Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Özkal, “Evet” için 2 günde 4 ilçeye gitti

 Referandum çalışmaları kapsamında ilk
Özkal, "Evet" için 2 günde 4 ilçeye gitti

 Referandum çalışmaları kapsamında ilk olarak Dazkırı ilçesini ziyaret eden AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Hatice Özkal, AK Parti Dazkırı ilçe teşkilatını ziyaret etti. İlçe yöneticilerinden çalışmalarla ilgili bilgi alan Milletvekili Hatice Özkal, teşkilat mensuplarıyla referandum çalışmaları hakkında sohbet etti. AK Partili teşkilatıyla birlikte pazara giden Milletvekili Özkal, alışveriş yapan Dazkırılılar ve pazar esnafıyla buluştu. Yağmur altında pazarın tamamını gezerek, vatandaşları dinleyen Milletvekili Özkal; ıslandığını söyleyenlere, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın sıklıkla söylediği ‘beraber yürüdük biz bu yollarda, beraber ıslandık yağan yağmurda’ sözlerini hatırlattı.  İstek ve sıkıntılarını dinlediği pazardaki vatandaşlardan Türkiye’nin geleceği için referandumda ‘evet’ oyu vermelerini isteyen Milletvekili Özkal, pazarın ardından Deniz Tekstil fabrikasında incelemelerde bulundu. Fabrikanın üretim kapasitesi ve çalışan sayılarıyla ilgili bilgi alan Özkal, fabrika çalışanlarına anayasa değişikliğini anlattı.  
Dazkırı temaslarını Barbaros Mahallesinde sürdüren Milletvekili Hatice Özkal, misafir olduğu evde kadınlara Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemiyle ilgili bilgi verdi. Kadınların sorularını yanıtlayan Milletvekili Özkal, kadınların akıllarına takılan soruları içtenlikle yanıtladı. Çalışmalarına Arı Köyü’nde devam eden Özkal, Arı Köyü’nde yağmur duasına çıkan vatandaşların duasına ortak oldu.  Duaların hem Arı Köyü ve Dazkırı’ya hem de Türkiye’ye ve İslam Alemine bereket ve huzur getirmesini temenni eden Özkal, Arı Köylülere referandumun önemini anlatarak desteklerini istedi.
Dazkırı, Başmakçı ve motivasyon gecesinin ardından akşam saatlerinde Çayırbağ ve Fethibey’e giden Milletvekili Hatice Özkal’a, belde ziyaretlerinde Afyonkarahisahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban ile AK Parti Afyonkarahisar Merkez İlçe Başkanı Bülent Eser de eşlik etti. Fethibey’de köy odasında referandumu anlatan Milletvekili Özkal, Çayırbağ’da coşkulu bir kalabalık tarafından karşılandı. Çayırbağlıların ‘evet’ pankartlarıyla karşıladığı Özkal, Çoban ve Eser; anayasa değişikliğini anlattılar.
Çayırbağ’da yaptığı konuşmada Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sisteminin bir dönüm noktası olduğunu ifade eden Milletvekili Özkal, “Türkiye çok önemli bir süreçten geçiyor. Referandumda sıradan bir ülke mi yoksa lider ülke mi olacağımızı oyluyoruz. 1980 Darbesi sonrası darbe anayasasıyla yönetilecek olmanın rahatsızlığını yaşamıştım. Milletçe tüp kuyrukları başta olmak üzere pek çok zorluğu hep birlikte yaşamıştık. Her ne kadar oy veremeyecek olsalar da bugün burada bizi dinleyen çocuklarımız tarihe tanıklık ediyor. Yıllar sonra lider bir ülke olduğumuzda; bugün buradaki çocuklarımız kendi çocuklarına, ‘biz küçükken bir referandum yapılmıştı. Biz oy kullanamıyorduk ama milletvekilleri bize anayasa değişikliğini anlatmaya gelmişti.Ülkemiz o değişiklikle şahlanışa geçti’ diye anlatacak. Son 15 yıldır refah seviyemiz arttı. Ancak bugünün çocukları belki 2017 öncesini bizim 1980li yılları anlattığımız gibi anlatacak.” şeklinde konuştu.

 

BAYAT KİLİMİ TANITILMALI

Anayasa değişikliğini anlatmak için gittiği Bayat’ta ilk olarak Belediye Başkanı Kadir Üçer’i makamında ziyaret eden AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Hatice Özkal, belediye çalışmalarıyla ilgili bilgi aldı. Bayat kilimine ün ve farklılık katan kök boyalarının yapımını ilgiyle inceleyen Özkal, bayat kiliminin daha iyi tanıtılması gerektiğini ifade etti.
Bayat kilimlerinin Afyonkarahisar’ın ekonomik değeri yüksek bir geleneği olduğunu hatırlatan Milletvekili Hatice Özkal, iyi bir tanıtımla Bayat Kiliminin hem ilçe hem de Afyonkarahisar ekonomisine büyük bir katma değer sağlayabileceğini vurguladı. Talebin artmasıyla bu alandaki istihdamı da arttırabileceğini kaydeden Özkal, “Afyonkarahisarımızın Kurtuluş Savaşı’ndaki öneminin yanı sıra lokum, sucuk, termal, haşhaş ve mermer gibi birçok değer ve markası bulunuyor. Bayat Kilimi de şehrimizin en önemli kültürel değerlerinden biri. Mermerimiz dünyaca ünlü ve pek çok ülkeye blok olarak ihraç ediliyor. Diğer ürünlerimiz ise daha çok gıda alanında ve kısa süreli tüketime yönelik. Bayat Kilimi ise, hem kalıcı hem de değerli. Vatandaşlarımıza da yurt dışından gelen turistlere de iyi tanıtırsak, Bayat’a ve Afyonkaraisar’a önemli bir katma değer sağlayabiliriz. Üstelik Bayat Kiliminin gittiği her yerde; onu gören herkese, Afyonkarahisar’ın tanıtımı yapılmış olur. Talep arttıkça bu alanda üretim ve istihdam da artacaktır” şeklinde konuştu.

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti