Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Plastik poşet kullanımı yüzde 75 azaldı”

“Plastik poşet kullanımı yüzde 75 azaldı”
"Plastik poşet kullanımı yüzde 75 azaldı"

1972 yılında Birleşmiş Milletler Çevre Konferansı’nda 5 Haziran’ın ‘Dünya Çevre Günü’ olarak kabul edildiğini aktaran Okumuşer, her yıl Türkiye dâhil olmak üzere tüm dünyada 5 Haziran gününün ‘Dünya Çevre Günü’ olarak kutlandığını belirtti.
ERKEN BAŞLADIK
Çevre anlamında yürütülen çalışmalar, faaliyetler ve hafta nedeniyle düzenlenen etkinlikler hakkında bilgiler veren Okumuşer, “Cumhurbaşkanımızın eşi Sayın Emine Erdoğan Hanımefendinin öncülük ettiği Sıfır Atık Projesi 26 Ekim 2017 tarihinde tanıtım toplantısı ile yürürlüğe girdi. Bakanlığımızca hazırlanan proje de; projenin 2018 yılında Ankara’da, takip eden yıllarda da diğer illerde uygulamaya geçmesi planlanmıştır. İlimiz 3. ve 4. Kademe olarak projenin 2021 yılında uygulamaya geçeceği iller arasında yer almasına rağmen; 8 Aralık 2017 tarihinde Sayın Valimizin talimatıyla 14 Aralık itibariyle “Sıfır Atık Projesi’nin uygulanmasına yönelik çalışmalara başlanılmıştır. Projede gelinen aşama dikkate alındığında, ilimizin ilk sırada yer alan iller arasında olması memnuniyet vericidir.” dedi.
“MAYIS AYINDA YÜZDE 75 AZALMA OLDU”
Plastik poşetlerin ücretlendirilmesine ilişkin düzenleme hakkında da bilgiler veren Okumuşer, “Çevrenin korunması, kaynak verimliliği sağlanması ve plastik poşet kullanımının azaltılması amacıyla 1 Ocak itibariyle plastik poşetler satış noktalarına ücretli olarak verilmeye başladı. Mayıs ayı itibariyle il genelinde kişi başı poşet kullanımı %70-75 oranında azalmıştır.” diye konuştu.
“ÇEVREYİ KORUYACAĞIZ”
Ziyaretin kendisini memnun ettiğini belirten Vali Mustafa Tutulmaz, “Dünyanın bizlere emanet olarak bırakıldığının farkında olarak tabiatı korumak, küresel boyutta yaşanan çevre sorunlarının çözümüne katkıda bulunmak, gelecek nesillere daha yaşanabilir bir dünya bırakmak hepimizin insani bir görevidir. Çevreye verilen zarar aslında insanlığa verilen zarardır. Bu anlamda çevreyi korumak ve farkındalık oluşturmak adına yapılan her çalışma önemli ve gereklidir. İlimizin çevre konulu projelerde iyi bir konumda olması mutluluk vericidir. Bu duyarlılığın artarak devam etmesini diliyor. Dünya Çevre Günü’nü kutluyorum.” dedi.
Geleceğimizin teminatı çocuklarımıza daha yeşil ve güzel bir dünya bırakmak için el ele verilmesi çağrısında bulunan Vali Mustafa Tutulmaz daha yaşanabilir bir çevre için Valilik olarak her türlü desteğin verileceğini söyledi.