Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Özel İdare kronik fakirliğe çare olabilir”

AK Parti’den İl Genel
“Özel İdare kronik fakirliğe çare olabilir”

AK Parti’den İl Genel Meclisi üyeliği için adaylık müracaatını yapan Ziraat Mühendisi Şükrü Ersoylu, İl Özel İdaresi kaynaklarının tarımı destekleyen diğer kurumlarla koordineli kullanılması halinde kronik yoksulluğun panzehiri olacağı düşüncesiyle aday olduğunu bildirdi.
Afyonkarahisar ilinin 14 bin kilometrekarelik alanı ile Türkiye’nin yaklaşık 54’de 1’ini teşkil ettiğini ve il genel nüfüsunun 715 bin, Afyon il merkezinin nüfusunun 230 bin olduğunu hatırlatan Şükrü Ersoylu, “Bu veriler ışığında il merkezi dışında kalan nüfus ilçe ve köylerde yaşarken yalnızca kırsalda yaşayan il nüfusu bile yaklaşık % 49 seviyesindedir. Demokrasi yönetiminin ileri aşamalarından birisi olan İl genel meclislerimiz İl Özel İdaresinin karar organı olarak yetkilendirildi. Yasa gereği il sınırları içerisinde ve köylerimizde imar yol su kanalizasyon Parklar oyun alanları gibi halkımızın yaşam standartlarını artıran pek çok hizmetler yapan kurumumuz halihazırda belde ve köy yollarının iyileştirilmesi vb. görev alanına giren hizmetlerde planlama içerisindedir. Lakin ilçe merkezinde yaşayan nüfusumuzun bir kısmının ve kırsal nüfusumuzun neredeyse tamamının tarım ve hayvancılık faaliyetiyle geçimini temin ettiği düşünüldüğü zaman tarım ve hayvancılık gelirlerimizin ilimizin refah seviyesine birebir etki ettiği görülecektir.” dedi.
Maalesef ilimizde hala daha geleneksel yöntemlerle tarım ve hayvancılık faaliyetleri yürütüldüğü düşünüldüğünde tarım faaliyetinde bulunan üreticilerin geçim sıkıntısı çektikleri, buna bağlı olarak da kırsaldan göç hareketlerinin yoğun bir şekilde yapıldığını hatırlatan Şükrü Ersoylu, “İlimizdeki kırsal kalkınmanın sağlanabilmesi ve buna bağlı olarak göç hareketlerinin engellenebilmesi için zaman zaman Kaymakamlıklar ve Tarım ve Orman Bakanlığı aracılığıyla yoksul ailelere hayvan dağıtımı gibi geçici çözümler üretildiği gözlemlenmektedir. Halbuki küçük arazilere sahip dar gelirli köylülerimizin gelirini istikrarlı bir şekilde artırmak, hayat standartalarını yükseltebilmek için elimizdeki kaynakları etkin verimli ve ekonomik kullanarak sosyal açıdan yaşanabilir, katma değeri yüksek, verimli, çevreye duyarlı sürdürülebilir işletmeler kurulabilir.” diye konuştu.
Ersoylu, “İl Özel İdaresi’nin görev ve sorumluluklarını tanımlayan ilgili yasanın 6. maddesinde “sosyal hizmet ve yardımlar, yoksullara mikro kredi verilmesi” gibi görevler bu işlevi görmek için imkan tanımaktadır. İl özel İdaresinin mali durumu uygunsa hizmetin önceliği, ivediliği, yatırım yapılacak bölgenin gelişmişlik durumu dikkate alınarak TKDK., Sosyal Dayanışma ve Yardımlaşma Fonu, İl Özel İdaresi gibi ilgili kurumların koordineli bir şekilde çalışması kırsaldaki kronik yoksulluğun panzehiridir diye düşünüyorum. Yani un var yağ var şeker var. Helva yapacak usta lazım.  Sizler de uygun görürseniz usta olmaya talibim.” ifadelerini kullandı.
Şükrü Ersoylu kimdir?
1964 doğumlu olan Şükrü Ersoylu, ilkokulu Kocatepe İlkokulu’nda okuduktan sonra ortaokul ve liseyi Afyonkarahisar İmam Hatip Lisesi’nde tamamladı. Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi’nden ziraat mühendisi olarak mezun olan Ersoylu, uzun süre dersane işletmeciliği yaptıktan sonra tarım proje uygulamaları ve danışmanlığı üzerine yoğunlaştı. AK Parti’nin kurulduğu yıl olan 2001’den itibaren parti teşkilatının içerisinde yer alan Şükrü Ersoylu, 2006’da AK Parti il Yönetim Kurulu üyeliği, 2007’de milletvekili aday adaylığı, 2009 yerel seçimlerinde SKM il Başkanlığı, 12 Eylül 2010 referandumunda İl Eğitmenliği, 2011 seçimlerinde milletvekili aday adaylığı ve SKM İl Başkanlığı, 2011-13 yıllarında İl Yönetim Kurulu üyeliği, 2013-14 arasında il teşkilat başkanlığı, 2015 ve 2018’de milletvekili aday adaylığı görevlerinde bulundu.