Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Proje Çağrısı Bilgilendirme Toplantısı çevrimiçi yapıldı

Proje Çağrısı Bilgilendirme Toplantısı çevrimiçi yapıldı

Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Teknoloji Transfer Ofisi (TTO) Koordinatörlüğü ile
Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumunun (TÜBİTAK) birlikte düzenlediği “ACT3
2020 Yılı Ortak Proje Çağrısı Bilgilendirme Toplantısı” çevrim içi olarak gerçekleştirildi

 

TÜBİTAK Proje Uzmanı E. Burcu Yamak’ın konuşmacı olarak katıldığı toplantıda ACT3 2020 çağrılarının proje kapsamı, proje ortakları, başvuru şartları, başvuru esnasında oluşabilecek iş birliği konularıyla ilgili katılımcılara bilgiler verildi.
Bilgilendirme toplantısının konusu olan ACT (Accelerating CCS Technologies) ile ilgili sunumunda konuşan TÜBİTAK Proje Uzmanı E. Burcu Yamak, ACT’nin karbondioksit yakalama, kullanma ve depolama (CCUS) teknolojilerinin yaygınlaştırılması ve hızlandırılması konulu bir ERA-Net Cofund projesi olduğunu ifade etti. Karbon yakalama, depolama ve tutma teknolojilerine yönelik uluslararası araştırma projelerinin desteklenmesinin proje için en büyük amaçlardan birisi olduğunu dile getiren Yamak; zincir entegrasyonu, yakalama, taşıma, depolama ve kullanım gibi ilgili konuya göre çeşitli ülkelerdeki hocalarla ve ilgili şirketlerle ortak proje üretilebileceği ve projelerde araştırmacı, konsorsiyum üyesi olmak gibi çeşitli imkanların olduğunu belirtti.
ACT konusunda ilgili Türkiye temsilcilerinin de davet edildiği toplantının sonunda ise Proje Uzmanı Burcu Yamak tarafından katılımcıların soruları cevaplandırıldı. Yamak’a toplantı sonunda dijital ortamda teşekkür belgesi takdim edildi. >> Kocatepe Haber Merkezi