Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Sadakat ve vefa Mescid-i Aksa’ya

Eğitimciler Birliği Sendikası (Eğitim
Sadakat ve vefa Mescid-i Aksa’ya

Eğitimciler Birliği Sendikası (Eğitim Bir-Sen) Afyonkarahisar 1 Nolu Şubesinin Kadın Komisyonu tarafından “ilk kıblemiz, sürekli cihadımız”  anlayışıyla Kudüs Davasını Canlı Tutma programı düzenlendi. Program İbrahim Evren Kız Meslek Lisesi Salonu’nda 24 Şubat Cumartesi günü öğleden sonra gerçekleştirildi.
KUDÜS MÜSLÜMANLARIN ONURUDUR
Selma Yılmaz tarafından gerçekleştirilen Kur’an-ı Kerim tilaveti ile devam eden programın açışlı konuşmasını Eğitim Bir-Sen Afyonkarahisar 1 Nolu Şube Kadın Komisyonu Başkanı İlknur Tutumlu yaptı. Konuşmasına Nuri Pakdil’in “Yüreğimin yarısı Mekke’dir, geri kalanı da Medine, üstünde bir tül gibi Kudüs vardır” sözleriyle başlayan Tutumlu, “Kudüs kalbimizi titreten bir haykırıştır. Kudüs Müslümanların istiklal ve istikbalidir. Kudüs düşerse Mekke düşer, Medine düşer, biz düşeriz. Kudüs ilk kıblemizdir. Kudüs Müslümanların onurudur. Kudüs bizimdir. Mesele Mescid-i Aksa ise zindanlara selam olsun. Canımız, kanımız Aksa’ya feda olsun. Kudüs Hz. Ömer’in emaneti, Selahaddin Eyyubi’nin rüyası, Kanuni Sultan Süleyman’ın mirası, Sultan Abdülhamid-i Sani’nin davasıdır” dedi.
KUDÜS DAVASI NESİLLERE AŞILANMALI
İlknur Tutumlu, Eğitim Bir-Sen Afyonkarahisar 1 Nolu Şubesi Kadın Komisyonunca organize edilen Kudüs konulu şiir dinletisi davetine icabet eden katılımcılara teşekkür etti. Türkiye’nin Kudüs meselesinde dik duruş sergilediği gibi, Eğitim Bir-Sen’in de dik duruş sergilediğini vurgulayan Tutumlu, “Bu dava evvela bizim davamızdır. Nesilleri yetiştiren eğitim camiasıdır. Biz bu davayı nesillere aşılamalıyız. Sorumluluk sahibi, Müslümanların dertleriyle dertlenen nesiller yetiştirmek bizim mesuliyetimizdedir. Eğitim Bir Sen’li olarak üstat Mehmet Akif İnan’ın da dediği gibi ‘Bütün giysileri yırtmak yeridir, yeter bize vefa elbiseleri’ diyoruz. Sadakat ve vefa Mescid-i Aksa’ya şiarıyla hareket ediyoruz” diye konuştu. Müminlerin İslam’a karşı durana, biraz öfkelenip kafayı takması halinde Mescid-i Aksa’nın esir kalmayacağını belirten Tutumlu, Afrin’de süre gelen Zeytin Dalı Operasyonunda şehit düşen askerlerimize Allah’tan rahmet, yakınlarına sabrı cemil niyaz etti. Programın ikinci bölümünde öğretmen hanımlar tarafından Kudüs konulu şiirler okundu. >> Burcu AYDIN’ın Haberi

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti