Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Özel İdare Zafer İşhanı’nda işyeri satmayacak

İl Özel İdaresinin karar

İl Özel İdaresinin karar organı İl Genel Meclisi’nde il merkezinde yer alan Meydanoğlu Zafer İşhanı’nın 6. katında İdarenin sahip olduğu 14 bağımsız işyerinin satışı gündeme gelmişti. Ağırlıklı olarak derneklerin yer aldığı katta satıştan vazgeçildi

 

İl Genel Meclisi (İGM) Mart ayı toplantılarının 4. birleşimi dün sabah tamamlandı. Meclis üyeleri beşinci ve son Mart ayı toplantısı için bugün sabah Meclis Başkanı Av. Burhanettin Çoban’ın idaresinde toplanacak.
İKİ GÜNDEM DIŞI KONU KOMİSYONA GÖNDERİLDİ
Toplantıda ilk olarak gündem dışı iki konu okutularak rapor hazırlanıp tekrar meclis gündemine gelmesi için oybirliği ile ilgili komisyonlara gönderildi. 1011 Sayılı Cumhurbaşkanlığı kararnamesinin 15. maddesi ilgili fıkrasında Sayaç Kullanım başlığı altında; İçme suyu tesislerinin işletme maliyetini karşılamak üzere, İl Genel Meclisi tarafından ücret tarifesi belirlenir ifadesi bulunduğu bildirildi. Bu nedenle içme suyu birim fiyatlarını belirlemek üzere Birlik Encümenine yetki verilmesi isteniyor. Gündem dışı olan ikinci konuda; Konya ve Afyonkarahisar il sınırında bulunup aralarında 500 metre mesafe olan Afyonkarahisar’ın Emirdağ İlçesi’ne bağlı Aşağıpiribeyli Köyü ile Konya iline bağlı Yukarıpiribeyli Mahallesi’nin atık sularından kaynaklı kirliliğin ortak atıksu tesisi yapımıyla bertarafı için İGM’de 3 Haziran 2016 tarihinde karar alındığı kaydedildi. Taraflar arasında 27 Temmuz 2016 tarihinde protokol imzalanmasına rağmen Konya Büyükşehir Belediyesi’nce herhangi bir işlem yapılmadığı öğrenildi. Protokolün meclis gündeminde tekrar değerlendirilmesi önce komisyonlarda görüşülecek.
ÇOBANÖZÜ KÖYÜ’NDE İMAR
PLAN DEĞİŞİKLİĞİ ONAYLANDI
Gündemin 17. maddesinde yer alan Sinanpaşa İlçesi’ne bağlı Çobanözü Köyü’nde yer alan, 103 ada, 122-123 parsel numaralı taşınmazlar üzerindeki imar planları İGM kararıyla onaylanan alan üzerinde, enerji nakil hattı geçirilmesine esas olmak üzere hazırlanan plan değişiklikleri karara bağlandı. Bir paftadan ibaret 1/5000 ölçekli nazım imar plan değişikliğiyle 2 paftadan ibaret 1/1000 ölçekli uygulama imar plan değişiklik ve ekleri onaylandı.
SANDIKLI’DA JEOTERMAL KUYULAR ŞİRKETLERE DEVREDİLMEDİ
Sandıklı İlçe sınırlarında bulunan şirketlere ait seralarda kullanılan intibakı İl Özel İdaresi adına yapılan 3 adet jeotermal sondaj kuyusunun, Yaşarlar Seracılık A.Ş’ye devrini uygun görmeyen komisyon raporu oybirliği ile kabul edildi. İGM Başkanı Av. Burhanettin Çoban, jeotermal kuyu devrinin ilçede jeotermal kaynağı yöneten SANJET’in ileride su birliğini sağlaması adına çelişki yaşanmaması için uygun görülmediğini kaydetti.
DERNEKLER KATINDAKİ
İŞYERLERİ SATILMAYACAK
İl merkezinde Dumlupınar Mahallesi’nde mülkiyetleri İl Özel İdaresine ait Meydanoğlu Zafer İşhanı 6. katta yer alan toplam 14 adet bağımsız iş yerlerinin satışını uygun görmeyen komisyon raporu oybirliği ile kabul edildi. Meclis Başkanı Av. Burhanettin Çoban, kamu yararına çalışan dernek ve sivil toplum kuruluşlarının yer aldığı bu katta ki işyerlerinin satılmayacağını dile getirdi.
>> Burcu AYDIN’ın Haberi

 

Haşhaşlı baklavaya tam not

 

Döğer Beldesi’nde faaliyette bulunan Haşhaşella firmasınca üretilen “Haşhaşlı Baklava” meclis üyelerinden tam not aldı

 

İGM Başkanı Av. Burhanettin Çoban, meclis üyelerine “Haşhaşlı Baklava” ikramında bulunan İhsaniye İlçesi’nin Döğer Beldesi’nde faaliyet gösteren Haşhaşella firması yetkililerine teşekkür etti.
İGM AK Parti İhsaniye Üyesi İrfan Seçen, Haşhaşella firmasınca ilk defa üretimi yapılan baklavanın lezzeti ile beğeni topladığını kaydederek şöyle konuştu: “Şu an deneme aşamasında olan haşhaşlı baklava inşallah ilerleyen günlerde daha da geliştirilecektir. Haşhaşın yararları oldukça fazladır. Vücudu zinde tutarak hastalıklardan korumaktadır. Kalsiyum değeri yüksektir. Haşhaşella firması ilk defa milli çikolatamız Haşhaşella’yü ürettiler. Firmanın Ar-Ge çalışmaları sürüyor.”

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti