşkilatın personel artırımı, araç-gereç, hizmet otolarının yenilenmesi, çağdaş hizmet mekânlarının oluşturulması, temel hak ve hürriyetleri esas tutan, teknolojik gelişmeleri takip eden, milli ve manevi değerlere bağlılığı pekiştiren eğitim çalışmalarında bir hayli mesafe kat ettiklerini kaydetti. Vali Haluk İmga’nın yüksek himayelerinde, İçişleri Bakanlığı ve Emniyet Genel Müdürlüğü nezdinde yapılan çalışmalarımız neti-cesinde yüz civarında personel takviyesi sağlandığını belirten Türkmenli, Şubat ayı içerisinde, POMEM mezunlarından da ayrıca personel takviyesi sözü aldıklarını bildirdi. Vali İmga’nın himayesinde asayiş ekip hizmetlerinde kullanılmak üzere, sanayici-işadamı ve esnaflarla yapılan araç kampanyasının çok başarılı sonuç vererek 35 yeni araç temin edildiğini aktaran İsmail Türkmenli; “Eski hizmet araçlarımızın satılması sonucu yapılan mübadele sonucu alınan 9 ve 2010 yılı içerisinde Genel Müdürlüğümüzün ilimize tahsis ettiği 6 araçla da birlikte toplam sayı 50 adete ulaşmıştır. Gerek personel sayısında gerekse de araç sayısında yapılan gözle görülür bu iyileştirmelerden sonra il merkezi ve ilçelerimizde etkinliğimiz daha da artmış ve bunla doğru orantılı olarak da halkımıza sunmuş olduğumuz güvenlik hizmeti daha kaliteli bir hale gelmiştir. Yapılan bu iyileştirmelerden sonra, il merkezimizde yaklaşık olarak gündüzleri 40, geceleri de 20 ekiple hizmetlerimiz devam etmektedir. Ayrıca, ekip sayısının artmasıyla birlikte, vatandaşlarımızın ihbarları doğrultusunda ekiplerimizin olay yerine varış süresi, hedefimiz olan ortalama 3 dakikaya ulaşmış, hatta bazı zamanlarda bu sürenin altına inildiği de görülmüştür. Polisevi, Asayiş, Olay Yeri İnceleme ve Kaçakçılık Şube Müdürlüklerimiz ile hizmet binamızın muhtelif yerlerinde, gerek temin edilen resmi ödenekle, gerekse de yerel, imkânlarla yapılan tadilat çalışmaları ile daha etkin ve verimli görev yapmak üzere hizmet mekânlarımızda iyileştirme faaliyetleri neticelendirilmiştir.” şeklinde konuştu.
Olası kötülüklere
tedbirler alınıyor
Şimdiye kadar, öncelikle, olayların meydana gelmeden önlenmesi ve mutat olarak yapılan faaliyetleri anlatmaya çalıştığını, ne kadar tedbir alınırsa alınsın suçların oluşmasını sıfırlamanın mümkün olmadığına işaret eden İl Emniyet Müdürü İsmail Türkmenli şöyle konuştu: “Bizim oluşan suçtan sonra başlayan görevimiz, öncelikle ve bir an önce hayatın normalleşmesini sağlamak ve suçun aydınlatılmasını temin etmektir. Suça karışan tarafları, iz ve delilleri ile birlikte adalet önüne çıkarmaktır. Burada açılışını yaptığımız Özel Harekât Şubemiz, bizim önleyici ve caydırıcı olarak hizmet verdiğimiz birimimiz olduğu gibi, aynı zamanda da, herhangi bir gasp, rehin alma, uçak kaçırma, terörist faaliyetleri önleme ve bunlara karşı operas-yonlar için, artık kendimizi daha bir güvende ve yeterli hissediyor, yapılacak bu tür çalışmalarımızın başarı ile yerine getirileceğine inanıyorum. Evet, bugün için ili-mizde saydığımız eylemler ile ilgili herhangi bir beklentimiz ve endişemiz yoktur. Ancak, biz olabilecek en kötü senaryolara karşı tedbirlerimizi almak durumundayız. Böylelikle hem ilimiz hem de civar il ve ilçelerimiz için Özel Harekât Şubemiz bir güvence olmakla birlikte, varlığı ile bu tür olaylara tevessül edecekler için de çok önemli bir caydırıcılık unsuru olacaktır.”
