Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Sağlık tesisleri koordineli çalışacak – Kocatepe Gazetesi

Sağlık tesisleri koordineli çalışacak – Kocatepe Gazetesi
Sağlık tesisleri koordineli çalışacak

İlimizde sağlık hizmeti veren sağlık kuruluşlarının yetkilileri ile hastane başhekimleri Vali İrfan Balkanlıoğlu’nun başkanlığında toplanarak ilimiz sağlık tesisleri ve sağlıktaki diğer konular hakkında görüş alışverişinde bulundular

Valilik makamında yapılan toplantıya, AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak, AKÜ Ahmet Necdet Sezer Araştırma ve Uygulama Hastanesi Başhekimi Prof. Mehmet Ünlü, İl Sağlık Müdürü Dr. Necip Yemenici, Kamu Hastaneleri Genel Sekreteri Dr. Ayhan Erenoğlu, Halk Sağlığı Müdürü Uzm. Dr. Lütfi Akgün ve Afyonkarahisar Devlet Hastanesi Başhekimi Dr, Mehmet Duran katıldılar.
ORTADOĞU’DA EŞİ BENZERİ YOK
Toplantının başlangıcında söz alan Vali Balkanlıoğlu toplantıda görüşülecek konular ve toplantının amacının ne olduğu hususunda bilgiler verdi. Vali Balkanlıoğlu konuşmasında, “Afyon Kocatepe Üniversitemiz her konuda ilimizin medar-ı iftarı durumundadır. Özellikle Sayın Rektörümüz görevine başladıktan sonra üniversitemiz ile bağlı hastanemiz büyük ve önemli mesafeler katetti. Fakülte binaları ile ilgili yapılaşmaları görmeyen arkadaşların bir görmesi lazım. Mühendislik, Güzel Sanatlar, Hukuk Fakülteleri baş döndürücü bir hızla gelişiyor. Tıp Fakültesi Hastanesi ile Acil Yardım ve Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesinin donanımı ile Türkiye’de ve hatta Ortadoğu’da, Balkanlarda eşi benzeri yok, tamamen akıllı bina, binanın yapılışında da Rektörümüz bizzat başında nezaret ettiğinden bina da güzel. Tabii ki sadece yapılaşma değil iç donanım, personel temini gibi de önemli çalışmalar var. Hastanemiz hizmete girdiğinde bu konudaki büyük bir eksikliği kapatacağına inanıyorum. İlimiz genelindeki tüm sağlık tesisleri arasındaki koordinenin sağlanması için bu toplantıyı yapıyoruz. Kocatepe Üniversitemize bağlı hastanelerimiz ile Sağlık Bakanlığına bağlı tüm sağlık tesislerinden maksimum düzeyde yararlanmanın yollarını arıyoruz” dedi.
REKTÖR SOLAK BİLGİLENDİRDİ
Toplantıya katılan AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak’da AKÜ Ahmet Necdet Sezer Araştırma ve Uygulama Hastanesi ile yakın bir zamanda hizmete girecek olan AKÜ 200 Yataklı Acil Yardım ve Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesi hakkında teknik ve idari konularda bilgiler sundu. Daha sonra toplantıya katılan diğer yetkililer kendilerine bağlı olan sağlık tesisleri hakkında bilgiler sunarak, ilimiz sağlık tesislerinin vatandaşlara daha rahat hizmet vermesi için neler yapılabileceği, nasıl işbirliği sağlanabileceği konularında görüşlerini açıkladılar. Toplantının sonunda yeniden söz alan Vali Balkanlıoğlu toplantının çok yararlı olduğunu, ilimiz sağlığının başta Rektörümüz olmak üzere üst düzey yöneticilerinin kendilerine bağlı sağlık tesislerinin mevcut imkanları ile teknik konularda bilgiler verdiğini, yöneticilerimizin hemşehrilerimizin sağlık tesislerinden maksimum düzeyde yararlanarak tedavilerinin en üst düzeyde gerçekleştirilmesi konusunda yapılması gerekenlerin belirlendiğini belirtti. (Kocatepe)