Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Rektör Karakaş’tan Yeni Eser

Afyon Kocatepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakaş, doktora öğrencileri ile birlikte ‘Mekanın Toplumsallığı’ isimli esere imza attı

Afyon Kocatepe Üniversitesi Rektörü

Afyon Kocatepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakaş, yeni eserini sosyal medyadan duyurdu. Karakaş, Doktora öğrencilerimle ‘Kent, Mekan ve Toplum’ dersi kapsamında yaptığımız kitap çalışmalarının ikincisi; ‘Mekanın Toplumsallığı’ isimli kitabımız, Ketebe Yayınları Sosyoloji dizisinde yayınlandı. Alana katkı yapması dileğiyle… Emeği geçenlere teşekkürler” dedi.

Rektör Karakaş'tan Yeni Eser

Kitabın tanıtımında ise şu özet yer aldı:

“Genel bir tanımla kent; farklı sosyal sınıflardan bireylerin, yapay çevrenin doğal çevreye baskın geldiği bir ortamda, belli kurallara uyum sağlayarak yaşamlarını sürdürdükleri yerleşim yeridir. İnsanlığın tarihi kadar eskiye dayanan sosyolojik düşüncede kent ve kent yaşamı önemli bir yer tutmuş, bilimsel bir disiplin olarak sosyoloji de başından itibaren kenti inceleyen alanlardan biri olmuştur.

Son yıllarda bu alandaki araştırmaların odak noktalarından biri, ‘mekân’ kavramı ve bu kavramın toplumsal dinamiklerle etkileşimidir. Kent mekânı coğrafyanın toplumsal bir forma bürünmesini simgeler ve bu dönüşüm…”

Rektör Karakaş'tan Yeni Eser