Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Regaip Ramazan’ı müjdeliyor

Afyonkarahisar Valisi Mustafa Tutulmaz,

Afyonkarahisar Valisi Mustafa Tutulmaz, Ramazan Ayı’nı müjdeleyen Regaip Kandili’ni kutlayarak kandilin birlik, beraberlik ve kardeşlik duygularının pekişmesine, insani ve ahlâki meziyetlerin yeniden yeşermesine vesile olacağını belirtti

 

“KANDİL BİRLİK VE BERABERLİĞİ PEKİŞTİRİYOR”
Vali Mustafa Tutulmaz, İslam Âlemi olarak, halk arasında “üç aylar” diye isimlendirilen, rahmet, bereket ve mağfiret iklimine girildiğini belirtti. Tutulmaz, “Bu günlerde manevi havayı fırsat bilerek aramızdaki çekişmeleri, kin ve kırgınlıkları kaldırarak, elimizi ve gönlümüzü uzanabileceğimiz herkese açmalıyız. Müminler için elbette bütün zamanlar kıymetlidir ve Allah’ın rızasını kazanmak gayesiyle kulluk şuuru içerisinde yaşanması gerekir. İdrak edeceğimiz Regaib Kandili’nin; sevgi, saygı ve hoşgörü ortamının oluşmasına, birlik, beraberlik ve kardeşlik duygularımızın daha da pekişmesine, insani ve ahlâki meziyetlerimizin yeniden yeşermesine vesile olacağına inanıyorum. Aziz milletimizin ve bütün İslam Âleminin Regaib Kandilini tebrik ediyor, bu gecenin birlik ve beraberliğimize, insanlığın hidayetine, barış ve huzuruna vesile olmasını yüce Allah’tan niyaz ediyorum.” dedi.
“REGAİB RAMAZANI MÜJDELİYOR”
Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, Regaip Kandili dolayısıyla kutlama mesajı yayınladı. Mübarek Üç Ayların başlangıcı olan Regaip Kandili’nin Ramazan-ı Şerif’in müjdecisi olduğunu belirten Zeybek, bu aylarda sevgi, saygı ve yardımlaşma duygularının doruğa ulaştığını belirtti. İnsanların birbirine karşı daha hoşgörülü ve saygılı davrandığı bu ayların toplumda huzuru pekiştireceğini aktaran Zeybek, “Regaip Kandili üç ayların başlangıcıdır. Yüce Rabbimize sonsuz şükürler olsun ki, yeni bir rahmet iklimi olan mübarek üç aylara kavuşmuş bulunuyoruz. Bu aylar, yeni bir heyecanla ibadet hayatımızın daha canlı tutulduğu rahmeti bol, bereketli bir mevsimdir. Mübarek üç aylar ve içerisinde barındırdığı kandiller, dostluk, komşuluk, akrabalık ve kardeşlik duygularını artıran, maneviyatımızın daha da güçlenmesine vesile güzel zaman dilimleridir. Tüm hemşerilerimin Regaip Kandilini ve üç aylarını tebrik ediyor, milletçe birlik ve beraberlik içinde daha nice kandillere kavuşmayı, bütün İslam Âleminin ve insanlığın barış ve huzur içinde olmasını Cenab-ı Allah’tan niyaz ediyorum.” ifadelerini kullandı.
SİYASİLER MESAJ YAYINLADI
Orman ve Su İşleri eski Bakanı Cumhurbaşkanlığı Irak Özel Temsilcisi ve AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Aziz Türk Milletinin ve tüm İslam Âleminin Regaib Gecesini tebrik ettiğini belirtti. Eroğlu, Regaib Gecesi ve mübarek ayların Müslümanların birlik ve beraberliğine vesile olmasını Yüce Allah’tan niyaz ettiğini sözlerine ekledi.
Öte yandan; AK Parti Afyonkarahisar Milletvekilleri Av. Ali Özkaya, Av. İbrahim Yurdunuseven, Cumhuriyet Hallk Partisi (CHP) Afyonkarahisar Milletvekili ve TBMM Başkanlık Divanı Katip Üyesi Av. Burcu Köksal, Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Afyonkarahisar Milletvekili Mehmet Taytak, AK Parti İl Başkanı Av. Hüseyin Sezen, MHP İl Başkanı Mehmet Kocacan, ATSO Başkanı Hüsnü Serteser, Sandıklı Belediye Başkanı Mustafa Çöl, Şuhut Belediye Başkanı Recep Bozkurt, İscehisar Belediye Başkanı Ahmet Şahin yayınladıkları mesajlarla Regaib Kandili’ni kutladılar.

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti