Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Pergeli Kale’ye koyup üç daire çizeceğiz”

Bu haberin fotoğrafı yok
“Pergeli Kale’ye koyup üç daire çizeceğiz”

DP Afyonkarahisar Belediye Başkan aday adayı İsmail Özdilek, göreve seçilmesi halinde Afyon’da Karahisar Kalesine pergeli koyarak 5-10-40 kilometrelik üç ayrı daire çizeceklerini söyledi. Demokrat Parti (DP) Afyonkarahisar Belediye Başkan aday adayı emekli Albay İsmail Özdilek, çeşitli eleştirilerde bulundu

HEDEFTE İKTİSAT KONGRESİ VAR
Medya da yer verilen 6. İcra Dairesi açılış törenini hatırlatan Özdilek, “Vali’den icra dairesi töreni.” başlıklı haberin yer aldığı sayfayı hatırlatarak Afyonkarahisar’da açılışı yapılan altıncı icra dairesinden duyduğu rahatsızlığı dile getirdi. Altıncı icra dairesinin de faaliyete girmesiyle 30 kişiden birinin icralık konumda olduğunu kaydeden İsmail Özdilek; “Yazdığım yazılarda 6. İcra Dairesi için ‘İnşallah Afyon bunun hayrını görmez.’ demiştim. Bu dairenin boş kalıp ileride okul yapılmasını ümit ediyorum. Nerede olduğumuzun bilincindeyiz. Ben İngilizce, İtalyanca, Fransızca biliyorum. Yurt dışını gördüm, sinema yönetmeniyim. Varlık içerisinde kaynakları yoğun olan Afyonumuzun bu badireyi atlatabilmesi için Belediye Başkanlığı görevine seçilmem halinde Afyonumuz da Birinci İktisat Kongresini gerçekleştireceğim.” dedi.
ÜÇ ULUSLAR ARASI DÜZEYDE DANIŞMAN OLACAK
Afyonkarahisar’ın verilen müjdelerle altıncı icra dairesi açılışına kadar ilerlediğini söyleyen DP Afyonkarahisar Belediye Başkan aday adayı İsmail Özdilek, milletvekillerden asla müjde istenmediğini savundu. Siyasilerin çok yeteneksiz, amatörce bir yönetim gösterdikleri kanaatini aktaran Özdilek; “Afyon’da Birinci İktisat Kongresi çalışma sistemi kapsamında başkanlık dönemimde üç tane uluslar arası düzeyde danışmanım olacak. Bir tanesi şehircilik planlamacısı, ikincisi termal ve turizm, üçüncüsü ise kültür ve sanat danışmanlarım olacak. Afyon’da pergelin ucunu Kale’ye koyup önce 5 kilometrelik bir daire çizeceğiz. Daha sonra 10 kilometre ikinci daire, 40 kilometre de üçüncü daireyi çizeceğiz. Biz kalkınmanın kısa, orta, uzun vade hedeflerini belirleyerek Afyonumuzun kaynaklarını etkili şekilde kullanma gayretiyle planlamamızı ilmin ve fennin ışığında yürüteceğiz.” diye konuştu.
DİL VİZYON PROJE
ÜRETİMİ GEREK
Yerel yönetime seçilmesi halinde müjdeler vererek “laf ola beri gele” işler yapmayacağının altını çizen Özdilek sözlerini şöyle sürdürdü: “Bir Belediye Başkanı önce birkaç dil bilmelidir. Bölgesini tanımalı ve vizyon sahibi olmalıdır. Proje üretme yeteneği olmalıdır. Yüz sene sonrasının Afyon’unu tahayyül edebilmelidir. Buna bir örnek vermek gerekirse; Afyon’un Alkoloid Fabrikasının konumu ve durumu nedir? Alkoloid Fabrikası yılda yüz milyon TL ihracaat yapan ikinci 500 firma arasında 220’nci sıradadır. Dünya ilaç sanayinin yüzde 30’luk eroin ihtiyacını karşılar. Bu 95 adet ilaçta kullanılır. Biz Afyonlu olarak bundan hiçbir şey almayız. TMO’nun içerisinde bir bünyededir. Yurt dışındaki firmalar bir yıl önceden sıraya girer, istediğine satar. Araştırmalarını yaptım bunun ilaç OSB’ni oluşturuluyor. Proje üretme konusu çok önemlidir. Heyetler sunulan projeleri dinlemek isterler. Biz danışmanlarımızla birlikte bu tarz da bir yönetim anlayışına sahip olacağız.” şeklinde konuştu. (Kocatepe Haber Merkezi)

Şensoy: Milletin DP’ye olan hasretini bitireceğiz

Yerel seçimlere iddialı hazırlandıklarını belirten DP İl Başkanı Gürcan Şensoy, Türk Milletinin partisine olan hasretini bitireceklerini kaydetti

Demokrat Parti (DP) İl Başkanı Gürcan Şensoy, 2014 yılının Mart ayı sonunda yapılacak olan Mahalli İdareler Seçimlerinin Türkiye için büyük önem taşıdığını söyledi. Tüm DP teşkilatlarının yerel seçimlerde elde edilecek başarıya odaklandığını belirten DP İl Başkanı Gürcan Şensoy, Türk Milleti’nin partisinin varlığına susamış göründüğünü kaydetti. DP’liler ve parti üyeleriyle birlikte Türkiye’nin her yerinde gezerek kendilerini anlatacaklarını ifade eden Şensoy şunları söyledi: “Artık inşallah Türk Milleti’nin bize olan hasretini bitireceğiz. Bunlar partimize gönül veren demokratların sayesinde olacak.” (Kocatepe Haber Merkezi)