Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Sağlık toplantısına Solak başkanlık yaptı

Sağlık toplantısına Solak başkanlık yaptı
Sağlık toplantısına Solak başkanlık yaptı

ÜAK Başkanlığı tarafından Tıp ve Sağlık Bilimleri Eğitim Konseyi Başkanlığına gönderilmiş olan konuları görüşmek amacıyla düzenlenen toplantıya, Türkiye’nin farklı üniversitelerinin rektörleri ile üniversitelerin tıp ve sağlık bilimleri ile ilgili (Tıp, Eczacılık, Diş Hekimliği, Veteriner, Hemşirelik, Sağlık Bilimleri vb.) fakülte dekanları katıldı.
KOMİSYON KURULACAK
Tıp ve Sağlık Bilimleri Eğitim Komisyonu’ndaki gündem maddeleri, AKÜ Rektörü Prof. Dr. Solak başkanlığıyla Tıp ve Sağlık Bilimleri Eğitim Konseyi Koordinatörü Doç. Dr. Âdem Aslan ve Tıp ve Sağlık Bilimleri Eğitim Konseyi Sekreteri Abdullah Aydoğan tarafından katılımcıların öneri ve tartışmalarına sunuldu. Sağlıkla ilgili önemli kararların tartışılıp onaylandığı toplantıda 11 yeni gündem maddesi görüşüldü ve bunlardan 9’u karara bağlandı. 2 gündem maddesi için ise görüş bildirmek üzere komisyon kurulmasına karar verildi. Toplantı sonrası alınan kararlar ve ekleri ise ÜAK Genel Sekreterliği’ne teslim edildi.
SOLAK, SAĞLIK
EĞİTİM VE İNSAN GÜCÜNÜ ANLATTI
Afyon Kocatepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak, Denizli’deki temaslarının ikinci gününde ise 14 Mart Tıp Bayramı ve Haftası etkinlikleri çerçevesinde Pamukkale Üniversitesi ev sahipliğinde gerçekleştirilen toplantıya katıldı. Solak, toplantıda yaptığı konuşmada “Türkiye’de Sağlık Eğitimi ve Sağlık İnsan Gücüne İlişkin Durum: Genel Bir Değerlendirme” konulu bir sunum gerçekleştirdi. Solak, sunumunda Türkiye’de sağlık hizmeti veren kurumlar ile eğitim verdikleri düzey, sağlık alanında eğitim veren fakülte ve yüksekokullarda bölümlere göre öğretim üyesi ve öğrenci sayıları, yıllara göre hemşire ve fizyoterapist yetiştiren yükseköğretim kurumları, lisans ve lisansüstü eğitim verileri, tıp fakültelerinde eğitim öğretim türü ile bazı ekipman ve gereç sayıları, hastane sayıları, yatak sayıları, aktif olarak çalışan sağlık görevlileri, 2023 yılı sağlık personeli hedefleri ve tıp eğitiminde gözlenen temel sorunlar gibi konularda istatistiki verilere dayalı açıklamalarda bulundu.
Toplantının sonunda PAÜ Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağcı tarafından, sunumu gerçekleştiren AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak’a çiçek takdimedildi. Toplantının ardından heyet Pamukkale Üniversitesi’nde incelemelerde bulundu. (Kocatepe Haber Merkezi)