Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Pehlivanlar ve güreşçiler bir kez daha buluştu

Pehlivanlar ve güreşçiler bir kez daha buluştu

Afyonkarahisar’da Pehlivanlar Ocağı tarafından 3. Geleneksel keşkek programı geniş bir katılımla gerçekleştirildi

 

Pehlivanların keşkek programı dün Grand Derya Düğün Salonu’nda gerçekleşti. Etkinliğine; Afyonkarahisar Vali Yardımcısı Nurullah Kaya, Belediye Başkan Yardımcısı Murat Öner, Gençlik ve Spor İl Müdürü Feyzullah Dereci, Afyonkarahisar Pehlivanlar Ocağı Başkanı Nihat Selek, Güreş Milli Takım Antrenörü Yakup Yağcı, Pehlivanlar Milli Takım Antrenörü Metin Güleryüz, Afyon Tohm Milli Güreş Ekibi, Taşoluk Belediyesi’nden güreş alanında derece yapan öğrencilerden Avrupa ikincisi Fatma Yıldız, Avrupa dördüncüsü Yağmur Karabacak, Avrupa beşincisi Havva Konca ve Afyonkarahisar’da daha önce pehlivanlık yapmış olan çok sayıda eski sporcular katıldı.
“GÜREŞİN ÖNÜ AÇILACAK”
Programın açılış konuşmasını yapan Afyonkarahisar Pehlivanlar Ocağı Başkanı Nihat Selek etkinliğe katılan tüm herkese teşekkür ederek, “İçimizde; Türkiye’de, Avrupa’da ve Dünya’da derece yapmış arkadaşlarımız bulunuyor. Bizlere ümit vadeden gençlerimiz bulunuyor. Bu destek bizlerin arkasında olduğu müddetçe, bundan sonra Afyonkarahisar’da güreşin önü açılacak” dedi.
Pehlivanlar Ocağı 3. Geleneksel keşkek programı kapsamında; keşkek, tatlı ve çay ikram edildi. İkramların ardından Kur’an-ı Kerim tilavetinde bulunuldu.
“BİRÇOK AİLEMİZİN KIZLARININ SPORA BAŞLAMASINA VESİLE OLDUK”
Daha önce 20 yıl kaymakamlık yaptığını ifade eden Afyonkarahisar Vali Yardımcısı Nurullah Kaya, aslen Manisalı olduğunu belirterek bu zamana kadar görev yaptığı birçok yerde spor tesisleri yaptıklarını kaydetti. Kaya, “Ama işlerine çok fazla müdahale edememiştik. Bu durumu tecrübe edindikçe ve spora karşı çevremizdeki duyarlı insanların sayısı arttıkça, işi bir anda başka boyutlara taşımış olduk ve o süreç bizi Afyonkarahisar’a taşıdı. Bayan güreş takımımız oldu, olimpiyatlara sporcu gönderdik. Birçok ailemizin kızlarının spora başlamasına vesile olduk. Delikanlılarımızı sayamadık, sayılarını bilmiyoruz. Bizler Gençlik ve Spor Müdürlüğü’nden sorumlu Vali Yardımcısı olarak, Valimiz Sayın Gökmen Çiçek’in yol göstericiliğinde, sporun her alanında mücadelemizi sürdürmeye ve desteklerimizi vermeye devam edeceğiz.” şeklinde konuştu.
“ÜRETKEN BİREYLER
YETİŞTİRMEK İÇİN MÜCADELE ETMEMİZ GEREKİYOR”
Çocukların donanımlı birer öğrenci olmasının yolunun okul bahçelerinden geçtiğini belirten Afyonkarahisar Belediye Başkan Yardımcısı Murat Öner, 23 yıllık devlet memurluğu yaptığını sonrasında da Taşoluk’ta Belediye Başkanı olunca, hiçbir şeyi düşünmeden, ilk önce okulları düşündüklerini söyledi. Okullarda neler yapmaları gerektiğini sorgulayarak işe başladıklarına dikkat çeken Öner, “Biz okuldan kaçan çocuklar değil de, okula kaçan çocuklar şeklinde bir proje düşündük, geliştirdik. Her öğrenci mutlaka en az bir spor dalı ve kültür sanat faaliyeti ile uğraşmalı dedik. Çocuklarımızın donanımlı bir fert olmasının yolu okul bahçesinden geçiyor. Okul bahçesinden sonra da sınıflardan geçiyor. Spor birçok insanın ve öğrencinin bir araya gelmesini sağlıyor. O halde çocuklarımızı spora yönlendirmeliyiz. Enerjilerini sağlıklı bir şekilde, orada kullanmalarını onlara tavsiye etmeliyiz. Üretken bireyler yetiştirmek için mücadeleye devam etmemiz gerekiyor.” ifadelerine yer verdi. >> Mustafa ERTÜRK’ün Haberi