“Personelimiz kendini ispat etti”
Geçtiğimiz Ağustos ayı sonlarında, dünya gündeminde uzun süre yer alan, Filipinler’in başkenti Manila’da meydana gelen rehine operasyonunu tüm dünyanın canlı yayında izlediğini hatırlatan İl Emniyet Müdürü İsmail Türkmenli, işten çıkarılan 55 yaşındaki bir polis müfettişinin, toplam 15 turistin içinde bulunduğu otobüsü rehin alarak gerçekleştirdiği eylemin yaklaşık on saat sürdüğünü hatırlattı. Rehineleri kurtarmak için, yaklaşık yüz polisle bir saat süren operasyon sonucunda 8 kişinin hayatını kaybederek dünyanın gözü önünde operasyonun büyük bir başarısızlıkla sonuçlandığını aktaran Türkmenli şunları söyledi: “Dünyanın her yerinde olabileceği gibi ülkemizin her köşesinde de her an yaşanabilecek nitelikteki bu üzücü olay bizlere şunu gösterdi ki; bu alanda eğitimsiz ve tecrübesiz yüzlerce personelle olaya müdahale etmektense, böylesi ciddi bir konuda operasyonel anlamda kendini yetiştirmiş eğitimli ve tecrübeli profesyonel bir ekibin olaya müdahale etmesi daha iyi sonuçlar doğuracaktır. Açılışını yapacağımız ve toplam 25 personelle hizmet verecek olan Özel Harekât Şube Müdürlüğümüz, ilimiz için ciddi anlamda bir şanstır. Başta Şube Müdür Vekili Emniyet Amirimiz olmak üzere diğer tüm şube personelimiz kendi alanlarında yeteri kadar bilgi ve tecrübeye sahiptirler. Şimdiye kadar görev yaptıkları doğu ve güneydoğu bölgelerinde gerçekleştirdikleri başarılı operasyonlarda kendilerini ispat etmiş olmaları, bize ayrıca bir güven vermektedir. Özel Harekat Şubemizin de aramıza katılmasıyla birlikte, Afyonkarahisar polisinin, ilimizde meydana gelebilecek her türden olaya en etkin ve hızlı bir şekilde müdahale ederek başarıya ulaşacağına olan güven ve inancım tamdır. Bu duygu ve düşüncelerle, açılışını yapacağımız Özel Harekât Şube Müdürlüğü hizmet binamızın, ilimiz ve ülkemiz için hayırlı olmasını dilerim.”
Gerekirse bölgesel hizmet verir
Afyonkarahisar Valisi Haluk İmga, Afyonkarahisar Emniyet Müdürlüğü bünyesinde faaliyet gösteren Özel Harekat Şube Müdürlüğü hizmet binası açılışının hayırlı olmasını diledi. Afyonkarahisar’ın dün şehit verdiği Jandarma Uzman Çavuş Yasin Mergen’e, onunla şehit düşen silah arkadaşına ve tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet ve yakınlarına metanet ihsan etmesi temennisinde bulundu. Vali Haluk İmga, günümüz dünyasında kişi ve toplum güvenliğinin giderek önem kazanmaya başladığını, işlenen suçların da bu anlamda küreselleş-meye paralel olarak karakter değiştirmeye başladığını belirtti. Son yıllarda 11 Eylül saldırısından Filipinler’de meydana gelen olaya kadar görülebilecek pek çok örnekler silsilesinin bulunduğunu söyleyen Vali İmga; “Bizde değerli Emniyet Müdürümüz de ilimizde muhtemel olaylara karşı operasyonel faaliyet yürütebileceğimiz bir Özel Harekat Şube Müdürlüğü’nün ihdas edilmesinin doğru olacağını düşündük. Bunun gereğinde bölgesel bir hizmet arz edebileceğini düşündük ve Bakanlığımıza teklif ettik. Teklif kabul gördü bugün sembolik bir törenle müdürlük personelimizin hizmetlerinin başlangıcını idrak ediyoruz. Törene teşrif eden konuklara teşekkür ederken Allah’tan bu arkadaşlarımızın hizmetlerine ihtiyaç duymamamızı diliyorum. Ama her tedbir emniyet içindir diyerek verecekleri hizmetlerde kendileri-ne başarılar diliyorum.” dedi.
