Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Özgüven Eksikliği Profesyonel Yardımla Düzelir”

Özel Fuar Hastanesi Psikiyatri Uzmanı Dr. Ekrem Hasbek, özgüven eksikliğinin başa çıkılabilir bir sorun olduğunu belirterek bu durumda olan kişilerin profesyonel yardım almaları gerekitğini açıkladı.

Özel Fuar Hastanesi Psikiyatri

İnsanların ruh sağlığını korumak ve iyileştirmek, modern tıbbın en önemli hedeflerinden biri olduğunu belirten Özel Fuar Hastanesi Psikiyatri Uzmanı Dr. Ekrem Hasbek, özgüven eksikliği ve nasıl gideribileceği konusunda bilgiler verdi.

Psikiyatri Uzmanı Dr. Ekrem Hasbek, özgüven eksikliğinin, bireyin kişisel gelişimini ve sosyal ilişkilerini olumsuz etkileyen ciddi bir sorun olduğunu belirtti. Dr. Hasbek, “Özellikle günümüzde, sosyal medyanın etkisiyle insanlar arasındaki karşılaştırmalar arttı. Bu durum, bireylerde kendilerini yetersiz hissetme, başarısızlık duygularıyla başa çıkma güçlüğü ve depresyon gibi sorunlara yol açabilmektedir. Özgüven eksikliğinin temeli genellikle çocukluk ve ergenlik dönemlerinde atılır. Aile içi ilişkiler, eğitim sistemi ve sosyal çevre gibi faktörler bu konuda belirleyicidir. Ancak, yetişkinlik döneminde de bu sorun tedavi edilebilir. Kişinin yaşam kalitesini önemli ölçüde artırabilir. Özgüven eksikliğiyle başa çıkmak için bireylerin psikolojik destek almaları gerekli ve önemlidir. Profesyonel yardımın, kişinin düşünce ve davranışlarını yeniden yapılandırarak daha sağlıklı bir özgüven geliştirmesine yardımcı olur.”