Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Proje ZEKA’dan geçmedi – Kocatepe Gazetesi

Proje ZEKA’dan geçmedi – Kocatepe Gazetesi
Proje ZEKA'dan geçmedi

Madeni Sanatkârlar Esnaf Odası tarafından hazırlanan ve Zafer Kalkınma Ajansı tarafından kabul edilen proje kapsamında düzenlenen uygulama eğitimleri sona erdi. Düzenlenen programda konuşan Madeni Sanatkârlar Esnaf Odası Başkanı Mahmut Emin Birliktir, maliyeti 500 bin TL tutarında bir eğitim programı daha hazırladıklarını ancak projenin ZEKA’dan geçmediğini söyledi

Madeni Sanatkarlar Esnaf Odasına kayıtlı 45 kişinin katıldığı 60 saatlik eğitimlerde ‘temel finansların bulunması, harcaması ve kavramları’, ‘gelir-gider analiz tablosunun okunması, bilanço ve beyanname uygulamaları’, ‘genel sağlık kuralları’ ‘iş yerinde müşteri memnuniyeti ve iş geliştirme’ gibi konuları işlendi. Katılımcılar özellikle ‘otomotiv sektöründeki yenilikler’ konulu program kapsamında ‘oto elektronikte yenilikler’ ‘şanzıman ve diffiransiyel sistemleri’, ‘fren ve güvenlik sistemleri’, ‘yedek parçada yenilikler’ ‘kaporta boya tekniklerinin uygulamaları’ eğitimlerine ilgi gösterdi.
Program sonunda düzenlenen sertifika töreninde katılımcılara belgeleri verildi. Mesleki Eğitim Merkezinde düzenlenen törene Madeni Sanatkârlar Esnaf Odası Başkanı Mahmut Emin Birliktir, ZEKA Afyonkarahisar Destek Ofisi Koordinatörü Tuğrul Çınar ve ABİGEM Muhasebe Müdürü Ayhan Güzeltaş katıldı. Törende bir konuşma yapan Birliktir, 10 yıldır esnaf ve sanatkara sermayelerini birleştirmeleri, teknolojiyi takip etmeleri ve KOBİ’leşmeye adım atmaları gerektiğini söylediklerini ifade etti. Birliktir, bazı esnafların bu önerileri dikkate aldıklarını ve başarıya ulaştıklarını belirtti.
Esnafa önerilerde bulunurken, yenilikleri hayata geçirebilecek bilgiye sahip olmaları için sürekli eğitim programları hazırladıklarını söyleyen Birliktir, bu eğitiminde bunlardan bir tanesi olduğunu bildirdi. Esnafa daha geniş imkanlar sağlayacak yaklaşık maliyeti 500 bin TL tutarında bir eğitim programı daha hazırladıklarını ancak projenin ZEKA’dan geçmediğini belirten Birliktir, şu an projenin revize edildiğini ve bir sonraki değerlendirmede geçmesini umduklarını söyledi. (Kocatepe)