Timler profesyonel yeterlilikte
Özel Harekat Şube Müdür Vekili Emniyet Amiri Hasan Ünlü tarafından şube müdürlüğünün kuruluşu ve faaliyetleri hakkında tatbikat öncesi bilgi aktarıldı. Ünlü, şubenin Afyonkarahisar Emniyet Müdürü İsmail Türkmenli’nin girişimleri sonucu İçişleri Bakanlığı’nın 18 Mayıs 2010 tarihi ve Valilik makamının 17 Haziran 2010 tarihli olurları ile faaliyete girdiğini belirtti. Özel Harekat biriminin ilde kuruluş amacının olabilecek her türlü terör ve çatışma riski yüksek, asayiş, kaçakçılık operasyonlarında, olabilecek rehine kurtarma operasyonlarında görev icra etmek olarak tanımlayan Şube Müdür Vekili Emniyet Amiri Hasan Ünlü; “Özel Harekat birimlerinin icra edebileceği operasyonlarda amaç silahlı eylemcilerin giriştikleri eylemlerin engellenmesi, gerçekleşmiş olan eylemlerin faillerinin etkisiz hale getirilmesi, insanlara zarar vermeden en az zaiyatla operasyonların sonuçlandırılmasıdır. Operasyonu icra eden personelin, hedef şahısları, mağduru ve çevredeki ilgisiz kişilerin vücut, mal ve manevi varlığının korunması riayet edilmesine azami hassasiyetin gösterilmesi ile uçak, araç ve bina vs yerlerde rehine alınan kişi ve kişilerin kurtarılmasına yöneliktir. Bu bağlamda icra edilecek görevle ilgili Özel Harekat timleri gerek fiziksel güç gerekse her türlü silahların kullanılmasında profesyonel bir yeterliliğe sahiptir. Verilen eğitimlerin yanında hizmet içi kurslarla kendilerini yenileyerek faaliyetlerini sürdürmektedir. Gerçekleştirilecek tatbikat ulaştırma araçlarının kaçırılmasına yönelik otobüsler rehine kurtarma görevinin icrasıdır.” diye konuştu.
Şube müdürü operasyonu anlattı
Operasyon senaryosunu anlatan Özel Harekat Şube Müdür Vekili Emniyet Amiri Hasan Ünlü, 14 Ekim 2010 tarihinde saat 14.00 sıralarında 155 Polis İmdat telefonuna yapılan ihbarda; Kimliği belirsiz iki şahsın X firmasına ait 03 PT 035 plakalı şehirler arası otobüsün kaçırılıp İzmir istikametine doğru gittiği bildirildiğini söyledi. Senaryoya göre; “Afyonkarahisar İl Emniyet Müdürlüğü yetkililerince daha önce planlanan ulaştırma araçlarının kaçırılmasına karşı alınacak direktifler doğrultusunda otobüs il merkezine 9 kilometre uzaklıkta bulunan Bölge Trafik Şube Müdürlüğü önünde durdurularak gerekli emniyet tedbirleri alınmış güvenlik alanı oluşturulmuştur. Olayla ilgili ilimizde oluşturulan Kriz Müdahale Kurulu tarafından durum değerlendirilmesi yapılmış müzakere süreci başlatılmış, rehinelerin bırakılması talebinde bulunulmuş ve olay faillerinin teslim olması anons edilmiştir. Yapılan çalışmalarda şüphelilerin terör örgütü ile bağlantısı bulunduğu ve isteklerinin kabul edilemez olduğu değerlendirilmiştir. Görevin icrası için Kriz Merkezi Başkanı Sayın Valimiz Haluk İmga tarafından İl Emniyet Müdürümüz Sayın İsmail Türkmenli’ye Özel Harekat Şube Müdürlüğü personelince operasyonun yapılıp, teröristlerin etkisiz hale getirilmesi, rehinelerin kurtarılması ve delillerin ele geçirilmesi emri verilmiştir. Senaryo bu şekilde sona ermiştir.” şeklinde konuştu. Özel Harekat Şube Müdürlüğü personeli tarafından ulaştırma araçlarına yönelik rehine kurtarma operasyonu tatbikatı gerçekleştirildi. Karşı inşaat sahasında özel harekat timleri tarafından Ay Yıldızlı Türk Bayrağı vatan uğruna şehit olan kahraman vatan evlatlarının anısına açıldı. Tatbikat sonunda Vali Haluk İmga, İkmal ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Veli Yıldırım, Belediye Başkan Vekili M. Emin Birliktir ve İl Emniyet Müdürü İsmail Türkmenli şube binası kurdelesini birlikte kestiler. (Kocatepe)