Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Pala: Asli amaç hizmet vermek

Bu haberin fotoğrafı yok
Pala: Asli amaç hizmet vermek

Emirdağ’a yapılan yatırım ve çalışmaları değerlendiren Belediye Başkanı Cengiz Pala, hizmet üretmek için siyaset yaptığı mesajını verdi

Emirdağ Belediye Başkanı Cengiz Pala, 2012 yılının kendilerini seven, inanan ve destekleyenler için mutlu ve huzurlu geçtiğini, Yedikapı barajından, meydan projesine kadar 12 milyon TL’lik alt yapı yatırımına Emirdağ’ın bugününe ve yarınına damga vuracak projelerin bitirildiğini söyledi.
2012 ALT YAPI YILI OLDU
Yedikapı barajının bu yıl Mayıs ayından itibaren su tutmaya başlayacağını aktaran Emirdağ Belediye Başkanı Cengiz Pala; “Ekim ayında da faaliyete geçecek. Kredi yurtlar kurumumuza ait 500 kişilik öğrenci yurdu ve sosyal tesisleri bu yıl Eylül ayında hizmete başlayacak. Meydan projesi kapsamında kalan yerler ve mahalle bağlantılarımız tamamlanacak. Yaklaşık 2.5 milyon TL’lik kilitli parke işi yapacağız. Kilitli parkenin girmediği sokak, cadde kalmayacak. Bir o kadar da asfalt işi yaparız muhtemelen. İkinci çevre yolumuz tamamlandı ve hizmete açılacak. 2012 tam bir alt yapı yılı oldu. 9 milyon TL’Ye mal olan atık su arıtma tesisimiz yine 12 milyon TL’den fazlaya tamamlanacak olan yağmur suyu kanalı projesi ve 4 milyon TL’den fazla da yine bizim alt yapı yatırımımız var. Bunlar muhtelif bölgelerde. Baktığınız zaman 2012’de alt yapı yatırımı 25 milyon TL’den fazla. Hesap ortada. Rakamlar yalan söylemez.” dedi.
AMAÇ İKTİDAR DEĞİL HİZMET
Kendisi için siyasetin hizmet olduğunu ifade eden Emirdağ Belediye Başkanı Cengiz Pala, kendisinin işine baktığını, amacının iktidar olmak değil hizmet etmek olduğunu söyledi. Pala; “Benim amacım hiç iktidar olmak olmadı. Amacınızı iktidar olmak olarak açıklarsanız sizin hedefiniz koltuk olur. Bizim amacımız hep hizmet oldu. Bu arkadaşların yaptığı çetecilik. Bunun adı asla siyasetçilik değil. İşin ilginç tarafı A Partiye B partililer aday belirlemeye çalışıyor B parti’ye de A partili olduğunu iddia eden bazı arkadaşlarımız aday belirliyor. A partinin adayı kesin Ahmet olur bak siz de Mehmet’i ikna edin yıpranmamış isim benim de uzaktan dayım ben de size destek veririm diyor. Siyaset profesörü bunlar. İşte ben de buna çok gülüyorum. Hem kelsin hem fodul hem de ilacı başkasına sürmeye çalışırsın. Böyle siyaset olmaz. Bunun adının ne olduğunu ben söylemek istemiyorum. Kimse yanlış anlamasın. CHP, MHP, A Parti B partinin teşkilat işleri ya da içişleri beni hiç ilgilendirmez. Böyle bir hadsizlik de yapmam. Ama açık açık uyarıyorum ve söylüyorum. Yoksa her partinin çok değerli yöneticileri gönül verenleri var. Bizim haddimiz değil.” diye konuştu.
“YOLA AK PARTİ İLE DEVAM EDERİM”
Tekrar belediye başkan adayı olması halinde yine partisi AK Parti ile yola devam edeceğini kaydeden Cengiz Pala; “Aday olursam AK Parti ile yola devam. Siyasete AK Parti ile girdim, AK Parti ile devam ederim. Olur da birgün yollarımız ayrılmak zorunda kalırsa bağımsız kalmayı tercih ederim. Ancak bağımsız kalmam AK Parti’nin aleyhine olacaksa kan kusar kızılcık şerbeti içtim derim. AK Parti’de kalırım. Hizmet etme aşkı olduğu sürece bir yol bulunur. Bir şekilde hizmete devam edersiniz. Adaylığın yolu belli herkes her siyasi partiden aday olabilir. Cesaret işidir adaylık bir göreve talip olma. Hayatı boyunca hiçbir şey yapmadan prim yapanlar Emirdağ üzerinden milyonlar kazanıp başka yerlerde içkili oturak aleminde harcayanlar Emirdağ ismiyle reklam yapıp gündemde kalmaya çalışanlar herkes cesaret eder aday olur. A parti B parti C parti gelir aday adayı olur. Bizde halk anketi teşkilat yoklaması ve genel merkez yoklamalarında tercih edilen kişi aday oluyor. Biliyorsunuz biz daha önce bu demokratik süreci yaşadık. Hayırlısı diyelim. Önemli olan projeyle Emirdağ’a yapacaklarınız varsa aday olursunuz. Burası halka hizmet makamı. Boş vakitlerinizde zaman dolduracağınız ya da jübilemi burda yapayım hafta sonları ben yine kaçarım denilecek bir görev değil. 7 gün 24 saatinizi Emirdağ’da Emirdağlıyla yaşayacaksınız. ” diye konuştu.
“MİLLETVEKİLİ TOPTAŞ’A KIRGINIM
CHP Milletvekili Ahmet Toptaş’a kırgın olduğunu söyleyen Emirdağ Belediye Başkanı Cengiz Pala şöyle konuştu: “Ahmet Toptaş’a kırgınım. Kendisi 70.000 oy almış bir Afyonkarahisar milletvekili. Bugüne kadar 2 ya da 3 defa geldi Emirdağ’a. Her görüştüğümüzde saygıda kusur etmedim. Yeterince sıcak ve misafirperver davrandım. Her programımıza davet ettim. Kendisi de bize yeterince yakın diye düşünüyorduk. Ancak demokratik hakkını siyasi bir amaçla kullanmayı seçti. Dostça ve bir büyük olarak bunları bize sorsaydı geri çevirmezdik. Dolayısıyla yanlış yönlendirildiğini düşünüyorum. Zaten tesadüf müdür bilinmez kendisinin merak ettiği tüm soruşturmalardan da aklandık.Tabii teknik hatalarla ve asılsız olaylarla da dolu bir soru önergesi olmuş. Muhtemelen siyasette bu kadar tecrübeli bir hukuk adamı olan sayın vekilimiz bunu kontrol etmemiş. Etse zaten kesin farkederdi. Onu ben yönlendirdim ben yaptırdım diye ortalıkta gezenleri duyuyoruz. Tabii bunlar Ahmet Toptaş’a çok mahçup olacaklar. Aynı kişiler bizi ömür boyu hapse de mahkum etmişti. Sayın vekilimiz hakkını kullandı cevabı da alır bakanlıktan. Ama halkımızdan bu konuda çok güzel destek gördük. Olayın siyasi olduğunu çok net anlamışlar. Ben tekrar söylüyorum sayın Ahmet Toptaş’a kırıldım ama Afyonkarahisar milletvekilidir ve 70.000 vatandaşımız oy vermiştir. Hem buna hem de yaşça ve tecrübece bizden büyüktür.Kendisine saygı duyarım.Ama Sayın Vekilimiz de burada bazı insanların karşımızda ne kadar aciz ve güçsüz kalarak hırsla kendilerini de bu işe sokmaya çalışıp hataya sürüklediklerini görmüştür diye düşünüyorum.” (Kocatepe)

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti