Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Rekabet karnemiz orta; turizm ve tarım pekiyi

İstanbul Üniversitesi Şehir Politikaları

İstanbul Üniversitesi Şehir Politikaları Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından hazırlanan ve 2021-2022 dönemi verilerinin kullanıldığı İller Arası Rekabet Endeksi’ne göre Afyonkarahisar 40’ncı sırada yer aldı. Afyonkarahisar, turizm ve tarım alanlarında ise Türkiye ortalamasının üzerinde bir performans sergiledi

İstanbul Üniversitesi Şehir Politikaları Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından dördüncüsü hazırlanan ve 2021-2022 dönemi verilerinden yararlanılan İller Arası Rekabet Endeksi, kamuoyuyla paylaşıldı. Bir ana endeks ve demografik, altyapı, ulaşım, sağlık, eğitim, sosyal yaşam, makroekonomi, dış ticaret-sanayi, finansal piyasalar, turizm, tarım, inovasyon, girişimcilik, yükseköğretim, teknolojik altyapı başlığındaki 15 alt endeks verilerinin kullanıldığı rapor kapsamında toplam 245 göstergeden yararlanıldı.

50’DEN 40’A YÜKSELİŞ

İller Arası Rekabet Endeksi’ne göre İstanbul birinci, Ankara ikinci, İzmir üçüncü sırada yer aldı. Afyonkarahisar ise genel endeks verilerine göre 40’ıncı oldu. Afyon, İstanbul Üniversitesi Şehir Politikaları Uygulama ve Araştırma Merkezi’nin 2009 yılında yayınladığı raporda 50’inci, 2014 yılında yayınladığı raporda 46’ncı olmuş; 2020 yılındaki raporda ise 40’ıncı sıraya yükselmişti.

İller Arası Rekabet Endeksi’nin 2022 yılı yayınında, Afyonkarahisar’ın komşuları Eskişehir 7’nci, Konya 8’inci, Denizli 18’inci, Isparta 21’inci, Kütahya 36’ncı, Uşak 39’uncu, Burdur 47’nci sırada yer aldı.

ALT ENDEKSLERDE AFYON’UN KONUMU

Afyonkarahisar, raporda yer alan alt endekslerde ortalama bir performans sergilerken, turizm ve tarımda ise öne çıkan iller arasında yer aldı.

Temel Göstergeler kısmının başlıklarında Afyonkarahisar, altyapıda 22’nci, sağlıkta 53’üncü, sosyal yaşamda 58’inci, demografik yapıda 13’üncü, ulaşımda 59’uncu, eğitimde 39’uncu oldu.

Afyon, Ekonomik Yapı kısmının başlıkları olan makro ekonomide 36’ncı, finansal piyasalarda 25’inci, dış ticaret ve sanayide 26’ncı, turizmde 10’uncu, tarımda 8’inci sırada yer aldı.

 

KUTU

Girişimcilik ve İnovasyon kısmının başlıklarında ise Afyonkarahisar’ın durumu şöyle:

Girişimcilik: 45

Teknolojik Altyapı: 35

İnovasyon: 35

Yüksek Öğretim: 47

 

>> Hayriye CANER’in Haberi

 

 

 

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti