Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Rekortmenler ödüllendirildi – Kocatepe Gazetesi

Rekortmenler ödüllendirildi – Kocatepe Gazetesi
Rekortmenler ödüllendirildi

Vergi Haftası nedeniyle düzenlenen Vergi Rekortmenleri Ödül ve Plaket Töreni Defterdarlık Konferans Salonunda dün öğleden sonra gerçekleştirildi
VERGİLER DEVLETİ AYAKTA TUTAR
Programın açılış konuşmasını Defterdar Yaşar Kısa yaptı. Vergi vermenin, anayasal bir vazife, bir ödev olduğuna dikkat çeken Yaşar Kısa, verginin, toplumsal olarak birlikte yaşamanın bir sonucu ve gereği olduğunu belirtti. Kısa “Vergi, devletin toplumun ortak ihtiyaçlarını karşılamak üzere gerçek ve tüzel kişilere yüklediği ekonomik yükümlülük olarak açıklandığında, bu yükümlülüğün asıl işlevi, ekonominin daha sağlıklı gelişmesi, bütçe hedeflerinin arzulanan şekilde gerçekleştirilmesi ve gelecek kuşakların sosyal güvencelerinin sağlanabilmesidir. Bütçe hedeflerinin tutturulabilmesi ve bütçe açığının kapatılabilmesi, kamu harcama ve yatırımlarının yeterince yapılabilmesi için en önemli ve başlıca gelir kaynağı vergi gelirleridir. Vergi, devletin taşıyıcı kolonlarıdır. Nasıl ki binayı ayakta kolonlar tutuyorsa, vergi gelirleri de devleti ayakta tutar” dedi.
TAHSİLAT ARTIŞI YÜZDE 16,7
Genel bütçede yüzde 85 gibi bir paya sahip olan vergiye ilişkin mevzuatın kolay anlaşılması gerektiğini belirten Yaşar Kısa, vergi toplama maliyetinin düşük, vergi kaçırmanın güç ve maliyetli olmaması gerekitiğini söyledi. Kısa; “Maliye Bakanlığı’nın görev ve yetkilerini taşrada yerine getirmekle yükümlü olan İl Defterdarlığımız merkezi yönetim bütçe gelirlerinde 2015 yılını bir önceki yıla göre 108 milyon 800 bin TL gelir artışıyla tamamlamıştır. İl genelinde 2014 yılında merkezi yönetim bütçe gelirleri tahsilatı 651.000.000. TL iken, 2015 yılında bu miktar 759.800.000.- TL’ye yükselmiştir. Gelirlerimizdeki tahsilat artışı yüzde 16,7 olarak gerçekleşmiştir” ifadelerini kullandı.
YAPILANDIRMALARDAN
45 MİLYON TL ÖDENDİ
Geçen yıl mermer ve yumurta ihracatçılarına ve müteahhitlere geri iade edilen Katma Değer Vergisi toplam tutarının 100.000.000 TL olarak açıklayan Kısa; “6552 sayılı Torba Yasa ile ilde 33 bin 487 mükellefin 225 milyon TL borcu yapılandırılmıştır. 31 Aralık 2015 tarihi itibariyle yapılandırılan bu borçların 45 milyon TL’si tahsil edilmiştir. Geçen yıl bu performanstan dolayı tüm vergi mükelleflerimize candan teşekkür ediyor, bu yıl hayırlı ve bol kazançlar diliyorum” ifadelerine yer verdi.
YATIRIM HARCAMALARI
 YÜZDE 20 ARTTI
Yaşar Kısa, il genelinde kamu harcamalarına bakıldığında; merkezi yönetim bütçe giderlerinin 2014 yılında 1.516.000.000. TL iken geçen yıl 1.700.000.000 TL’ye yükseldiğini belirtti. Kısa şöyle konuştu: “Giderlerdeki artış oranımız yüzde 12 olarak gerçekleşmiştir. Yatırım harcamalarını ifade eden sermaye giderleri 2014 yılında 132.000.000. TL olarak gerçekleşmişken 2015 yılında transfer harcamaları dahil sermaye giderleri yani yatırım harcamaları 159.500.000. TL olarak gerçekleşmiştir. Geçen yıl yatırım harcamaları yüzde 20 oranında artmıştır. Bu da gösteriyor ki, devletimiz ve hükümetimiz Afyonkarahisar’a yatırımların gelmesi anlamında özel önem vermektedir. Bu sonuçta etkili olan, Orman ve Su İşleri Bakanımız Sayın Veysel Eroğlu’na ve Sayın Valimize sonsuz teşekkürlerimizi arz ederiz.”
VERGİ VERMEK
KUTSAL GÖREV
Vali Hakan Yusuf Güner gelir ve kurumlar vergisinde ilk üçte yer alan rekortmenlere plaket ve teşekkür belgelerini verdi. Plaket töreninden önce konuşan Vali Hakan Yusuf Güner, bir milletin vatandaşı olmada en büyük tezahürün sadece albayrak altında yaşamak olmadığını belirtti. Vali Güner; “Vergi vermekte milletimiz için çok önemli kutsal mertebelerden birisidir. Bu yönü ile şehrimize katkı sağlayan, ticareti var eden, insanların ekmek parası kazanmasına vesile olan saygı değer mükelleflerimizi ne kadar takdir etsek azdır. Vergi mükelleflerimiz bu yöneleri ile devletimize çok kutsal bir hizmette bulunuyorlar. Değerli işadamlarımızı gönülden alkışlıyorum. Cenab-ı Allah kendilerine uzun ömür versin. Kazançlarının çoğalarak tüm işadamlarımızın daha büyük işlerle var olmalarını diliyorum” dedi.
GELİR VERGİSİNDE BİRİNCİ FERİDE
KIRLIOĞLU
2014 yılına ait 2015 yılında tahsil edilen Gelir Vergisi sıralamasında ilk ona giren kişilere plaket ve teşekkür belgesi verildi. Gelir vergisi kategorisinde; Feride Kırloğlu birinci, Veli Çakmak ikinci, Ümit Çelikten üçüncü, Şuayp Demirel dördüncü, Ahmedi Salim Pancar beşinci, Ahmet Çelikörs altıncı, Sami Korhan Gülhan yedinci, Kemal Yaşar Sayıoğlu sekizinci, Osman Cavit Turunç dokuzuncu, Yakup Evren onuncu oldu.
KURUMLARDA BİRİNCİ ÇAKMAKLAR MERMER
2014 yılına ait 2015 yılında tahsil edilen Kurumlar Vergisi sıralamasında ilk ona giren kurumlara da plaket ve teşekkür belgesi verildi. Kurumlar vergisi kategorisinde; Birinci Çakmaklar Mermer Şirketi, ikinci Özer Konveyör Band A.Ş. üçüncü Kara Mehmet Mermer Şirketi, dördüncü Taş Zamanı Mermer Şirketi, beşinci İkbal Akaryakıt A.Ş, altıncı SESE-MAK Mermer Makinaları Şirketi, yedinci Demmer Demireller Mermer Sanayi Şirketi, sekizinci Boztoprak Gıda A.Ş, dokuzuncu Sonnenflex Schleıfmıttel Mermer Şirketi, onuncu İplikçioğlu Yapı Malzemeleri Şirketi olarak açıklandı. >> Burcu AYDIN’ın haberi