• Haberler
  • Genel
  • Ramazan Öncesi Afyon'da Büyük Seferberlik: 2200 Aileye Yardım Hazır!

Ramazan Öncesi Afyon'da Büyük Seferberlik: 2200 Aileye Yardım Hazır!

Afyonkarahisar Yarım Elma Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Erol Öztürk, yaklaşan Ramazan ayı için hummalı bir hazırlık yürüttüklerini söyledi.

Afyonkarahisar Yarım Elma Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Erol Öztürk, derneğin 2026 yılı Ramazan ayı yardımları başta olmak üzere yıl boyu yürüttükleri sistematik yardım çalışmalarını anlatarak, hayırseverlere ve bağışçılara katkıları dolayısıyla teşekkür etti.

Afyonkarahisar Yarım Elma Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Erol Öztürk, dernek olarak düzenli yardım faaliyetleri yürüttüklerinin altını çizerek hayırseverlere çağrıda bulundu.

“RAMAZAN’A ÖZEL 2200 AİLEYE YARDIM KOLİSİ HAZIRLANDI”

2026 Ramazan Hazırlıkları hakkında bilgiler veren Öztürk, şöyle konuştu: 
“Dernek olarak mübarek üç ayların başlangıcı olan Recep ayından itibaren içinde bulunduğumuz, Şaban ayında da Ramazan hazırlıklarına devam ediyoruz. Bu minvalde hayırseverlerle iletişime geçtik. İnşallah hedefimiz Ramazan ayında 2200 aileye gıda yardımı ulaştırmaktır. Derneğimizin depolarında kırmızı et, sucuk, bakliyat, yağ, şeker, çay ve kahvaltı malzemeleri mevcuttur. Ramazan ayına özel hazırladığımız bir gıda kolisi, et ve kahvaltı malzemeleri dahil 3000 TL'nin üzerinde bir maliyete sahiptir. Hayırseverlerimizin artacağına inandığımız katkılarıyla Ramazan yardımlarımızı 2200 aileden daha fazla kişiye ulaştırmayı arzu ediyoruz.”

“GIDA, KIYAFET VE EV EŞYASI YARDIMLARI SÜRÜYOR”

Ramazan ayına özel hazırlanan erzak kolilerinde ki gıda içeriğini aktaran Öztürk, “Gıda yardımlarımızı oluşturan her bir kolide 5 kilogram yağ, 5 kilogram şeker gibi yeterli miktarlarda temel gıda maddeleri vardır. Kahvaltı malzemeleri de verilmekte, yapılan yardımda eksiklik hissedilen ailelere ayrıca takviye yapılmaktadır. Öte yandan kıyafet ve ev eşyası yardımlarımızda devam ediyor. Bu bağlamda kışlık kıyafet stokları bulunmakta olup, özellikle erkek ayakkabı ve montu konusunda sıkıntı yaşanmaktadır. Züccaciye ürünleri olan bardak, tabak, çay ve kahve takımları da ihtiyacı bulunan, evlilik ve çeyiz hazırlığı yapan ihtiyaç sahibi ailelere dağıtılmak üzere depolanmıştır.” dedi.

“HEM İHTİYAÇ KARŞILIYORUZ HEM GIDA İSRAFINI ÖNLÜYORUZ”

Sürekli Gıda Bankacılığı faaliyetleri hakkında da bilgiler veren Öztürk, “Afyonkarahisar Yarım Elma Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği olarak haftanın iki günü Salı ve Cuma günleri, son tüketim tarihi yaklaşan ürünleri sebze, meyve, süt ürünleri, et ürünleri, tavuk ürünleri vb. bir zincir marketten alarak ihtiyaç sahiplerine dağıtıyoruz. Bu proje üç yılı aşkın süredir devam etmekte olup, gıda israfını önlemeyi amaçlayan Gıda Bankacılığı Yasası kapsamında yürütülmektedir. Dağıtılan ürünler arasında avokado ve ananas gibi çeşitli ürünler de bulunmaktadır.” ifadelerini kullandı.

“ZEKATLARIN İHTİYAÇ SAHİPLERİNE VERİLİŞİNE ARACILIK EDİYORUZ”

Afyonkarahisar Yarım Elma Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Erol Öztürk, “Bu vesile ile zekât müessesini kullanan bir dernek olarak hayırseverlerimize yürekten teşekkür ederken yaklaşan mübarek Ramazan ayı dolayısıyla da çağrıda bulunmak istiyorum. Afyonkarahisar Yarım Elma Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği olarak Ramazan ayında verilecek olan zekâtların ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmasında aracılık etmek istiyoruz.  Mevcut bağışçı sayışımız artarsa daha çok ihtiyaç sahibi aileye ve insana dokunacağımız malumdur.” şeklinde konuştu.

“DAHA ÇOK KİŞİYE ULAŞMAK İÇİN ÇABALIYORUZ”

Başkan Öztürk, sözlerini şöyle tamamladı: 

“Afyonkarahisar Yarım Elma Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği olarak, 2026 yılı Ramazan ayı için kapsamlı hazırlıklar yaptık. Mevcut stoklarla günlük yardım ihtiyacını karşılayabilecek durumdayız. Yıl boyunca gıda bankacılığı modeliyle de düzenli olarak yardım sağlamaya devam ediyoruz. Her yeri geldiğinde ifade ettiğim üzere hayırseverlerin katkılarıyla daha fazla kişiye ulaşmak için çabalıyoruz.”

Kocatepe Gazetesi - Bizi Sosyal Medyada Takip Edin!

Bakmadan Geçme