Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Pazarlar, esnaf ve yerel marketler tercih edilmeli”

Toptancı Hali ve Yaş

Toptancı Hali ve Yaş Sebze Meyve Komisyoncuları Birlik ve Dayanışma Derneği Başkanı Ali Çiloğu, yaş sebze, meyve ile gıda fiyatlarında arz talep dengesinin oturması gerektiğini belirtti. Çiloğlu, üretici maliyetlerinin
düşmesi, yerel marketler, günlük pazarlardan alışverişin tercihiyle
üreticinin, satıcının ve tüketicinin yüzünün güleceğini söyledi

 

Afyonkarahisar Yaş Sebze Meyve Komisyoncuları Birlik ve Dayanışma Derneği Başkanı Ali Çiloğu, gazeteniz Kocatepe’ye yaş sebze meyve fiyatlarında piyasanın durumunu değerlendirdi.
“ÜRETİCİNİN GİRDİ MALİYETİ ÇOK FAZLA”
Ali Çiloğlu, yaş sebze, meyve ve gıda fiyatlarındaki artışların üretici ile tüketici arasında köprü vazifesi gören tedarikçiler olarak kendilerini üzdüğünü söyledi. Çiloğlu, “Fiyat artışı konusu bizleri de derinden üzmektedir. Gönül nihai tüketici dediğimiz vatandaşlarımızın ülkemizde, ilimiz Afyon’da daha ucuz yaş sebze meyve tüketebilmelerini istiyor. Aynı zamanda gıda maddelerini daha ucuza alınmasını her zaman arzu ediyoruz. Toptancı Hal esnafı olarakta bunun böyle olmasını gönülden isteriz. Ne var ki günümüzde her sektörde olduğu gibi yaş sebze ve meyve üreticisi için girdiler çok pahalıdır. Üreticinin; Gübre, ilaç, mazot, elektrik gibi giderleri çok fazladır. Bu da mahsülün değerinde satılabilmesi zorunluluğu gereği fiyatlara yansımaktadır. Girdi maliyetlerinin çok fazla olmasından dolayı arz-talep dengesi doğrultusunda fiyatlar kendiliğinden yükseliyor. Bu da bahsettiğimiz giderlerden kaynaklıdır.” dedi.
“PAZARLAR, YEREL MARKETLER
VE HALLER TERCİH EDİLMELİ”
Piyasa şartlarının dengelenmesi halinde üretici, tüketici ve satıcıların yüzünün güleceğini söyleyen Çiloğlu şöyle konuştu: “Piyasa şartları oturursa üretenin de tüketenin de yüzü güler. Tüketici ağırlıklı olarak harcamalarını büyük zincir marketlerden değil de Afyonumuz da günlük kurulan pazar yerlerinden, yerel marketlerden veya toptancı haline gelerek yaparlarsa taze ürünleri bizlerden kasa olarak daha ucuza alabilirler. Kaldı ki zincir marketlerin pek çoğunda ürünler pazar yerleri ve yerel marketlere göre daha pahalı satılmaktadır.”
“AFYON’DA YAŞ SEBZE MEYVE MAKUL FİYATLARLA SATILIYOR”
Ali Çiloğlu sözlerine şöyle devam etti: “Afyonumuz da yaşayan vatandaşlarımız şunu çok iyi bilmelerini gönülden istirham ediyorum. Afyon Toptancı Halimiz üretim bölgelerine çok yakındır. Bu durum nakliye, işçilik açısından bir avantajdır. Müstahsilin Afyon’da satılması için gönderdiği ürünlerin çeşitliliği açısından komşu illerimize göre ilimiz şanslıdır. İlimize çok daha fazla ürün gelmesinin yanı sıra halkımıza daha ucuz fiyatlarla satış yaptığımızdan kimsenin şüphesi olmasın. Bundan dolayı Toptancı Hal esnafımıza, üyelerimize bu vesileyle teşekkür ediyorum.” >> Burcu AYDIN’ın Özel Haberi

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti