Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Rehber öğretmenlere “kriz” eğitimi – Kocatepe Gazetesi

Bu haberin fotoğrafı yok
Rehber öğretmenlere “kriz” eğitimi

Uzm. Dr. Ahmet Hamdi Alpaslan tarafından ildeki tüm rehber öğretmenlere “Kriz ve İntihar” konulu eğitim verildi

Sağlık Müdürlüğü eğitim salonunda verilen eğitimlere 2 farklı grup katıldı. Kriz ve İntihar konulu eğitime il genelinden yaklaşık 110 öğretmen katıldı.
Çocuk Psikiyatrisi Uzmanı Dr. Ahmet H. Alpaslan kriz, depresyon ve intiharın tanımlarını yaparken intihar davranışının tüm dünyada önemli bir halk sağlığı problemi olarak kabul edildiğini vurguladı.
Özellikle öğrencilerin zamanlarının çoğunu okulda geçirmeleri nedeniyle okullarda yapılan intiharı önleyici rehberlik çalışmalarına daha fazla önem verilmelidir diyen Uzm. Dr. Alpaslan kriz ve depresyona müdahale konusunda bilgiler aktardı. Uzm Dr. Ahmet Alpaslan bunalımda gördükleri gençlere yaklaşım konusunda öğretmenleri aydınlatırken intiharı önleme stratejilerini de anlattı. İntihar düşüncesi taşıyan veya intihara teşebbüs etmiş öğrencileri olan öğretmenlerin vakit kaybetmeden mutlaka uzman kişilerle temasa geçmesi gerektiğini de bildirdi. Kriz ve intihar konusunda medyanın da yanlış tutum sergilediğini halka aktarılan bu tür haberlerde farkında olmadan teşvik yapıldığını da ifade eden Dr. Ahmet Alpaslan kriz ve intihar konularındaki risk faktörlerini de ayrıntılarıyla belirtti.