Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Personelleri İşten Atmak İçin Kılıf Hazırlıyorlar”

Dereçine Belediyesi’nin eski Belediye Başkanı, Afyonkarahisar Belediye Başkan Yardımcısı Ömer Yıldız, beldenin yeni İYİ Partili Belediye Başkanı Aykut Okumuş’un personel çıkarmak için bahane aradığını açıkladı. Yıldız, “Personelleri işten atmak için kılıf hazırlıyorlar.” dedi.

Dereçine Belediyesi’nin eski Belediye

İYİ Parti Dereçine Belediye Başkanı Aykut Okumuş’un Belediyenin borç  tablosuna yönelik açıklamasının ardından Dereçine Belediye eski Başkanı Ömer Yıldız’dan yanıt gecikmedi.

Ömer Yıldız, Kocatepe’ye yaptığı açıklamada şunları kaydetti: “Dereçine Belediyesi 11 milyon borç ile devrettiğimizi açıklamış. 36 milyonluk yıllık bütçede 11 milyon borç ile devrettik. Devir aldığımızda 3 milyonluk yıllık bütçede 7 buçuk milyon borç ile devir aldık. Seçilen başkan yıllık bütçenin iki buçuk katı borçla bırakmıştı, biz yıllık bütçenin üçte biri borçla bıraktık. Bugüne 2019 borcunu uyarlarsak yaklaşık 50 milyonu geçer. 2019 da bu tablo ile aldığımız zaman enkaz edebiyatı yapmadık. Borcun sürdürülebilir olduğunu biliyorlar ama siyaseten personelleri işten atmak için kılıf hazırlıyorlar. Biz görevi devraldığımız zaman kimseyi çıkarmadık ve mobbing uygulamadık. Bu yönetim küçüleceğiz açıklaması ile, siyasi tavrı yüzünden işçi çıkaracağını dolaylı olarak söylemektedir. Biz Dereçine’ye şerefle hizmet ettik. Verdikleri başkanlık onurunu taşıdık. Yemedik, yedirmedik. Pandemi, ekonomik kriz gibi zor dönemlerde halkımızın yanında olduk. Bıraktığı dönemden daha iyi bir bütçe ile devam edecek olan başkanın bu tavrının işçi çıkarıp yerine kendi istediklerini almak olduğunu biliyor, personellere kolaylıklar diliyorum.”

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti