Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Plastik patlayıcı mı sebep oldu?

Bu haberin fotoğrafı yok
Plastik patlayıcı mı sebep oldu?

Milliyetçi Hareket Partisi Afyonkarahisar Milletvekili KemalettinYılmaz. 5 Eylül 2012’de Afyonkarahisar’da meydana gelen patlamanın nedeninin hâlâ açıklanmadığını söyledi. Yılmaz, plastik patlayıcı şüphesinin giderilmediğini vurguladı

Milliyetçi Hareket Partisi Afyonkarahisar Milletvekili Kemalettin Yılmaz, 5 Eylül 2012’de Şehit Uzman Çavuş Mete Saraç Kışlası’nda meydana gelen patlamanın sebebinin açıklanmadığını kaydetti. Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde gündem dışı söz alan Yılmaz, “Patlamadan sonra bulunabilen doku parçalarının incelmelerinin sonuçlarında patlama gerçekleşen depoda o depoda bulunduğu iddia edilen el bombalarında katiyen bulunmaması gereken plastik patlayıcı kimyasalı PETN ve çukur imha kimyasalı HMX bulunmuştur.
Adli Tıp kurumuna gönderilen dokular arasında eşleştirilemeyen dokuların bulunup bulunmadığı araştırılmamıştır. Kimya ihtisas dairesinin raporunun tamamı kamuoyuna açıklanmamıştır ?Kimya ihtisas dairesinin tespit ettiği bu patalyacıların kendi başına veya dış fiziksel etki olmadan patlama olmasının mümkün olmadığı söylenmektedir. Bu yönde bir inceleme yapılmamıştır” dedi.
SAHTE KAMERALARLA KORUNDU
Mühimmat Deposu’nda kurallara uygun davranılmadığını aktaran Yılmaz, “Mühimmat depolanmasında uyulması gereken standartların birçoğu göz ardı edilmiş adeta patlamaya zemin hazırlanmıştır. Türkiye Cumhuriyeti’nin önemli cephane depolarından olan Şehit Mete Saraç Kışlasında nizamiye ve gözetleme kulelerinde sahte vazcay kameraların kullanıldığı tanık ifadelerinde de açıkça belirtilmiştir. Milyarlarca lira bütçe ayrılan Türk Ordusu’nun 20 tane kamera olan bir sistemi kurmaya gücü mü yetmemiştir?” ifadelerini kullandı.
BALKANLIOĞLU’NA ELEŞTİRİ
Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu’nun patlamanın birinci yıldönümündeki anma törenine gelmemesini de eleştiren Yılmaz, “Patlamanın yaşandığı seçim bölgem Afyon’da olayın 1’inci yılında okutulan mevlidi şerif ve anma programında, patlamanın ardından gazete manşetlerine genelkurmay başkanına verdiği halı, kilimle manşet olan ve olayın magazinleşmesine sebebiyet veren devletin temsilcisi olan valinin dahi bulunmaması şehit ailelerin tepkilerinin artmasına neden oldu” dedi. (Kocatepe Haber Merkezi)