Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Papilloma Virüsü İnsana Nasıl Bulaşır?

Cinsel yolla bulaşan virüslerden birisi olan HPV (Human Papilloma Virüsü)ün insana nasıl bulaştığı internette en çok merak edilen konulardan bir tanesidir. Peki, Papilloma Virüsü nedir? Nasıl bulaşır? İşte detaylar…

Cinsel yolla bulaşan virüslerden

(HPV) Human Papilloma Virüsü 200’den fazla virüsten oluşan ç Papillomaviridae ailesinden çift sarmallı bir DNA virüsüdür. Yoğun bulaşıcı özelliğe sahip ve  belirti göstermeyen, (HPV) Human Papilloma Virüsü sadece insanları etkilediği için insan papilloma virüsü olarak da adlandırılmıştır. El, ayak, ağız, boğaz ve genital bölgeyi etkileyen ve bu bölgelerde siğillere neden olan hastalığın, 20 farklı türü cinsel yolla bulaşarak genital enfeksiyona neden olmaktadır.

Papilloma Virüsü İnsana Nasıl Bulaşır?

HPV virüsü insan cildinde canlı olarak bulunabildiği için genellikle cilt teması ile bulaşmaktadır. HPV’nin ana buluşma yolu ise cinsel ilişkidir. Hastalığa yakalanmış kişinin vajina veya dış genital bölgesi ile temas sonucu hastalık diğer kişiye de bulaşır. Aynı zamanda genital organlara temas eden eşyaların ve giysilerin ortak kullanımı sonucunda da bulaşabilmekledir.