Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Rıza göstermeyeceğiz” – Kocatepe Gazetesi

“Rıza göstermeyeceğiz” – Kocatepe Gazetesi
“Rıza göstermeyeceğiz”

İYİ ve Demokrat Parti İl Başkanlıklarının ortaklaşa düzenlediği iftarda milletvekili adayları tanıtıldı. İftar programı Grand Derya Düğün Salonu’nda gerçekleştirildi.
“GERÇEKLERİ
KAPI KAPI DOLAŞIP ANLATACAĞIZ”
DP İl Başkanı Gürcan Şensoy’un sunduğu programın açılış konuşmasını İYİ Parti İl Başkanı Erdal Gümüş yaptı. Başkentte partisinin lideri Meral Akşener’in “milletle sözleşme” olarak tanımladıkları seçim taahhütlerini dinlediklerini belirten Gümüş, “Oradan bir takım mesajlar getirdim. Özellikle bizden istediği şudur. Bilindiği üzere ulusal basının bize ülke bazında bir ambargosu var. Kapı kapı, köy, köy dolaşarak gerçekleri bizim anlatmamızı istiyor” dedi.
“MUHALİFLİĞİ DE İYİ BECERİYORLAR”
İYİ Parti 2’nci sıra adayı Abdülkadir Akcan Ramazan ayının mübarek olmasını dileyerek başladığı konuşmasında, tutulan oruçların kabul olmasını da diledi. Akcan, 26 Ağustos Zafer Haftası ön görülerek arkasından “nasıl olsa tüm ulusal basın elimizde anlayışıyla seçimin daha erkene çekildiğini söylerek, “Başa bela olacak ekonomi fazla sıkıntı göstermeden 24 Haziran tarihinde seçimi yapmaya karar verdiler. Sözleri, icraatları ve bu icraatlara konu olan yorumları binlerce doktora ve master tezi yaptırabileceklerini düşünüyorum. İktidar olmalarına rağmen muhalefet gibi davranmayı çok iyi becerebilen bir siyasi grupla karşı karşıyayız” diye konuştu.
BÜYÜK VERGİ REFORMU GEREK
İYİ Parti 1’nci sıra Milletvekili adayı DP Genel Başkanı Uysal programda yaptığı konuşmada yeniden büyük bir vergi reformuyla beraber Türkiye’deki üretimin önündeki yapısal engellerin kaldırılabileceğini söyledi. Uysal, “Bu reformla yeniden Türkiye’yi üretici bir güç olarak, bir yanda üretene, bir yanda dünyada refah transfer eden bir ülke haline getirme imkânımız vardır. 1970’li yıllarda Süleyman Demirel’in Başbakan olduğu hükümet bütçenin yüzde 62’sini yatırıma ayırmıştı. Bugün bütçenin sadece yüzde 11’i yatırıma ayrıldı. Bugün inanıyorum ki Türkiye, sahip olduğu bütçenin 3’te 2’si ile bile bu ülkeyi yönetir. Bu vergi yüküyle esnaflarımızdan başlayarak, dar gelirli vatandaşlarımızdan başlayarak işçisini ve emeklisinin cebinden devlet elini çekecektir. Yeniden büyük bir vergi reformuyla beraber Türkiye’deki üretimin önündeki yapısal engelleri kaldıracak, yeniden Türkiye’yi üretici bir güç olarak, bir yanda üretene, bir yanda dünyada refah transfer eden bir ülke haline getirme imkânımız vardır. Bugün Türkiye beşeri sermayesini donanımlı hale getirmez ise, yarınlarda sosyal güvenliğinden başlayarak daha büyük mükellefiyetlerle, daha büyük maddi yükümlülükler altında kara deliklerin daha da derinleştiği, bir Türkiye olacaktır. Buradan haykırıyoruz, müsaade ettiğiniz kadar hukuka rıza göstermeyeceğiz. Müsaade ettiğiniz kadar demokrasiye rıza göstermeyeceğiz. Müsaade ettiğiniz kadar zenginliğe rıza göstermeyeceğiz” şeklinde konuştu.
ÇELİK’İN YERİNE BALANDI
Uysal’ın ardından İYİ Parti Milletvekili adayları Okşan Ulusoy Efe, Selahattin Mühsürler ve Ömer Eryeşil kürsüye gelerek kendilerini tanıttı. İYİ Parti 5’nci sıra milletvekili adayı Adnan Çelik’in diplomasında sorun olduğu gerekçesiyle Yüksek Seçim Kurulu tarafından (YSK) adaylığı iptal edilince yerine Merve Balandı aday olacağı Balandı’nın il dışında olduğu açıklandı. Adnan Çelik konu hakkında yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı: “Buraya gelmeden birkaç saat öncesine kadar milletvekili adayıydım. Ama şu anda değilim. Memlekette adaletin olmadığı bir seçim yaşıyoruz. Bize hangi diplomayı soruyorlar. Bizim başımızdakinin diploması var mı? Ben diplomamı gösterir belge ile daha önce 3 kez aday olarak seçime girdim. Ama şimdi beni seçime sokmamak için son 15 dakika kala durumu haber veriyorlar.”
>> Burcu AYDIN’ın Haberi

 

Basınla sohbet toplantısı düzenlendi

 

İYİ Parti Milletvekili adayları DP Genel Başkanı Gülketin Uysal, Abdülkadir Akcan, Okşan Ulusoy, Selahattin Mühsürler, Ömer Eryeşil iftar yemeğinin ardından basın mensupları ile
sohbet ederek soru cevap toplantısı yaptılar

 

Kocatepe Gazetesi muhabiri İYİ Parti Milletvekili adaylarına İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in 28 Mayıs tarihinde Afyonkarahisar’da düzenlediği mitingin beklenenden az ilgi gördüğü eleştirilerine karşı düşüncelerini sordu. İYİ Parti 2’nci sıra Milletvekili adayı Abdülkadir Akcan, eleştirilerin gerçeği yansıtmadığını, İYİ Parti Lideri Meral Akşener’in Ramazan öğle saati faktörüne karşı son derece ilgi ile izlenen bir miting düzenlediğini ifade etti.
>> Burcu AYDIN’ın Haberi