Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Sağlık Bakanı Müezzinoğlu’ndan AKÜ’ye tam not

Sağlık Bakanı Müezzinoğlu’ndan AKÜ’ye tam not
Sağlık Bakanı Müezzinoğlu’ndan AKÜ’ye tam not

Sandıklı’da düzenlenen Sağlık Bakanlığı Koordinasyon, Bilgilendirme ve Paylaşım Toplantısı’nın ardından Afyonkarahisar’a gelen Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu Afyon Kocatepe Üniversitesi’ni (AKÜ) ziyaret etti. AKÜ’nün kısa süre önce hizmete giren Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesi’ni de inceleyen Bakan Müezzinoğlu, hastaneye tam not verdi

Sandıklı’dan akşam saatlerinde ayrılarak Afyonkarahisar’a gelen Bakan Mehmet Müezzinoğlu, Afyonkarahisar’a girişi sırasında Afyon Kocatepe Üniversitesi’nin hastaneleriyle ile tıp fakültesinin önünde bir iki dakika duraklayarak, makam otomobilinden AKÜ Tıp Fakültesi ve hastanelerinin yerleşimine baktı. Afyonkarahisar ziyaretlerine ise Rektör Prof. Dr. Mustafa Solak’ı makamında ziyaret ederek başlayan Bakan Müezzinoğlu’na eşi Faize Müezzinoğlu da eşlik etti. AKÜ Şeref Defteri’ni imzalayan Bakan Müezzinoğlu, şeref defterinin neredeyse tüm sayfasına AKÜ ile ilgili görüşlerini yazdı.
Kendi çalıştığı üniversite dışında hiçbir üniversitenin şeref defterine bu kadar yazı yazmadığını gülerek anlatan Bakan Mehmet Müezzinoğlu’na Rektör Prof. Dr. Mustafa Solak, günün anısına bir plaket takdim etti. Bakan Müezzinoğlu’nu AKÜ’de görmekten büyük mutluluk duyduklarını anlatan Rektör Prof. Dr. Solak, AKÜ’nün fakülte ve bölüm sayısı, öğrenci ve personel durumu ile gelişimi ile ilgili bilgiler aktardı. AKÜ’nün tıp fakültesi ve iki hastaneyle hizmet verdiklerini de vurgulayan Solak, “özellikle acil yardım, fizik tedavi ve rehabilitasyon alanında yeni ve modern bir anlayışla, üniversite hastanesi ile termal otellerle üniversitemiz arasında işbirliği konusunda örnek bir model geliştirerek, Afyonkarahisar ve bölge halkının sağlık ihtiyacına yönelik çalışmalarının sürdürmektedir.” dedi.
BURADAKİ EN ESKİ AFYONLU BENİM
Afyonkarahisar’a ilk kez 1972 yılında yabancı uyruklu bir öğrenci olarak geldiğini söyleyen Bakan Mehmet Müezzinoğlu, Afyon İmam Hatip Lisesi 6’ın sınıf öğrencisi olarak Afyonkarahisar’da bulunduğunu hatırlattı. Lise eğitimini Afyonkarahisar’da tamamladığını vurgulayan Müezzinoğlu, kendisini eski bir Afyonlu olarak tanımladı. “Sanırım buradaki en eski Afyonlu benim” diyerek durumu anlatan Müezzinoğlu, Afyonkarahisar’ın son 40 yıldaki büyük bir değişim yaşadığını söyledi. Afyonkarahisar’ın koşarcasına geliştiğine şahit olduğunu belirten Bakan Müezzinoğlu, “O günkü Afyon gözümün önüne geldi. 40 yıl sonra Afyonkarahisar’ın ne kadar geliştiğine ve değiştiğine şahit oldum” dedi.
AFYON ÖNÜMÜZDEKİ
10 YILDA ÇOK FARKLI OLACAK
Afyon Kocatepe Üniversitesi’nin de başta sağlık alanı olmak üzere son dönemde geliştirdiği vizyonuyla kentin gelişmesine, bölge dinamiklerine önemli katkıları olduğunu ifade eden Bakan Mehmet Müezzinoğlu, son dönemde AKÜ’nün sağlık yatırımlarıyla ilgili bir çok olumlu şey duyduğunu söyledi. Afyon’un gelecek 10 yılda AKÜ ile büyüyeceğine inandığını vurgulayan Müezzinoğlu, “Gerçekten hem afyona hem de bölge dinamiklerine çok önemli katkıları oldu. İnşallah önümüzüdeki süreçte yeni vizyonuyla da bu gelişmeye katkıları olacaktır. Afyon hızla dinamik bir şekilde koşuyor. Ekonomik ticari sağlık alanındaki dinamikleri var. İnanıyorum ki önümüzdeki 10 yılda çok daha farklı olacak. Bu anlamda üniversitemiz de üzerine düşeni dün olduğu gibi yarınlarda da yapacaktadır.” şeklinde konuştu.
FİZİK TEDAVİ CİHAZLARI VE HAVUZLARI İLGİYLE İNCELEDİ
Ahmet Necdet Sezer Kampüsü’nün ardından Ali Çetinkaya Kampüsü’ndeki 200 Yataklı Acil Yardım, Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesi’nde incelemelerde bulunan Müezzinoğlu, Rektör Prof. Dr. Mustafa Solak ve Hastane Başhekimi Prof. Dr. Mehmet Ünlü ile Tıp Fakültesi Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon Anabilim Dalı öğretim üyelerinden bilgi hastane ve verilen tedavi imkanlarıyla ilgili bilgiler aldı. Hastalarla da sohbet eden Bakan Müezzinoğlu, fizik tedavi hastanesi içindeki cihaz ve termal havuzları ilgiyle inceledi. El ve ayaklara su ile terapi yapan özellikle kuzey ülkelerinde büyük ilgi gören cihazın nasıl kullanıldığını da öğrenen Müezzinoğlu, Rektör Solak ve tüm AKÜ çalışanlarını tebrik etti. Hastalara tedaviden memnun olup olmadıklarını da soran Müezzinoğlu, AKÜ ile termal oteller arasında yapılması planlanan işbirliğinin nasıl işleyeceği ile ilgili de Solak’tan bilgi aldı.
Bakan Dr. Müezzinoğlu da kendisini eski bir Afyonlu olarak gördüğüne dikkat çekerek,
Bakan Mehmet Müezzinoğlu ve Faize Müezzinoğlu’nun AKÜ ziyaretlerine Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu ve eşi Esma Balkanlıoğlu, Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, İl Emniyet Müdürü Mustafa Uçkan, AKÜ Rektör Yardımcıları Prof. Dr. M. Kemalettin Çonkar, Prof. Dr. Süleyman Taşgetiren, Prof. Dr. Hakkı Yazıcı ile Genel Sekreter Vekili Doç. Dr. M. Hilmi Uçan eşlik etti. Müezzinoğlu, AKÜ’nün ardından İmam Hatip döneminden dostlarıyla olan özel programı için Anemon Otel’e geçti. Onur BAYRAM’ın haberi