Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Pet şişe kapakları engellilere umut olacak

Pet şişe kapakları engellilere umut olacak
Pet şişe kapakları engellilere umut olacak

Afyonkarahisar Belediyesi Engelliler Meclisi tarafından başlatılan Kapak Toplama Kampanyası sayesinde engellilerin ihtiyaçları karşılanacak

Engelliler Meclisi, İl Çevre Hizmetleri Birliği, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Çağdaş Geri Dönüşüm firması işbirliğiyle düzenlenen plastik kapak toplama kampanyası çerçevesinde toplanan plastik kapaklar satılarak, elde edilen gelirle engelli vatandaşların tekerlekli sandalye ve benzeri ihtiyaçları karşılanacak. Afyonkarahisar Belediyesi Engelliler Meclisi Başkanı Mesut Yurt, kampanyanın içeriği hakkında yaptığı konuşmada, kapak toplama kampanyasını başlatırken üç temel amacı hedef aldıklarını söyledi. Yurt; ” Birincisi, bilindiği üzere plastik kapaklar, plastik malzemeler doğada çok uzun süre kalabilmekte ve bu kapaklar doğaya da çok zarar veriyor. Bir amaç çevreyi temiz tutmak. İkincisi Milli Eğitimdeki öğrencilerimizin yardımseverlik duygularının ön plana çıkmasını hedeflemekti. Üçüncüsü ise ihtiyaç sahibi engelli kardeşlerimizin tekerlekli sandalye ve diğer ihtiyaç duyduğu malzemelerin bu kapaklar sayesinde kendilerine ulaştırmak hedeflenmiştir. Bu amaçla ilimizde biz bir kampanya başlattık” dedi.
“Projelerimiz hep destek gördü”
Afyonkarahisar Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Gökhan Güzeltaş ise kampanya hakkında yaptığı konuşmada, bu projenin ciddi bir sosyal sorumluluk projesi olduğunu kaydetti. Güzeltaş; “Aynı zamanda hem çevreye, hem bunu bilinçlendirme anlamında, hem de engellilerimize böyle bir katkı anlamında yapmış oldukları projede birlikteyiz. Mesut Bey ile Kent Konseyi Engelliler Meclis Başkanı olduğu günden bugüne kadar birlikte çok güzel çalışmalar yaptık. Belediye Başkanımızın da çok ciddi katkıları oldu. Diğer kurumların da aynı şekilde katkısı oldu. Kimle proje yapmak istediysek herkes çok sıcak baktı. Bu anlamda da Engelliler Meclisimiz 1,5-2 yıllık süreç içerisinde çok ciddi çalışmalara imza attı. Bu güzel projeye destek verdikleri için Çevre Hizmetleri Birliğine, İl Milli Eğitim Müdürlüğümüze ve Çağdaş Geri Dönüşüm firmamıza çok teşekkür ediyorum. Tüm kurum ve kuruluşları bu güzel kampanyaya desteğini bekliyoruz” diye konuştu.
“Engellilere yine akülü araç
dağıtmayı düşünüyoruz”
Konuşmasında ayrıca geçtiğimiz yıl gerçekleştirdikleri akülü araç dağıtımını bu yıl da yapmak istediklerini sözlerine ekleyen Gökhan Güzeltaş; “Biliyorsunuz geçtiğimiz yıl yurt dışından getirdiğimiz akülü araçları dağıtmıştık engellilerimize. Önümüzdeki birkaç ay içerisinde talep yine istenilen seviyeye ulaşırsa bu akülü araçları tekrar dağıtmak istiyoruz. Hangi ilçemiz olursa olsun, hatta Türkiye’de hangi il olursa olsun biz buna aracılık etmeye hazırız. Yaklaşık bir konteynırda 80-85 akülü araç geliyor. Fakat arkadaşlarımız talebin henüz bu rakamlara ulaşmadığını söylediler. Bu araçlardan almak isteyenler belediyemizin ilgili birimine veya engelliler meclisimize başvurursa onların kayıtları alınacak ve gerekli talep oluştuğunda da yurt dışından bu gelecek” dedi.
“Projenin her zaman yanındayız”
İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Fevzi Özdemir ise, Afyonkarahisar Belediyesi Engelliler Meclisine böyle bir organizasyona ev sahipliği yapmasından dolayı teşekkür etti. İl Milli Eğitim Müdürlüğü olarak bu projeye bütün güçleri ile destek vereceklerini belirten Fevzi Özdemir; “Kampanya hakkında okullarımızı bilgilendirdik. Konuyla ilgili resmi prosedürlerimizi yaptık. Biz bu projenin her zaman yanındayız. Engelleri aşmak için her zaman destek vereceğiz” dedi.
“Çorbada azıcık tuzumuz olsun”
Afyonkarahisar Belediyesi Çevre Hizmetler Birliği Müdürü Mehmet Durak, Çevre Hizmetleri Birliği olarak bu güzel projede yer almaktan dolayı çok gururlu olduklarını söyledi. Afyonkarahisar Belediyesine, İl Milli Eğitim Müdürlüğüne, Çağdaş Geri Dönüşüm firmasına teşekkürlerini ileten Mehmet Durak; ” Bu projedeki esas amaç, çevre adına bu proje yürütülüyor. Herhangi bir maddi beklenti içerisinde değiliz. Bu plastik pet şişe kapaklarının okullarımızda duyarlı bir şekilde toplayarak geri dönüşümünü sağlayabilirsek biz çevre adına çok mutlu olacağız.” dedi.
“Kapakların renk ve cinsi önemli değil”
Çağdaş Geri Dönüşüm firması yetkilisi Çevre Mühendisi Cengiz Öztürk de Çağdaş Geri Dönüşüm firması olarak çevreci bir kuruluş olduklarını belirtti. Afyonkarahisar’da ambalaj atıklarını toplayan firmalardan bir tanesi olduklarını söyleyen Öztürk; “Firma olarak çevreyle ilgili bu tip işlemlerde önde olmayı çalışıyoruz. Biz de yaklaşık 250 kg kapak toplandığı zaman bir tane tekerlekli sandalye alıp derneğimize hibe edeceğiz. Dernekte bunu ihtiyacı olanlara verecek. Plastik kapakların hepsini toplayabiliyoruz. Renk veya cinsi önemli değil. Yılsonuna kadar bu projeyi tamamlamayı düşünüyoruz. Yıl sonunda ne kadar kapak toplanırsa bunun karşılığında tekerlekli sandalye alacağız” dedi.