Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Sağlık sektöründe kariyer için AFSÜ’yü tercih edin”

“Sağlık sektöründe kariyer için AFSÜ’yü tercih edin”

Afyonkarahisar Sağlık Bilimleri Üniversitesi’nin (AFSÜ) yeni akademik birimlerinden biri olan Şuhut Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu, Tıbbi Hizmetler ve Teknikler Bölümündeki “Tıbbi Laboratuvar Teknikleri” ile “İlk ve Acil Yardım” programlarına bu yıl öğrenci kabul edecek.
Şuhut Sağlık Hizmetleri MYO Müdürü Doç. Dr. Sevim Feyza Erdoğmuş, Tıbbi Laboratuvar Teknikleri Programında dört, İlk ve Acil Yardım Programında ise üç olmak üzere toplam yedi akademik personel ile öğretime başlayacak olan Şuhut Sağlık Hizmetleri MYO’nun akademik kadrosunda bir doçent, iki doktor öğretim görevlisi ve dört öğretim görevlisinin bulunduğunu söyledi.
“NİTELİKLİ ARA PERSONELE İHTİYAÇ VAR”
Öğrencilere Şuhut Sağlık Hizmetleri MYO’yu tercih etmeleri tavsiyesinde bulunan Erdoğmuş, “Günümüzde hastalıkların teşhis ve tedavisinin laboratuvara dayalı hâle gelmesi, tıbbi cihazları ve aletleri yetkinlikle kullanabilecek ve hekimlerin istediği rutin testleri titizlikle yapabilecek sağlık çalışanlarının öneminin farkına varılması bu alanda üst düzeyde eğitim ihtiyacı doğurmuştur. Dünyada olduğu gibi ülkemizde de yaygınlaşan tıbbi laboratuvarlar, bu alanda ön lisans mezunlarına yeni istihdam imkânları sunmaktadır. Ülkemizin artan nüfusuna paralel olarak sayısı gittikçe artan sağlık kurumlarının gelişen teknolojiye bağlı olarak tıbbi cihazları kullanacak ve testleri yapabilecek eğitim almış nitelikli ara personele ihtiyacı vardır. Öte yandan teknolojik gelişmelerle birlikte teşhis alanına yeni laboratuvar parametrelerinin eklenmesi, sağlık sektörüne büyük bir ivme kazandırmıştır. Özel sektör ve kamu kuruluşlarının laboratuvarlarında yeterli sayıda ve tecrübeli personelin bulunmaması ise istihdam yönünden büyük fırsat doğurmaktadır.” dedi.
“ÖĞRENCİLEMİZ SAĞLIK SEKTÖRÜNDE
KARİYER YAPMA FIRSATI BULABİLECEKLER”
Şuhut Sağlık Hizmetleri MYO’da, öğrencilerimizin güncel teknikleri takip edebileceklerini dile getiren Erdoğmuş, “Bunları mesleki pratiklerine uyarlayan, etik değerlere riayet ederek iletişim ve sorun çözme yeteneğini geliştiren, ülkemizin nitelikli ara personel ihtiyacını karşılayabilecek “Laboratuvar Teknikerleri” yetiştirmek için yola çıkıyoruz. Tıbbi Laboratuvar Teknikleri Programından mezun olanlar, başta Klinik Biyokimya, Mikrobiyoloji, Patoloji, Moleküler Biyoloji ve Genetik Laboratuvarları olmak üzere sektördeki farklı tıbbi cihazları kullanabilme, gerekli analizleri yapabilme bilgisine ve becerisine sahip olacaklardır. İlk ve Acil Yardım Programımızda ise ev, iş, trafik kazaları, afetler ve diğer acil durumlarda gerekli ilk yardımı uygulayan, hastayı donanımlı bir ambulans ile sağlık kuruluşuna zamanında ve zarar görmeden ulaştırmayı sağlayan, yaşam kurtarıcı tıbbi girişimleri yapabilen, nitelikli sağlık girişimi uygulayabilen “İlk ve Acil Yardım Teknikerleri” yetiştireceğiz. Bu programdan mezun olacakların da ülkemizde giderek büyüyen ve derinleşen sağlık sektöründe iyi bir kariyer yapma fırsatı bulacağına şüphemiz yoktur. Synnada Antik Kentinin bulunduğu, Kurtuluş Savaşında Atatürk’ü ağırlama şerefine erişmiş olan Şuhut, Afyonkarahisar İl merkezine 29 km mesafede olup her on beş dakikada bir çift yönlü olarak ulaşım imkânı bulunmaktadır. İlçede yaklaşık 350 öğrenci kapasiteli kız ve erkek KYK yurdu bulunmakta olup üniversite öğrencilerinin barınma problemi söz konusu değildir. Yurt odaları üç kişilik, standardın üzerinde odalardır. Okulumuzda, eğitim-öğretim için uygun sınıflar, laboratuvar, yemekhane, kantin, kütüphane ve konferans salonu yer almaktadır.” ifadelerini kullandı.