Ronaldo, Neden Gol Atmadı? Mourinho Etkisi Mi?

EURO 2024'te Türkiye Milli Futbol Takımı ile karşılaşan Portekiz'in dünya yıldızı oyuncusu Ronaldo,  Altay Bayırdır ile karşı karşıyayken gol atmayı tercih etmedi… Peki ama neden?

EURO 2024’te F Grubu karşılaşmasında Türkiye, Portekiz ile karşılaştı. İstenen skoru elde edemeyen Milli Takım, son 16’ya çıkma umudunu Çekya maçına taşıdı.

Portekiz, F Grubu’ndan çıkmayı garantilerken, dünyaca ünlü yıldız Cristiano Ronaldo’nun maçın 56’ncı dakikasında yaptığı hareket maçı izleyenlerin dikkatini çekti. Sahadaki olağanüstü performansının yanı sıra Filistin’e verdiği destek ve basın toplantısında kola şişelerini kameraların görüş açısına çıkarması ile taraftarların gönlünde taht kuran Ronaldo, Türkiye-Portekiz maçının 56’ncı dakikasında ilginç bir hareket yaptı. Milli Takım kalecisi Altay Bayındır ile karşı karşıya kalan Ronaldo, kendisi uygun pozisyondayken takım arkadaşı Bruno Fernandes’e ‘Al da at’ dedi ve Fernandes maçın skorunu belirledi.

Haber

Ronaldo’nun bu hareketinde, Türkiye’de Fenerbahçe’nin teknik direktörü olan Portekizli José Mourinho’nun etkisi olduğu öne sürülüyor. Ronaldo, daha önce José Mourinho’nun çalıştırdığı Real Madrid ve Manchester United takımlarında top koşturmuştu. Mourinho, Ronaldo’nun büyük bir yıldız olduğunun kabul edilmesi gerektiğini ve asla yedek tutulamayacağının bilinmesi gerektiğini açıklamıştı.

Taraftarlar, Ronaldo’nun uygun pozisyonda Türkiye’ye gol atmamasını “Mourinho etkisiyle Türkiye’ye bir sempatisi mi oluştu? Yoksa Fenerbahçe’ye mi geliyor?” diye sormaya başladı.

Haber

Bakmadan Geçme