Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Özel Plaka Alma Nasıl Olur?

Araç sürücüleri arasında pek çok kişi plakalarının özel olmasını arzu ediyor. Ancak özel plaka sahibi olmanın şartlarının yerine getirilmesi zorunludur

Araç sürücüleri arasında pek

Özel araç plakasına nasıl sahip olunur?

ÖZEL PLAKA NE ANLAMA GELİR?

Pek çok kişi otomobilde de özelleştirmeyi tercih etmektedir. Konu araçlar olduğunda da arabaya kimlik kazandırmak için kullanılan başlıca yöntemlerden biri özel plaka oluyor. Özel plaka; Kişi için anlam ifade eden rakam ve harf kombinasyonlarını özel olarak tahsis etme olarak tanımlanabilir. Bu yapı kişiden kişiye de değişlik gösterir. Mesela kişinin soyadını aracının plakasında kullanmayı istemesi özel plaka tanımlamasına girer.

ÖZEL PLAKA NASIL ALINIR?

Özel plaka alımı için iki farklı yöntem vardır. Eğer talep edilen plaka hali hazırda bir kişiye ait ise bunun için Noter ve arabulucu yardımı ile görüşülür. Anlaşılan para ile satın alma işlemi uygulanır. Plaka sahipli değil ise trafik müşavirleri ve Emniyet Müdürlüğü tarafındaki yetkili birimler ile iletişime geçilerek özel plaka alınabilir. İlgili kişiden plakaya karşın resmi olarak belirlenen tutarda bir bağış yapılması istenir. Özel plaka alma aşamaları şunlardır: Öncelikle Emniyet Müdürlüğünden veya siteden plaka durumunun sorgulanması gereklidir. Daha sonra ilgili birimler tarafından belirlenen ücret ödenerek makbuz alınır. Mevcut bir plaka varsa eski plaka Notere makbuz ile teslim edilir. Noter işlemlerinin ardından alınan belgelerle beraber Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odasına başvurulur. Tahminen 1 saat içerisinde plaka başvuru sahibine teslim edilir. Özel plaka almak için şahıslardan kimlik belgesi istenirken firmalardan da son 6 ay içerisindeki faaliyet belgesi ve imza sirküleri talep edilir. Eğer plaka eski plaka ile değişecek ise Notere eski plaka sökülerek götürülür.