Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Popülist Siyasetin Dibi: Şehit Ve Gaziler Siyasete Alet Edilmemeli”

Siyasete şehit aileleri ve gazilerimiz karıştırmayın

Siyasete şehit aileleri ve

Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burcu Köksal, Afyonkarahisar Belediye Meclisi’nin Haziran ayı toplantısında 5 Haziran’ı Şehit Çocukları Günü olarak ilan etti. Sanki bundan önce Devlet Şehit Ailelerini, şehit çocuklarını ve Gazileri ihmal ediyormuşçasına davranan Dernek Başkanı Kumartaşlı ve Belediye yönetiminin siyaseten istismara yönelik bu davranışları tepki topluyor

Afyonkarahisar Belediye Meclisi’nin Haziran ayı toplantısında Türkiye Harp Malulü Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Afyonkarahisar Şubesi ile Afyonkarahisar Belediyesi arasında proje ortaklığı yapılması, bu konuda Belediye Başkanı’na yetki verilmesi teklifi oybirliğiyle kabul edildi. Teklifin kabul edilmesinden sonra Belediye Meclisi’ne konu hakkında kısa bir bilgilendirmede bulunan Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burcu Köksal, “Türkiye Harp Malulü Şehit Dul ve Yetimleri Derneği tarafından 5 Haziran Şehit Çocukları Günü olarak ilan edildi.  Türkiye’de bir ilki gerçekleştiriyoruz. 5 Haziran Şehit Çocukları Günü olarak ilan edildi. Onlarla etkinlikler düzenleyeceğiz” dedi.

 

KURUMLARDAN GÖRÜŞ ALINMADI

Türkiye Harp Malulü Şehit Dul ve Yetimleri Derneği ve Afyonkarahisar Belediyesi’nin bu kararı alırken Aile Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü ile istişare etmediği, Devlet’in ilgili birimlerinden görüş almadığı ortaya çıktı. Türkiye’de şehitlerimizin yâd edilmesi, gazilerimizin hizmetlerinin hatırlanması için belirlenen 18 Mart Şehitler Günü ve 19 Eylül Gaziler Günü’nün kanunla ilan edildiği bilinirken, Belediye Başkanı Köksal’ın tamamen popülist siyasete yönelik bu davranışı tepki topladı. İlgili kanunlar gereğince Şehit aileleri ve Gazilere yönelik diğer etkinlikler için de Şehit Yakınları ve Gaziler Genel Müdürlüğü ile koordineli hareket edilmesi gerekiyor.

 

SİYASET ÜSTÜ KONU SİYASETEN KULLANILIYOR

Türk Milleti’nin en hassas değerlerinden birisi olan Şehitlik ve Gazilik kavramları ile ilgili faaliyetler, Devlet Politikası olarak belli hassasiyetler içerisinde yürütülüyor. Hem şehit aileleri hem de gaziler Devlet Kurumları tarafından hassasiyetle takip edilirken, Şehit Çocukları için de hem Milletin hem Devlet’in tüm imkanları seferber ediliyor.

Hal böyle iken, Afyonkarahisar’daki yerel yönetim ile dernek yöneticilerinin, Devlet Kurumlarından bağımsız bu hareketleri konunnu siyasete alet edilme çabaları olarak yorumlanıyor. Atılan bu adımlar sanki Devlet ne şehit ailelerine, ne de şehit çocuklarına sahip çıkmıyormuş gibi bir hava oluşturularak her iki kutsal kavramın siyasete alet edilmesi anlamı taşıyor. Yılın tüm günlerinde bir etkinlik düzenlense hakları ödenemeyecek olan Şehit çocuklarımızın siyaseten kazanım elde edebilmek amacıyla bir gün toplum önüne çıkarılacak olması bazı şehit ailelerinin de tepkisine neden oldu. Her Belediye ya da her siyasetçinin kendi kafasına göre Şehitlik ve Gazilik kavramları ile ilgili günler belirleyip etkinlikler düzenlemesi bu ulvi kavramların siyasete karıştırılmasına yol açma tehlikesi taşıyor. Böylesine siyaset üstü bir konunun ve Milletin ortak bir değerinin siyasilerin değil, Devlet kurumlarının insiyatifi altında olması gerektiği belirtiliyor.

 

DUYURU AFİŞİ DE HADDİ AŞTI

Afyonkarahisar Belediyesi’nin 5 Haziran Şehit Çocukları Günü için düzenleyeceği etkinliğin duyurusunda da haddi aşan hatalar yer aldı. Duyuru afişinde Türk Bayrağı, askerin ayakları altında sergilenirken; temsili askerin de Lübnan Askeri görsellerinden alındığı ortaya çıktı.