Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Park, “Hayat”la sağlık verecek – Kocatepe Gazetesi

Kamuoyunda, ilk binasının rengi
Park, “Hayat”la sağlık verecek

Kamuoyunda, ilk binasının rengi nedeniyle “Kırmızı Hastane” olarak bilinen Özel Park Hastanesi, ismini “Park Hayat Hastaneleri” olarak değiştirdi. Park Hayat Hastaneleri Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Enis Arabacı, isim değişikliğini, hastanede düzenlediği bir basın toplantısıyla duyurdu.
PARK İSİMLİ HASTANE ÇOK
Ülke genelinde “Park” ismiyle anılan hastanelerin sayısında artış gözlendiğini aktaran Arabacı, “Markanın çeşitli tanımları var. En genel tanımı, bir teşebbüsün mal veya hizmetlerini tanımlayan ve onları başka teşebbüslerden ayırt etmeyi sağlayan isim, terim, sembol, işaret, şekil ya da bunların kombinasyonudur. Marka hem tanımlayıcı hem de ayırt edici bir unsur. Park Hastanesi bizi tanımlıyordu ama son dönemde ayırt edilmemizde ciddi sıkıntılar hissediyorduk. Şirket genişlerken ya da şubeleşirken bunun daha belirgin olabileceğini düşündüğümüz için değişikliğe gittik. Türkiye’de, adında sadece Park geçen 4 tane hastane var. Bizimle birlikte 5’ti. Park ismi kullanılan çok sayıda da hastane var. Bunlar bir karışıklığa neden oluyor” dedi.
AFYON’DA 3 FARKLI “PARK”
Tek başına “Park” isminin kullanılması dolayısıyla zaman zaman sıkıntı yaşadıklarını aktaran Arabacı, “Bir doktor ilanı veriyorsunuz örneğin, orada dahi ‘Diğer Park’larla bir ilişkiniz var mı’ sorusuyla karşılaşıyorsunuz. Bunlarla beraber, Afyon’da Park isminin de sıkça kullanıldığını biliyoruz. Belki bizim Park ismimizi kullanmamız da bunda etken olabilir. Sandıklı’daki Park Otel’le bizi eşleştirenler oldu. Bizim kararımızdan sonra gelişti ama Park Afyon’un da açılmış olması, bu kararımızın doğruluğunu da tamamlayan unsur oldu” şeklinde konuştu.
MARKA DEĞERİ KORUNDU
“Özel Park Hastanesi”nden “Park Hayat Hastaneleri” ismine dönüşen 3 aşamalı bir karar olduğunu vurgulayan Arabacı, bu süreçte bir ajansla çalıştıklarını, sürecin 8-9 ayı bulduğunu belirtti. Arabacı, “Biz bir karar aldık. Kararımız 3 aşamalıydı. Birincisi, isim değişikliği gerekliliğiydi. Sadece bizi tanımlayan, sadece bizden bahsedilen bir isim gerekiyordu. Park Hastanesi isminin bölgesel anlamda güçlü marka değeri, kaliteli ve güvenilir algı birikimi korunmalıydı. Park Hastanesi’nin yıllardır uğraştığımız, olumlu bir algısı var. Bunu devam ettirmemiz gerekiyor. Bir de Akşehir’e hastane açmamız sebebiyle bütün Türkiye’de tanımlanabilir bir isim olmalıydı. Bölgesel markadan ulusal markaya dönüşebilecek bir isim olmalıydı. 8-9 aylık bir çalışma yapıldı. Bir ajansla çalıştık” ifadelerini kullandı.
SAĞLIK BAKANLIĞI DA ONAYLADI
Karar alındıktan sonra isimler önerileri üzerine kafa yorduklarını, bu sırada “Kırmızı Hastane” isminin de gündeme geldiğini belirten Arabacı, şöyle devam etti:
“Ne gibi isimler olabilir diye konuşuldu. Park isminin korunması gerektiği düşünüldü. Park Deva, Park Line gibi isimlerin yanı sıra Kırmızı Hastane de önerildi. En çok da Park Hayat isminin uygun olacağı düşünüldü. Bir şeye karar vermemiz gerekiyordu ve Park Hayat’a karar verdik. Daha sonra logo çalışmalarına başladık. Yine klasiğe yakın bir karakterle devam etme gereğini duyduk. Park kelimesi koyu yapıldı. Hayat kısmı daha ince oldu. Sağlık Bakanlığı’nda da ismimiz Kırmızı Park Hastanesi idi. Park Hayat ismine dönüşümü Sağlık Bakanlığı’nda da onaylattık. Bu süreci aslında Akşehir Hastanemiz’i açmadan önce yapacaktık. Ama yoğunluktan dolayı bugüne kaldı.”
3 AYRI İSİM KULLANILACAK,
 FARKINDAYIZ
“Park Hayat Hastaneleri” isminin kullanılması ile birlikte kamuoyunda hastaneyi nitelemek için 3 ayrı ismin kullanılacağının da farkında olduklarını söyleyen Arabacı, “Biz, ismimizi Park Hayat koyduğumuzu düşünüyoruz ama; uzun bir süre Park Hastanesi olarak anılacak. Bizim şimdiye kadar 2 ismimiz vardı, 3 ismimiz olacak. Örneğin minibüste de Kırmızı Hastane olarak tarif edilecek. Kırmızı Hastane ismini de düşündük, ama bu isim Afyon dışında yaşayanların tuhaf karşıladıkları bir isim. Park Hayat isminin gelişmeye daha açık olduğunu düşünüyorum” dedi.
ORTA VADEDE
ŞUBE HEDEFİ VAR
Park Hayat Hastaneleri Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Enis Arabacı, hastanenin Akşehir dışında bir il ya da ilçede de şube açıp açmayacağı sorusuna şöyle yanıt verdi:
“Sağlık sektöründe ciddi sıkıntılar var. 8 yıldan beri devletin alım fiyatları aynı. Doğumda devletin ödediği pay azaldı. Örneğin apandist ameliyatında ödediği aynı kaldı. Personel giderleri ve diğer giderler artıyor. Bizim orta vadede böyle bir düşüncemiz var.” (Kocatepe Haber Merkezi)

 

 

EN İYİSİ İÇİN GAYRET

 

Park Hayat Hastaneleri Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Enis Arabacı, hastanecilik anlayışı hakkında bilgi verdi. Arabacı, “Yönetimler sıradanlaşabiliyor. Sıradanlaşmama düşüncesine sahip olmak ve bunu hatırlamak gerektiği kanaatindeyim. Hastanın kendisini özel ve değerli hissettiği, hekim ve çalışanların hastayı değerli ve özel bildiği bir hastanecilik yapmaya çalışıyoruz. En iyisini biz yapmaya çalışıyoruz” dedi.

 

752 ÇALIŞANI OLAN İŞLETME

 

Park Hayat Hastaneleri bünyesinde Afyonkarahisar ve Akşehir hastaneleri, Türk Eğitim Koleji ve Sağlık Koleji’nde olmak üzere 752 çalışan bulunuyor. 752 çalışanın 85’i hekim, 236’sı sağlık çalışanı, 79’u öğretmen olarak hizmet veriyor.

 

2015 YILI VERİLERİ

 

Park Hayat Hastaneleri’nde 2015’teki toplam muayene sayısı 295 bin, toplam doğum sayısı 2 bin 611, toplam anjiyo sayısı 2 bin 605, toplam açık kalp ameliyatı 287 olarak hesaplandı. Hastanede 243 hasta yatağı, 74 yoğun bakın yatağı, 20 diyaliz yatağı bulunuyor.

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti