Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Özkal: Belediye Başkanımız’ın başarılarının devamını diliyorum

Özkal: Belediye Başkanımız’ın başarılarının devamını diliyorum
Özkal: Belediye Başkanımız’ın başarılarının devamını diliyorum

Gün FM’de yayınlanan Gündem programına AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Hatice Özkal konuk olarak katıldı. Gün FM Genel Yayın Yönetmeni Faruk Bangir’in sorularını yanıtlayan Özkal gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.
Soru üzerine Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban’ın bazı medya organlarında görevinden alınacağı şeklindeki iddialara değinen Özkal, “Böyle asılsız iddialara itibar edilmemelidir. Belediye Başkanımız görevinin başındadır. Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcımız Erol Kaya konuyla ilgili İl Başkanımıza basın açıklaması yapmasını söyledi. İl Başkanımızın da belirttiği gibi böyle bir durum söz konusu değildir. Belediye Başkanımızın başarılı çalışmalarıyla şehrimiz gün geçtikçe gelişmeye devam ediyor. Başarılarının devamını diliyorum. Biz Ak Parti olarak büyük bir aileyiz. Hükümetimiz ve yerel yönetimlerimizle çalışmalarımıza devam ediyoruz” şeklinde konuştu.
HELAL AKREDİTASYON KURUMU ÖNEMLİ
Geçtiğimiz Çarşamba günü TBMM’den Helal Akreditasyon Kurumu’nun (HAK) kuruluşu hakkındaki kanunun geçtiğini söyleyen Özkal, “Ben bu konuyu çok önemsiyorum. Bu kurumun kurulmasıyla birlikte gıdalarda helal mührü olacak ve ürünlerimizin hem yurt içinde hem de yurt dışında güvenle tüketilmesi sağlanmış olacak. Bu konu birçok dünya ülkesinde uygulanıyor. Bu kurumun işler kılınmasıyla özellikle İslam ülkelerine ve Avrupa’ya ihracatımız daha da artacak diye düşünüyorum. Bu konu ülkemize hayırlı uğurlu olsun” diye değerlendirmede bulundu.
Müftülere verilen nikah kıyma yetkisi konusunda da konuşan Özkal, “Bu konu muhalefet tarafından oldukça çarpıtıldı. Belediye Başkanları ve yetki verdiği belediye görevlilerinin yanına müftülerde eklendi. İsteyen eskiden olduğu gibi Belediye Başkanları veya nikah memurlarına, isteyen de müftülere nikah kıydırabilir. Bir kaşık suda fırtına koparmaya gerek yok” dedi.